Haberler


Çankaya Web TV ve Radyosu Yayın Hayatına Başladı
  • Yorumlar: 1
  • 14 Ocak 2014 11:28
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2104
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çankaya Web TV ve Radyosu Yayın Hayatına Başladı

0 0

“ZEKİ MÜREN DE BİZİ GÖRECEK”

Abakay: “Bülent Tanık Gazeteci ve Basın Dostu bir Belediye Başkanı olduğunu da gösterdi

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeni başkanlık binasının giriş katında oluşturulan Çankaya İletişim Merkezi, Çankaya WEB TV ve Radyo Stüdyolarının açılışını gerçekleştirdi.

Tanık, gelişen teknolojiyle kurulan canlı web TV stüdyosu ile artık her şeyin görülebilir hale geldiğini belirterek televizyonun Anadolu’ya ilk geldiği günlere atfen yapılan sinema filmini hatırlatarak “Zeki Müren de bizi görecek” dedi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün belediyenin akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar için başlattığı mobil uygulamalar hakkında sunum yapılan haftalık basın toplantısında, Tanık, Mahalle Çalışma Ofisi ve Gezici Başkanlık Ofisinden sonra, radyo, televizyon ve mobil uygulama aracılığıyla Çankaya Belediyesi’nin daha ulaşılabilir hale geldiğini söyledi. Tanık halkla bu sayede yüz yüze ilişkilerin daha da kolaylaştığını belirtti.

İNTERAKTİF İLETİŞİMLE ZAMAN SORUNU AŞILACAK

İnternet üzerinden cankaya360.com sayfasından belediyenin her alanının görülebileceği ve internet ortamında e-belediye ile Çankayalıların her türlü işlemini gerçekleştirebileceği web uygulamalarının, nüfusu 1 milyona yaklaşan Çankaya’da zaman ve kolaylık açısından önemli bir avantaj sağladığını ifade eden Tanık, Çankaya İletişim Merkezi ile de basın mensuplarına uluslararası iletişim imkanı sağlandığını söyledi. 

Profesyonel nitelikte hazırlanan TV ve Radyo Stüdyosu aracılığıyla belli gün ve saatlerde program yapılacağı ve böylelikle vatandaşların talep, sorun ve şikayetlerini doğrudan kendisine iletebileceğini ifade eden Başkan Tanık, “Günümüz koşullarında zaman sorunu ve Çankaya’nın artan nüfusu nedeniyle yüz yüze ilişkilerin zorluğunu bu sayede bir nebze olsun gidereceğiz. Her vatandaş istediği her an bana ulaşacak.” dedi.

İLK CANLI YAYIN YAPILDI

TV Stüdyosunda web üzerinden ilk canlı yayınını CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay’la gerçekleştiren Tanık, 1970’lerde İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan televizyon yayıncılığının bugün web üzerinden yapılabildiğini ve bunu gerçekleştiren ilk belediye olmaktan kıvanç duyduğunu ifade etti. Bülent Tanık’ın Sosyal Demokrat Belediyeciliğin önemli örneklerini ortaya koyduğunu ifade eden Mehmet Perçin de “Kendi belediyem olan Çankaya Belediyesi’nin böylesi bir hizmetinden dolayı gurur duydum, emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

ÇANKAYA’NIN KAPILARI GAZETECİLERE AÇIK

Gazeteci Metin Göktepe’nin gözaltında işkenceyle öldürülmesinin 8 Ocak’ta yıl dönümü olduğunu hatırlatan ve gazetecilerin emniyet binalarına alınmadığı, cezaevlerinde tutuklu bırakıldığı, öldürüldüğü bir baskı ortamında, Bülent Tanık’ın belediyenin kapılarını basın mensuplarına sonuna kadar açmasını çok değerli bulduğunu dile getiren ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, “Başkan Tanık, çocuk dostu, kadın dostu, yaşlı dostu, çevre dostu, hayvan dostu olduğunu gösterdikten sonra şimdi de gazeteci ve basın dostu olduğunu gösterdi. Umarım önümüzdeki dönem tekrar kendisini burada görürüz”  dedi.

Çankaya İletişim Merkezi, vatandaş ve Belediye Başkanı arasında interaktif iletişim yoluyla sorularının bizzat cevap bulabileceği bir mekan olmasının yanı sıra kent merkezinde bulunması itibariyle toplumsal olaylarda basın mensuplarına haber hazırlama, haber geçme ve canlı yayın yapabilme olanağı da sağlayacak.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Haber Sahibi 1 Yorumlar

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.