Haberler


CHP’li 6 Belediye Meclis Üyesinden Yaşar'a MUHTIRA
  • Yorumlar: 0
  • 03 Temmuz 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1897
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

CHP’li 6 Belediye Meclis Üyesinden Yaşar'a MUHTIRA

0 0

CHP’ye sadık 6 belediye Meclisi üyesinin 1 Haziran’da Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a “MUHTIRA” gibi bir Grup Toplantı Tutanağı verdikleri ortaya çıktı.

 

CHP’li 24 Belediye Meclisi Üyesinden 18’i partilerinden istifa etmiş, geride kalan 6 üye ise partilerine olan bağlılıklarını dile getirmişti. Ne var ki, istifacı bazı Meclis Üyeleri, belediyedeki aktif görevlerinden çekilmemekte, Fethi Yaşar da bunları görevden almakta ısrarı üzerine örgütte huzursuzluk giderek artmış, vatandaşlar inisiyatif kurarak bunların görevden alınmaları yolunda dilekçelerle CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığına başvurmaya başlamışlardı.

 

Bir sureti Fethi Yaşar’a da iletilmiş oldukları “CHP Grup Toplantı Tutanağı” şu şekilde:

 

“CHP Grup Toplantı Tutanağı

 

Yenimahalle Belediye Meclisi CHP Grubu toplanarak, Meclisin Haziran ayı olağan toplantı gündeminde bulunan konuları görüşmüş ayrıca, belediye çalışmaları ile ilgili genel bir değerlendirme yapmıştır.” denilerek, belediye hizmetlerinin değerlendirildiği tutanakta, diğer siyasi parti meclis gruplarıyla kurulan diyalogun ilçenin siyasi ortamının yumuşamasına yol açtığı belirtilmiş. Olumlu havanın yaratılmasında grubun yaptığı öneri ve eleştirilerin önemi vurgulandıktan sonra “Ancak, Başkanlığın bazı tasarruflarının hukuki boyutları itibariyle hatalı olduğu, derhal yanlışlıkların giderilmesi gerektiği de tespit edilmiştir” deniliyor.

 

Muhtıra özelliği taşıyan Grup Toplantı Tutanağı şöyle devam ediyor:

 

“Bu bağlamda,

1)     Belediye personeli ile Yönetim arasındaki ilişkilerin son derece gergin olduğu, atama ve görevlendirmelerin kişisel ve subjektif yargılarla yapıldığı, hatalı davarıldığı düşünülen personele, yasa ve yöne hükümlerinin uygulanması yireni, sürgün ve benzeri hukuk dışı yöntemlerin uygulandığı,

2)     Bir yandan ağaç dikim törenleri düzenlenip çevreye, yeşil alanlara ilgi artırılmaya çalışılırken, birçok yeşil alana, parka rastgele büfeler, kafeteryalar yerleştirilip yeşil alanlara zarar verildiği (Çayyolu 8. Cadde Telekom’un yanındaki park alanına 3 katlı beton bina yapılması, Çayyolu yüzme havuzunun dışında kalan park alanının duvarla çevrilip Kafeterya yapılması gibi… örnekleri çoğaltmak mümkündür.)

3)     Belediye taşınmazlarının işletilmesi, kiraya verilmesi (yeşil alanlara yapı yapılmasını da içeren) hakkında YE-PA Şirketine yetki devrine ilişkin meclis kararının, uygulamada doğru kullanılmadığı, keyfi ve bireysel takdirlerle izinler verilip, kira bağlantıları kurulduğu, bu nedenle de YE-PA Şirketine (3 yıl içinde 9 genel müdür değiştiren, kurumsallaşamamış denetim mekanizmaları oluşturulmuş bir şirket) yetki devri sağlayan meclis kararlarının iptal edilmesi gerektiği,

4)     Bazı bürokrat ve yöneticilerin, yurtdışı seyahatlerinin abartılı yoğunluğa ulaştığı,

5)     Resmi denetimi bulunmayan Spor Kulübü giderlerinin belediye bütçesinden karşılanmasının da doğru olmadığı,

6)     Bayramlarda, açılışlarda ve diğer özel günlerde yapılan etkinliklerin giderlerinin abartıldığı, fahiş ödemeler yapıldığı, paravan şirketler yoluyla ihale alınıp haksız kazanç sağlandığı yolundaki iddiaların yaygınlaştığı,

7)     Belediye binasında boş yere kapatılmış, işgal edilmiş oda ve salonlar bulunduğu halde, CHP Meclis Grubunun yetersiz, küçücük bir odaya sıkıştırılması da ziyarete gelen partililerimizce hoş karşılanmadığı,

Tespit edilen olumsuzlukların nedenleri başında, Belediyenin idari yapısındaki hatalar görülmektedir.

Yenimahalle Belediyesi, nüfusu, fiziki yapısı, personel sayısı ve ekipmanları nazara alındığında en az 4 başkan yardımcısı ile yönetilmesi gerekirken; 2 başkan yardımcısı ile götürülmeye çalışılması ayrıca YE-PA Spor Kulübü, İmar Komisyonu Başkanlığı gibi çok önemli birimlerin sorumluluğunun ve yetkilerinin bir kişi üzerinde toplanması, kişi ne kadar yetenekli olursa olsun işleyiş yanlış olmaktadır.

Yerel yönetim seçimlerine 2 yıldan az bir zaman kalmıştır. Yukarıda saydığımız konular ve örnekler (sayıları çokça artırılabilir) muhalif partilerin de ilgisi ve bilgisi içerisindedir. Seçim sürecinde bunları propaganda malzemesi olarak kullanacakları açıktır.

Bu fırsatı onlara vermemek ve kaynakların daha rasyonel ve yasal biçimde kullanılmasının temini, olumsuzlukların süratle giderilmesi açısından bu grup kararının Sayın Başkanın bilgi ve takdirine sunulmasına karar verilmişti.

 

CHP Grup Başkanvekili Reşat Yalın, Üyler; İbrahim Aksöz, Şevket Açıkelli, Ali Selvi, S. Hale Albay, Mikdat Polat.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.