Haberler


Fethi Yaşar: "ÇAKAL TAKIMINI DOLDURMUŞLAR"
  • Yorumlar: 0
  • 24 Mart 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2095
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Fethi Yaşar: "ÇAKAL TAKIMINI DOLDURMUŞLAR"

0 0

CHP örgütleri ile Yenimahalle Belediyesi arasındaki sorun had safhada. İlçe kongresinde yumruklandığını iddia eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar içini Gazete5.com'a döktü. Bakınız neler söyledi;

Sayın başkan, belediye meclis üyelerinin yayınladığı deklarasyonla başlayalım isterseniz. Neydi sizi rahatsız eden?

Delege seçimlerinde yaşananlar. Yeni seçilen delegelerin bir kısmı, sanki  belediye meclisi üyeleri bu partinin üyeleri değilmiş gibi haksız suçlamalarla karşı karşıya kaldılar. Bu açıklamadan önce ben arkadaşlarımızı çok engelledim. Bu parti bizim. açıklama zarar verebilir diye.

Ama babamın mevlüdü vardı. Oraya gitmiştim. Arkadaşlar bu bildiriyi yayınlamışlar. 

Sizin bilginiz yok muydu?

Arayıp bildirdiler. Sonuçta biz Yenimahalle belediyesinde olumlu bir şey varsa, onların aldığı kararlarla hareket ediyoruz.  Yaptığımız iş dolayısıyla herkesin övgüsünü alıyoruz. Her kesim memnun. Bir genel merkezde bazıları memnun değil. Arkadaşlar bildiriyi yayınlayacağız deyince bir şey diyemedim.

Delege seçimlerinde neler yaşandı?

Delege seçimlerinde 48 mahalle de sandık kurulmadı. Ben 50 yıldır bu partinin  bir ferdiyim. Dedim ki "Sandık kurmadığınız mahallelerde diri partilileri koruyun, muhtarları, eski ilçe başkanlarını il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerini delege yapın dedim. Çünkü parti ancak böyle büyür.  Tam tersi yapıldı. Partili olmayanlar bile delege oldu.

BU ÖRGÜTLE SEÇİM KAZANAMAYIZ.

Delege seçiminden sonra ilçe kongresi yapıldı. AKP gözünü dikmiş Yenimahalle'ye. Gerekirse zorla alacağız diyor. Bizim örgütümüz de partili olmayanlar tarafından seçiliyor. Şimdi ben, CHP örgütü ile mi uğraşacağım yoksa seçimi kazanmak için hem AKP,  hem de MHP ile mücadele mi edeceğim. Yapılanlar çok yanlış oldu. Bizim parti ahlakımıza  

Ne o uygun olmayanlar?

O grubun içinde, burada oturmayan iki kişiyi delege yaptılar... Gazi Mahallesi ve SSK Blokları'ndan muhtarlıktan belge aldılar.Bunu yapan arkadaşlar bir parti yöneticimize yakın arkadaşlar.Bana karşı onları delege yaptılar.

Deklarasyonda istifanın gelişmelere göre değerlendirileceği belirtiliyordu. Sizin alınmış bir kararınız var mı?

Arkadaşlarımız yaşananlar karşısında deklarasyon yayınlayıp bağımsız kalacaklarını açıkladılar. Ben ülkenin içinde bulunduğu durum itibariye belli bir süre bekleyip kararımı alacağım. Genel merkez de bazı yöneticiler,  Yenimahalle üzerinde entrika çevirdiler ve Yenimahalle'yi parçaladılar.Bunlardan genel başkanın haberi var mı bilmiyorum ama, yapılanlar çok çirkindi.

ÇAKAL TAKIMINI DOLDURMUŞLAR

İlçe kongresinde yumruklandınız, içeri sokulmak istenmediniz. Orada neler yaşandı. Ne hissettiniz?

Bu bir yarıştı. Biz yarışa girdik kaybettik. Ben buna üzülmüyorum. Oraya gelenler partili değildi. Ben partililerimi gözünden tanırım. Salona doldurulanlar ve bana saldıranlar "çakal" takımıydı. Onlar özel tutulmuştu. Benim bir korumam var. Emniyetin  verdiği bir görevli. Salona girerken "Korumalar giremez" denildi. Girmedi. Bu arada ben girerken sıkıştırıldım, adeta preslendim. O arada arka taraftan biri yumruk attı. Dönüp baktım... partili değil çakalın biri. Sadece üzüldüm.Ve bu parti bunlara mı kaldı. Yazık? diye içimden geçti. Orada tepki göstermedim. Çünkü, tepki gösterseydim kan gövdeyi götürürdü.

