Haberler


Çağlayan Gazinosu girişindeki köprünün genişletilmesi için girişimlerimiz sürüyor...
  • Yorumlar: 0
  • 23 Ağustos 2005 21:06
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1903
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çağlayan Gazinosu girişindeki köprünün genişletilmesi için girişimlerimiz sürüyor...

0 0

Eskişehir Yolu; Ankara’yı batıya bağlar. Buradan Antalya’ya, İzmir’e, Bursa’ya ve Eskişehir ile yurdun batısına gidilirken hep bu yol kullanılır.

Mücavir alan sınırlarının genişlemesi ile, Eskişehir Yolu’nun adı Büyükşehir Belediyesi’nde “Dumlupınar Caddesi” olarak değiştirildi. Yol dört şerit gidiş, dört şerit geliş... Devasa bir karayolu. 

Ne var ki, bu dört şeritli yol Zırhlı Birlikler Komutanlığı’nın Çağlayan Gazinosu girişine geldiğinde, dere üzerindeki köprü nedeniyle aniden iki şeride düşüveriyor. 
Biz burada bir kaza olur kuşkusuyla tedirgin olurken Haziran sayımızdaki manşetimiz nedeniyle pek çok Çayyolu sakini tarafından arandık. Kimi burada bir arkadaşlarını kaybettiğini söyledi, kimi çok iyi tanıdıkları bir dostlarının buradaki bir kaza nedeniyle kötürüm kaldığından bahsetti. 

Yani burada çoğu maddi hasarlı olmak üzere; yaralanmalı, ölümlü kazalar meydana gelmiş. Bunları duyunca üzüldük.  Mayıs ayında Çayyolu Platformu Güvenlik Komisyonu, Zırhı Birlikler Komutanını ziyaret ederek konuyu açtı. Komutan da buradaki durumdan kendilerinin de rahatsız olduğunu söyledi. Sonuçta Çayyolu Platformu MSB’na bir dilekçe vererek, Çayyolu halkının buradaki durumdan son derece rahatsız olduğunu, buranın bir an önce normal hale getirilmesini istedi.

Sonra verilen dilekçe Platform’un Güvenlik Komisyonu tarafından adım adım izlenmeye başlandı. Zırhlı birlikler konu ile ilgili olarak olumlu görüşlerini MSB’nın ilgili Harita - Emlak Başkanlığına bildirdiler. 

MSB’ye verilen dilekçe şöyle;
“Eskişehir Yolu, Çağlayan tesislerinin 
Önündeki Yolun Genişletilmesi
1. ANKARA-ESKİŞEHİR Karayolunun (Dumlupınar Bulvarı) ile Ankaralılar Caddesinin Çayyolu girişindeki trafik ışıklı kavşağının ilerisinde Eskişehir istikametine doğru, kavşaktan itibaren 5/6 metre kadar daralıp bilahare yol tekrar genişleyerek devam etmektedir. 
2. Bu durum büyük bir yerleşim yeri durumuna gelen Çayyolu ile irtibatında trafiğin rahat akmasını engellemekte, can, mal ve büyük zaman kaybına neden olmaktadır. 
3. Yapılan incelemeler neticesinde yolun daralmasına neden Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi Tümen Komutanlığı Çağlayan Tesislerinin sınırına dayanmış olmasından kaynaklandığıdır. 
4. Çayyolu Platformu olarak, yaptığımız araştırmalar neti-cesinde semt sakinlerinin bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğu, çeşitli kuruluşlar nezdinde çözüm bulmak için münferit dilekçeler verdiği ve fakat netice alamadıkları anlaşılmıştır.
5. Eskişehir Yolunun bahse konu olan yerinin düzeltilmesi, genişletilmesi, araç trafiğinin rahatça akmasını sağlayacak, olası kazalara engel olacak zaman kaybını asgariye indirecek ve görüş imkanı artıracaktır. 
6. Uygun görüldüğü takdirde Milli Savunma Bakanlığı'nca bu konudaki incelemelerin yaptırılması ve sonucun platformumuza bildirilmesi halinde, yolun genişletilmesi işi için diğer kamu kuruluşları ile gerekli temasa geçilip yolumuzun biran önce genişletilmesi için gerçekleştirmeye çalışacağız.
Gereğini tensip ve takdirlerinize arz ederiz.”

BU SORUN ARTIK ÇÖZÜMLENMELİ
Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sayın Saltoğlu’na anlattık. Saltoğlu telefonla aradığı Fen İşleri Müdürü Necdet Eryılmaz’a konuyla ilgili bilgileri artardı ve ayrıntılar için bizimle görüşmesini sağladı.

Fen İşleri Müdürü, yoldaki durumdan kendilerinin de rahatsız olduğunu belirterek, artardığımız bilgiler çerçevesinde buranın yapımının Ankara Büyükşehir Belediyesi için bir günlük mesele olduğunu ekledi, Milli Savunma Bakanlığı Harita - Emlak Başkanlığından Çayyolu Platformu’na olumlu yanıt gelmesi halinde gerekenin süratle yapılacağını söyledi.

MSB’na verdiğimiz “Günlü” dilekçeye yanıt Çayyolu Platformu’na gelecek ve aynen yayınlayacağız...

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.