ne ararsın tanrı ile aramda
sen kimsin ki orucumu sorarsın?
hakikaten gözün yoksa haramda
başı açığa neden türban sorarsın?
rakı, şarap içiyorsam sana ne
yoksa sana bir zararı, içerim
ikimiz de gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
esir iken mümkün müdür ibadet
yatıp kalkıp Atatürk’e dua et...
senin gibi dürzülerin yüzünden
dininden de soğuyacak bu millet.
işgaldeki hali sakin unutma
Atatürk’e dil uzatma sebepsiz
sen anandan yine çıkardın amma
baban kimdi bilemezdin şerefsiz.
neyzen tevfik
Sayın Erdal Yüce'nin serzenişlerine katılıyorum. Eğer CHP-DSP koalisyonu yakaladığı ivmeyi daha da arttırmak istiyorsa mutlaka hem seçim bölgesine hemde ülkeye gerçekten hizmet edecek adayları ortaya çıkarmalıdır. Aksi takdirde ortaya konacak listeler sadece kağıt üzerinde olacaktır. Bu anlamda işe başlanacak en önemli yer adayların seçim bölgelerindeki durumlarının değerlendirilmesi olacaktır...Ben şahsen bölgemden aday olacak birisinin adaylık potansiyelinin anlamak için bu bölgede, çevrede yaptığı çalışmalara, hizmetlere, faaliyetlere bakmak, bu konuda bilgi almak isterim... Umarım CHP-DSP koalisyonunda bu aday isimlere karar verecek mercilerde bu konuda hassas ve dikkatli olurlar...Sadece seçim zamanı ortaya çıkan çığırtkanlardan bıktık usandık, bizim için aday kişi her zaman ortada olan, elle dokunulan, sesini duyduğumuz, yüzünü gördüğümüz gerçek kişiler olmalı, yoksa diğerleri ancak sanal adaylar olur başkada bir şey olamazlar...Koalisyonda bundan zararlı çıkar bu bir gerçek...
Tarih: 18 May 2007 11:56 Ekleyen: Beğenme: 0
CHP ve DSP aralarında uzlaşmaya vardı. Vardı varmasına da, esas bundan sonrası önemli olan. Aday belirleme, geçen seçimlerde oy kullandığınız yerdeki CHP’nin adaylarının kaçının adını sayabilirsiniz. Kaçını bölgenizde görmüşünüzdür. Kaçını bir konuşmada veya mecliste bir şeyleri savunurken gördünüz. Bu günlerinizi çok iyi değerlendirin. 22 Temmuz tarihine kadar vekillerinizi en sık göreceğiniz günlerdir. Vekillerinizi EN SON GÖRECEĞİNİZ TARİH 22 Temmuz son gündür. Geçen seçim aday listesini verelim de aynı adaylar karşımıza gelmesin.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ
1. Bayram Ali Meral
2. Yakup Kepenek
3. A. İsmet Çanakçı
4. Zekeriya Akıncı
5. Muzaffer R. Kurtulmuşoğlu
6. Hamza Kırmızı
7. Fatma Sıdıka Çölaşan
8. Nazmi Şarvan
9. Demet Işık
10. İnci Pelit Gürses
11. Fethi Yaşar
12. Özcan Öztürk
13. Satılmış Çağlar
14. Murat Peksöz
Bu eski listede bakalım kimler kalacak! Kimler gidecek! Veya bölgesinde sevilen kişiler mi gelecek! Yoksa merkezde sevilen kişiler mi! Yukarıdaki listede bir tek çalışan vekil tanıyorum. Onu da ne yazık ki bu şeçimde aday göstermezler. Çok bileni istemezler. Çayyolu’nda oturan kaç aday olacak acaba. Çünkü yukarıdaki listede çok çalışan aday Çayyolu’nda oturuyor… Adını listeler açıklandığında sizlerle paylaşacam.
