Haberler


Çankaya’da adaylar 7’ye indirildi iddialarıyla ORTALIK KARIŞTI!
  • Yorumlar: 0
  • 21 Kasım 2013 02:48
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1902
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çankaya’da adaylar 7’ye indirildi iddialarıyla ORTALIK KARIŞTI!

0 0

CHP Çankaya’da 28 aday adayı var. CHP, adaylar arasında tercih yapmakta zorlanıyor. Her biri diğerine göre daha değerli adaylar arasından birini seçmek partiyi de zora sokuyor. Ne var ki, bugün ortaya atılan bir iddia ile ortalık iyice karıştı. “Aday adaylarından favori olanların sayısı 7’ye indirgenmiş” dedikodusu kulislerde bomba etkisi yaptı.

Bugün Yalçın Bayer’in de köşesinde 7 isim olduğu yayınlandı, ancak gazetede bu isimler verilmedi. Bu 7 isim şunlar; Ekrem Kerim Oktay, Faruk demir, Alper Taşdelen, Yaşar Tüzün, Durdu Özpolat, Perihan Sarı ve halen belediye başkanlığını yürütmekte olan Bülent Tanık.

EKREM KEREM OKTAY (TOBB Başkanı Hisarlıkçıoğlu’nun danışmanıydı)
Parti Meclisi Üyesi olan Ekrem Kerem Oktay, 1982 yılında Ankara’da doğdu. 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde okumaya hak kazanan Oktay, 2003 yılında gerçekleştirilen öğrenci konseyi seçimlerinde 10 yıldır öğrenci konseyini elinde bulunduran gruba karşı Başkanlık seçimlerini kazandı. Bu başarının ardından 2004 yılında Prag’da düzenlenen Genç Liderler Zirvesi’ne davet edilerek Türkiye temsilcisi sıfatıyla zirvede yer aldı. Parti Meclisi olan Ekrem Kerem Oktay, lisans eğitiminin ardından kazandığı Jean Monnet bursuyla Leiden Üniversitesi’nde Avrupa Hukuku alanında yüksek lisans derecesi aldı.
Fransız Parlamentosu’nun kararı öncesi lobi çalışmalarına katılmak üzere Fransa’ya giden ve burada rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Ekrem Kerem Oktay, bir süre yoğun bakımda kalmıştı.

FARUK DEMİR (Sanatçı, eski milletvekili, üç dönemdir PM üyesi)
Faruk Demir 1963 Artvin doğumlu ve İTÜ Devlet Konservatuvarı Yan Bölümü mezunu. 1987 yılında TRT’nin açtığı sınavı kazanarak kadrolu ses sanatçısı ünvanıyla çalışmaya başladı. TRT’de çalıştığı yıllarda Anadolu’nun çeşitli yörelerinde kültürel araştırma ve derleme çalışmalarının yanı sıra TRT Ankara Televizyonu ve TRT’nin diğer kanallarında uzun yıllar Program danışmanlığı ve sunuculuk yaptı. 1999 yıllında Milletvekilliği genel seçimlerinde 21. Dönem Ardahan milletvekili olarak parlamentoya girdi. Halen CHP Parti Meclisi üyeliği yapan Demir, bu görevi üç dönemdir sürdürmekte.

ALPER TAŞDELEN (Çankaya eski Belediye Başkanı Doğan Taşdelen'in oğlu)
1974 yılında Ankara'da doğdu. Çankaya İlkokulu, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. ABD'de Columbia Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler dalında yüksek lisans yaptı. Yine Columbia Üniversitesi'nin Ortadoğu Enstitüsü'nde Uzmanlık Programını tamamladı. Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen’in oğlu olan Alper Taşdelen evli ve bir çocuk sahibi.

YAŞAR TÜZÜN  (Bilecik Belediye Başkanı, iki dönem CHP milletvekili
18 Ocak 1966′da Bilecik’te doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Saadet’tir. İş Adamı; Ticaret Lisesi’ni bitirdi. Bilecik Genç İşadamları Derneği Başkanlığı, Bilecikspor Kulübü Başkanlığı, Marmara Boğazları ve Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Bilecik Belediye Başkanlığı yaptı. 22. Dönem Bilecik Milletvekili. 22. Dönem’de TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 23. Dönem’de aynı göreve yeniden seçildi. Orta düzeyde Fransızca bilen Tüzün, evli ve 2 çocuk babası.

DURDU ÖZPOLAT (Kahramanmaraş Milletvekili, Yurt Gazetesi sahibi)
Durdu Özbolat, 6 Şubat 1962'de Bucak'ta doğdu. İş Adamı, lise mezunu. Çankaya Belediyesinde değişik kademelerde çalıştı. Çankaya Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Ankara'da Özel İlkem Kolejini kurdu. Rüzgâr enerjisi, eğitimcilik, madencilik, tekstil, gıda ve turizm alanlarında faaliyet yürüten Özbolat Şirketler Grubunda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Bilsev Vakfı Üyesi, İlkem Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak bu görevleri üstlendi. İnsan Hakları Derneği Üyesi, Toplumsal Araştırmalar Vakfı Başkan Vekili ve Halkevleri Merkez Yönetimi Üyesi oldu. Uluslararası Ödül Birliği (Moskova, Rusya) "Şeref ve Vicdan Nişanı", Avrupa Üniversitesi (Hannover, Almanya) "Fahri Doktora" ve "Fahri Profesör" unvanları, Vektör Uluslararası İlim Merkezi (Bakü, Azerbaycan) "Türk Dünyasına Hizmet Uluslararası Altın Madalyası" ile taltif edildi. 23. Dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi. Özbolat, evli ve 2 çocuk babası. 

PERİHAN SARI (CHP Genel Başkan Yardımcısı, başvurusu yoktu)
Elbistan’da doğdu. Öğrenimini Sivas ve Ankara’da tamamladı. AÜ SBF BYYO’nu bitirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 1979’da iş müfettişi yardımcısı; 1983-1993 tarihleri arasında  iş müfettişi; 1992-1993 tarihleri arasında Bakan Danışmanı; 1993-1999 yılları arasında da Çalışma Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2000 yılında, emekliliğe hak kazandığı tarihte baş iş müfettişi olarak kamu görevinden ayrıldı. DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasında Genel Başkan Danışmanı; 2004-2008 yılları arasında DİSK Araştırma Merkezi Koordinatörü ve DİSK Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı. Çankaya Belediyesi’nde, Ağustos 2009- Ocak 2011 yılları arasında iş ve istihdam konularında çalışma yürüten bir merkezin çalışmalarını planladı ve koordinatörlüğünü yaptı. Bazı TV programlarında sürekli konuk olarak yer aldı. Halk TV’de “Kadın Gözüyle” adlı haftalık bir programın yapımı ve sunumunu üstlendi. 18 Aralık 2010 tarihinde yapılan 15.Olağanüstü Kurultay’da Parti Meclisi üyesi olarak seçildi. 17 Ağustos 2011 tarihinde Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

BÜLENT TANIK (Mevcut Belediye Başkanı)
1949 yılında Niğde’de doğdu. Adana Erkek Lisesi’nden sonra, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nü 1976 yılında bitirdi. Evli ve 2 çocuk babası olan Bülent Tanık, İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde Şehir Plancısı olarak görev yaparken 1978-1979 yıllarında Yerel Yönetim Bakanlığı’nda Danışmanlık yaptı. 1982 yılına kadar İller Bankası’nda göreve devam eden Tanık, 1981-1985 yılları arasında Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanlığı görevinde bulundu. Halen Çankaya Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan Tanık, İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanlığı da yapmakta.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.