Benim asıl üzüldüğüm nokta, o yumruktan sonra ertesi gün genel başkanımdan bir geçmiş olsun telefonu bekliyordum. Gelmedi. Beni yıkan o oldu.

Belki haberi olmamıştır.

Eğer Genel Başkanın haberi olmadıysa danışmanlarının ve özel kaleminin büyük hatası vardır. Bu daha büyük bir ayıptır. Ben bu partinin Yenimahalle de ağabeyiyim benden daha uzun yöneticilik yapan yok. Tam 50 yıldır ilçe gençlik kolları sekreterliğinden belediye başkanlığına kadar partime hizmet ediyorum. Benim dürnyamda ayrışma kavga yok. Mezhep yok. Benim dünyam CHP ve Atatürk. O'nun için Kemal Bey'in bir "geçmiş olsun" dememesi beni yaraladı.

Siz başarılı bir belediye başkanısınız. Hedef ne? Niye size karşı olsunlar?

Benim bilebildiğim kadarıyla İstanbul ve İzmir'de de bazı belediye başkanları çok sıkıntılı. Yeni bir kadro geldi.

Bizi öcü gibi görüyorlar sanırım.

Ama siz de partilisiniz. Yönetime tavır mı aldınız yoksa?

Ben CHP'liyim. Genel Başkan kim olursa olsun saygı gösteririm. Tıpkı geçmişte olduğu gibi...

Bugün genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu. Ona destek vermek zorundayız. Kemal Bey'in çevresindeki  insanlara rağmen bu desteği vermek zorundayız. Çünkü Kemal Bey partinin genel başkanı. Çok çalışıyor, çok emek veriyor. 

Buna karşın bazı insanlar "ocu",  "bucu" diye ayrım yapıyorlar. Hiç kimsenin ayrım yapma lüksü yok. Kılıçdaroğlu da Baykalcıydı. Baykal grup başkanvekili yaptı. Önder Sav destekledi genel başkan seçildi. Yanlışı doğrusu vardır. Benim görevim bu ayrışmayı  tetiklemek değil birleştirmek. Kılıçdaroğlu benim genel başkanım. Partideki  "adam"cılık yapanları artık uzaklaştırmak zorunda. Kavgaya yer yok.

ADAM MİLLETVEKİLİ AMA GÖZÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA

Peki bu kavga nereden çıkıyor başkan?

Belediye başkanlığını ben talep etmedim. Benim yapabileceğimi düşünüp uygun bulmuşlar. Ben de kabul ettim. Çalışıyorum. Bu yaşımda üstelik 24 saat  çalışıyorum. Sıkmadığım el gitmediğim sokak, haberim olup da çözmediğim sorun yok. Şimdi diyorlar ki bunu yıpratalım, seçimde aday olalım. Bu küçük hesapları yapan o kadar çok var ki, adam daha önce üstelik de çok güçlü olduğumuz dönemlerde aday olmuş kaybetmiş, adam milletvekili olmuş ama gözü belediye başkanlığında. O zaman niye milletvekili oldun? Bunları önlemesi lazım partinin. 

Size isim sorsam kim o milletvekili diye?

Onlar kendini bilir. Bir süre sonra açıklama bile yaparlar.

Nereye gidiyor parti?

Türkiye önemli bir eşikten geçiyor. Ben Atatürk dediğim için eleştiriliyorum. 

Kim eleştiriyor sizi?

Atatürk de sorgulanmalı diyen milletvekillerinin uzantıları yok mu? Onlar. Ben seçim çalışmalarında tam destek verdiğim, gece gündüz çalıştığım milletvekillerine ne yaptım da benim açılışlarıma gelmiyorlar. Artık açılış da yapmıyorum temel de atmıyorum. Ama yapıyorum. Daha çok çalışacağım, çalmadığım kapı sıkmadığım el kalmayacak. Kaynakları daha doğru kullanacağım. Halk onlara isyan edecek. 

Bir yandan istifa edebileceğinizi söylüyorsunuz öbür yandan çok çalışacağınızı.Başka bir partiye mi geçeceksiniz?

Sen, 50 yılını CHP'ye vermiş bir adamın istifa edeceğini ve bağımsız kalacağını söylerken ne hissettiğini bilemezsin. Konuşurken bile yüreğim sızlıyor. O deklarasyonu yayınlayan arkadaşlarım da öyle.