Tarih: 18 May 2007 04:12 Ekleyen: Beğenme: 0
ABD Michigan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Timur Sümer’in yaptığı açıklamaya göre, 19 Mayıs 2007 saat 22.30 – 22.45 arasında Ay ve Çolpan (venüs) gökyüzünde Türk Bayrağını oluşturacaktır. 2 milyonda 1 olasılıkla meydana gelen böyle bir muhteşem doğa olayının bu geceye rastlaması, Cumhuriyete sahip çıkan Tüm yurttaşlarımızın heyecan ve coşkusunu taçlandıracaktır.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
Tarih: 18 May 2007 01:24 Ekleyen: Beğenme: 0
Flash Flash
CHP ile DSP arasında uzlaşmaya varıldı. NTV tv yi açın.
Tarih: 17 May 2007 15:34 Ekleyen: Beğenme: 0
BAŞARILI OLMUŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=Flzd-EFPUaM&NR=1
Tarih: 17 May 2007 12:49 Ekleyen: Beğenme: 0
22 TEMMUZ 2007 PAZAR GÜNÜ, BÜTÜN YURTTA MiLLET VEKiLi GENEL SEÇiMi YAPILACAK.
TATiL PROGRAMINIZI YAPARKEN BU TARiHE ÇOK DiKKAT EDiN !
BÜTÜN BiR ÖMÜR ÇARSAFLI VE SARIKLI GEZMEK iSTEMiYORSANIZ,
BiR GÜN MAYOSUZ GEZiN, ŞEHRiNiZDE OY VERiN...
22 Temmuz seçimlerinde herkesin kendi bulundugu yerde oy atmasi çok önemli. Son günlerde 9-21 Mayis
tarihleri arasinda muhtarliktan ikametgahini alip oy atacagin yazlik adresine götürmeniz söyleniyor. Örnegin
Bodrum'a götürdünüz. Bodrum'da yazligi olan yüzbinler de götürdü. (Daha Marmaris, Datça, Fethiye gibi
birçok yer var) Mugla ilinin çikaracagi milletvekili sayisi sadece 3 adet. Böylece Mugla ilinde milyonlarca oy
sadece 3 milletvekili için atilmis olacak. Halbuki istanbul 70, Ankara 29 milletvekili çikariyor. Yazin bosalan
istanbul ve Ankara'da milletvekillerinin büyük çogunluğunu kim alacak bilin bakalim?
BU TUZAGA DÜSMEYiN VE OYUNUZU MUTLAKA VE MUTLAKA SÜREKLi OTURDUGUNUZ YERDE KULLANIN.
BU MESAJI EŞİNİZE DOSTUNUZA, ÜLKESİNİ, CUMHURİYETİ SEVEN HERKESE İLETİNİZ.
Tarih: 17 May 2007 00:44 Ekleyen: Beğenme: 0
AKP o marştan "Atam izindeyiz"i çıkarttı mı?
Ercan Saatçi, AKP'nin Erzurum mitinginde (12 Mayıs2007)çaldığı marştan "Atam izindeyiz" bölümünün çıkartıldığını söyledi. Işın Karaca ve Saatçi, marşın izinsiz kullanımı için AKP'ye ihtar çekti.
ERZURUM’da AKP’nin mitinge dönüşen, açılış törenlerinde, Işın Karaca’nın seslendirdiği “İşte Yeni Türkiye” marşının çalınmasının ardından Karaca’ya çok sayıda tepki mesajı ulaştı. Marşın Erzurum mitinginde çalındığını, kendisine gelen maillerden öğrenen Işın Karaca, olaya sert tepki gösterdi. Karaca, kendisinden izin alınmaması nedeniyle, dün AKP’ye, “marşın çalınmasını durdurun” diye ihtar çekti.
ATAM İZİNDEYİZ’E MAKAS İDDİASI
Işın Karaca’nın menajeri Akın Büyükkaraca, AKP’ye bu şarkıyı vermediklerini belirterek, şunları söyledi: Bu, TOFAŞ’ın Türkiye şarkıları çalışması çerçevesinde yapılmış bir şarkıdır. Işın Hanım’a tepki mailleri geldi. Işın Hanım çok üzüldü. Çok ağır tepkiler aldı. AKP’ye ihtar çektik. Olayın peşini bırakmayacağız. Rastgele her yerde çalınsın diye okumadık.
