Haberler


Belediye veznelerinde Hafta Sonu Vergi Mesaisi…
  • Yorumlar: 0
  • 23 May 2007 20:58
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2142
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Belediye veznelerinde Hafta Sonu Vergi Mesaisi…

0 0

Yenimahalle’de Hafta Sonu uygulaması

Vatandaşlar Cumartesi ve Pazar günleri de vergilerini yatırabilecek. Yenimahalle Belediyesi, vatandaşların 31 Mayıs 2007 tarihinde sona erecek Emlak Vergisi ve İlan Reklam Vergisi ile işyerlerinden alınan Çevre Temizlik Vergilerini daha rahat yatırabilmeleri için veznelerini Mayıs ayı sonuna kadar Cumartesi ve Pazar günleri de açık tutacak.

Mükellefler böylece vergilerinin 2007 yılı 1. taksitlerini 19,20,26 ve 27 ‘sine rastlayan Cumartesi ve Pazar günleri de hafta sonu olmasına rağmen, 09.00-16.00 saatleri arasında Yenimahalle Belediyesi hizmet binası ile belediyenin Çayyolu, Batıkent, Karşıyaka ve Gazi Semt Birimlerine yatırabilecekler.

Borçlar belediyeye gelmeden öğrenilebiliyor ve ödenebiliyor.

Ayrıca; vatandaşlar belediye ile ilgili birçok iş ve işlemlerini, bulundukları yerden internet aracılığıyla, güvenli bir şekilde, 7 gün 24 saat, sıra beklemeden, sıkıntı çekmeden yapabilecek, sorunlarını yetkililere iletmek suretiyle en kısa sürede çözümlenme imkanını bulacaktır. mükellefler vergi borçlarını 344 00 77 nolu telefon belediyeciliğinden öğrenebilecekleri gibi www.yenimahalle.bel.tr web sayfasına kayıt yaptırmak suretiyle interaktif olarak sicil sorgulama, beyan bilgileri, borç öğrenme ve internet üzerinden vergi ödeme işlemlerini yapabilecekler.

İsteyen vatandaşların vergilerini belediyenin 211656 nolu posta çeki hesabına da yatırabileceklerini söyledi.

Daha önce başlatılan kredi kartı ile vergi ödeme uygulamasının halen devam ettiğini belirten yetkililer, vatandaşların nakit sıkıntısı çekebileceğini düşünerek böyle bir uygulama başlattıklarını, isteyenlerin vergi tahsilat bürolarının yanı sıra semt birimlerinde de komisyon ücreti ödemeden vergilerini kredi kartı ile yatırabileceklerini kaydetti.


ÇANKAYA'DA VERGİ ÖDEMEDE KOLAYLIK
Çankaya Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü, Çankayalı vergi mükelleflerinin dünyanın her yerinden zahmetsiz bir şekilde ödeme yapabilmeleri için internet veznesi kurdu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, “Belediyecilikte çağı yakalayıp yurttaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlamaya devam ediyoruz. Semtlerde açılan vergi tahsilat bürolarımızla vergi kuyruklarını ortadan kaldırmıştık. Bugün ise, vergi ödemelerini tuşa getirip, Çankayalılara önemli bir hizmet sunuyoruz. Bilgisayar kullanımının en yaygın ilçe olduğu bilinen Çankaya’da insanlarımız vergi borcu sorgulamalarını ya da ödemelerini internet üzerinden yaparak değerli zamanlarını da farklı uğraşlarına ayırabilecekler,” şeklinde konuştu.

Emlak vergisi ve işyerleri tarafından ödenmesi gereken Çevre Temizlik Vergisi için sürenin aynı olduğunu ifade eden Eryılmaz, henüz ödeme yapmamış olan vergi mükelleflerine hatırlatmada bulunarak, “Yurttaşlarımız son gün olan 31 Mayıs'a kadar beklemeden http://www.cankaya.bel.tr/vergi.asp linkinden sorgulayacakları vergi borçlarını internet üzerinden kredi kartıyla ya da bizzat semt vergi tahsilat bürolarına yatırabilirler,” dedi.

Vergi mükelleflerine her türlü kolaylık...

Çankaya Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü, vergilerini çeşitli nedenlerden dolayı henüz ödeyememiş mükellefler için Merkez Tahsilat Şubesi'nde daha önce hafta içi her gün 08.00 -17.00 arası olan çalışma saatlerini 1 saat daha uzatarak 08.00 -18.00 olarak değiştirdi ve hafta sonlarına ise 09.00 -16.00 saatleri arasına nöbet saati ekledi. Semtlerde faaliyet gösteren 7 şubede ise hafta içi 08.00 - 17.00, hafta sonları ise 09.00 - 15.00 saatleri arasında vergileri ödemek mümkün olacak. Uygulanan bu yeni çalışma saatleri işleri nedeniyle ödeme yapmaya gelemeyen mükelleflere büyük kolaylık sağlıyor.

Çankaya Belediyesi'ne bağlı tahsilat şubelerinin adres ve telefonları:

MERKEZ : Çankaya Belediyesi Hizmet Binası, Ziya Gökalp Cad. No: 47, A Blok, Zemin Kat - Kolej (Eski TED Koleji Binası) - 458 89 00 /0801

ÜMİTKÖY TAHSİLAT BÜROSU : Mutluköy 3. Cad. No: 1 - 235 93 87

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.