BİZLER DIŞLANIYORUZ, DÖNEKLER BAŞ TACI EDİLİYOR

CHP'liliğinden çalışmasından, dik duruşundan hiç taviz vermeyen bu arkadaşlar dışlanırken DSP'de... yapıp, Sarıgül'ün yanına geçen, orada tutunamayıp AKP'ye transfer olan... oradan da umduğunu bulamayınca  binbir dalavere ile CHP'ye gelen biri  Örgütten sorumlu danışman olacak bizler öcü olacağız. Eğer ben bunu söylemezsem görevimi yapmamış olurum. Bırakın belediye başkanı olarak söylemeyi  "Ağabeylik" görevimi yapmamış olurum.

AKP'den gelenlere önem vereceksin, Fethi Yaşar'a  önem vermeyeceksin, öcü muamelesi yapacaksın. Yok öyle şey. Bunu hiç bir CHP'li kabul etmez.

BİZ DÖNMEDİK.

50 yıldır CHP'liyim ve ailem de öyle. Ben sanayiciyim. Belediye'de 2 bin kişi çalışıyor, benim şirketlerimde bin 650 kişi çalışıyor. Devletle hiç bir işim olmaz,  devlet bankalarından kredi bile almam. AKP'ye rağmen hala dimdik ayakta duran bir aileyiz biz. Mücadele ediyorum. Benim gibi partinin 150 üyesi ya var ya yok. Her türlü baskıya rağmen dönmedik, dönmeyiz. Çünkü, biz Atatürk ilkelerinin CHP ile hayata geçirileceğine inanıyoruz. 

GENEL MERKEZ ANLATAMIYOR

Eksiklerim var mı, deneyimli partililerimiz bize yol göstersin diye, çok sayıda partili belediye başkanımızı davet edip Yenimahalle'yi gezdiriyorum. Kadıköy belediye başkanı Selami Öztürk de davet ettiğim Öztürk şöyle dedi. "Abi 5 dönemdir belediye başkanıyım ben bu kadar hizmet yapamadım. Burnunun dibinde olanları anlatamayan bir genel merkez  var. Bu çok acı" diye açıklama yaptı. Bazen ben de şaşırıyorum bu kadar işi nasıl yaptım diye.

Çünkü benden önceki 5 dönemdir yapılamayanları yaptım. 100 bin  metre kare kapalı alan yeşil alan park bahçe..

Bunları yaparken  bir kuruş  borçlanmadan üstelik de borçları  ödeyerek yaptım.

ABİ "SENİNLE OLMUYOR" DEDİM

Kılıçdaroğlu ile seçime girilmeli mi sizce?

Ben bu parti'de denge oldum hep. Deniz Baykal'a abi seninle olmuyor dedim. Sarıgül'e adaylık için destek verdim. Kurultay'da yaptığı konuşma ve haraketler yüzünden salonu terkettim. Tüzük kurultayında red oyu verdim

Ama yerel seçime ve sonrasındaki genel seçime Kemal Bey'le gitmek zorundayız. Yeni bir MYK partiye güç verir. Kemal Bey'in işini kolaylaştırır. Başarılı olursa devam eder, olmazsa Kemal bey istifa eder başkası gelir.

Bir kez daha tekrarlama gereğini hissediyorum Önder Sav'cı  Deniz Baykal'cı tartışmaları bitirilmeli. Bunu söyleyenler partide olduğu sürece  partiye darbe vuruyor. İçeride kavga değil dışarıya karşı mücadele etmek zorundayız. Çünkü Türkiye söz konusu. Kavga bitmeden de Türk halkı bize oy vermez.

AKP'den teklif var mı?

Bana her partiden her zaman çeşitli yollarla teklifler geliyor. Ama benim bir dünya görüşüm var. Hiç bir partiye gitmem.

CHP'den, fikirlerimden ve inançlarımdan, programlarına tüzüğüne karşı olduğum için istifa etmiyorum ki, bana yapılan saygısızlığa isyan ediyorum. Yakınlarım belediye başkanlığından da istifa etmemi istiyorlar. Ama ben bunu yapamam. Kaçtı gitti dedirtemem. Gerek samimi partililerimiz gerekse ödünç aldığımız oylar var. İhanet etmemeliyim diye düşünüyorum. Bunu yapacak olan da parti yönetimi, 20 yıldır partiye sövenleri yıkılması için çaba sarfedenleri ön plana alacaksın partiye sahip çıkanları dışlayacaksın. Buna Allah da, kul da razı olmaz.

Teşekkür ederim

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.