Şarkının telif haklarını elinde tutan sanatçı Ercan Saatçi de marşın Erzurum mitinginde çalınmasına sert tepki gösterdi. Saatçi, hem marşın kendilerinden izinsiz çalındığını hem de “şarkıda tahrifat yapıldığı” gerekçesiyle, AKP’ye ihtar çekti. Saatçi, “Şarkının sözü, bestesi bana ait. AKP’nin bunu çaldığı bilgisi, bana cumartesi günü geldi. İzinsiz çalmışlar. Hiçbir şekilde onlara ben vermedim. AKP, ‘Atam İzindeyiz’ kısmını şarkıdan çıkarmış.Kendi kafasına göre üzerinde oynamışlar, böyle şey olmaz.”
Tarih: 15 May 2007 11:38 Ekleyen: Beğenme: 0
Nazım Hikmetle İlgili olarak
Sayın Çayyolu platformu başkanı Engin bey ve site çalışanları. Her ne kadar birileri sizleri demokratik bulmasa da Çayyolu platformunu emekli subaylar derneğine benzetmiş olsa da (ayrıca emekli subaylar derneği kötü bir şey mi? Anlamış değilim ama her neyse.)
Şurası muhakkak ki hiçbir kurum kendisine hakaret eden, saldıran kişiyi arasında barındırmaz. Buna rağmen siz engin hoş görünüzle size gelen hiçbir eleştiriyi bu sayfalardan silmediniz. Ta ki bu eleştiriler dozunu kaçırıp size, burada yazanlara, şairlerimize Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e açık bir saldırı halini alana kadar. Tabii ki bu yazılar silinecekti. Hürriyet diye bağıran kişiye hatırlatılması gereken hiçbir hürriyet sınırsız değildir. Bir başkasının hürriyetinin başladığı yerde diğer hürriyet sona erer. (yani ben hürüm diye istediğimi yapıp diğer insanları huzursuz edemem. Tabii ki aynı şeyler iki taraf içinde geçerlidir.)
Ayrıca Nazım Hikmet’in şiiri olduğunu iddia ettiği şiiri araştırdım. Nazım’ın şiirlerini yazan hiçbir ciddi sitede böyle bir şiire rastlamadım. Bu tamamen Nazım’ın adına uydurma ve düzmecedir ve tarzda Nazım’ın tarzı değildir.
Hiçbir şair kendi şiirine işte o paçavra diye ad vermez eğer bu kişi yazılarının silinmesine rağmen gene burada yazar ve bu şiiri yazmaya kalkarsa bu şiirin tam adını vermelidir.
Ama veremezler çünkü o zaman yalanları daha kolay anlaşılır.
Tarih: 15 May 2007 11:08 Ekleyen: Beğenme: 0
İncek yolu üzerinde bulunan bu trafik sinyalizasyonundaki bağlantı hatasının acilen düzeltilmesi gerekmektedir. Aslında bunu düzeltmek zor bir şey değildir. Buraya ekip ulaştıktan sonra en fazla 10 bilemedin 15 dakikalık bir iş ama buraya ekip yollayacak adam nerede? Hatırlarsanız bir zamanlar çukurların üzerinde kapak yok diye hem burada hem de ASKİ ne gönderdiğim iletilerle kendimi parçalamış ve gene bu yüzden yurdumuzun dört bir yanından gelen ölüm haberleri ile zavallısız (zavallı diyemiyorum) ASKİ Çayyolu şube müdürünün işine son verilmişti.
Şimdide burada kodaman birisi ciddi bir kaza yapar; birkaç kişinin işine son verilir ve sonra durum düzelir.
İşte bizim gerçeklerimiz bunlar gerisi yalan.
Tarih: 15 May 2007 01:11 Ekleyen: Beğenme: 0