eskiden durakta otobbüsler bizi beklerdi şimdi artık zaman değişti duraklardaki yocular otobüsü bekliyor
otobüs canı ne zaman isterse o zaman geliyor Ancak hep dolu geliyor..
Bunun için bizde ayakta kızılaya gideceğimize çınar yokuşundan aşağıya bir durak yürüyüp eskişehir yolunda boş seyreden diğer beleiye otobüslerine biniyoruz.
Tarih: 24 Kasım 2008 23:19 Ekleyen: Beğenme: 0
artık bu konuda daha önemli bir şey karşıma çıkmadıkca yazmayacağım...Galiba halkımızın gerçekten bir türü biraz tuhaf...Bende artık buna üzülerekde olsa inanmaya başladım...
Yetkililerede artık bişey diyecek yüzümüz neredeyse kalmadı...
Nedenine gelince nedeni şu !
geçen gün bir yakınımın cenazesini defnetmek üzere karşıyaka mezarlığına gittiğimde cayyolum . com . da daha önce 6 önemle çizilerek anlatılan bir konunun benzerini mezarlık camisinde aynen yaşadım
Şöyle ki:
Belediyenin bu konuda yaptığı hizmet neredeyse kusursuz gibi bi şey ...Tabii hizmetin sonu yoktur ileride daha iyi de olabilir .
Fakat anlatacağım konuda belediye ne yapsın arkadaşlar ..Tek yapabileceği bir şey var .
İnsanların abdest almaları için özel bölümler imşa etmek... Fakat bu mekanlar boş ,buna rağmen ; coraplarını çıkarıp lavobaların içine ayklarını sokup ovuştura ovuştura yıkayıp abdest alan adamlar var.Halbuki o lavobada biraz önce çıkan adam kakalı mikroplu ellerini sabunsuz yıkadı. Oradaki mikroplar adamın ayağına bulaştı .Bununlada kalmadı ayaklarını
- ki bu ayakların yarısından fazlasının mantar vakası olduğuna bahse girerin ;ayaklarını ovuştururken mantarlı ayaklarını lavobaya çekinmeden değdirdi .Sonra bu vatandaştan sonra yine abdest için ayni lavobayı kullanan başka bir vatandas abdestini alırken önceki mantarlı ayakların değdiği bataryadan ağzına burnuna su çekerek temizlenip abdest aldığını sandı.Erkekler böyle, Kadınlarda dişarda böyle abdest alıyorsa vay temizlik hanemize
Tarih: 24 Kasım 2008 00:10 Ekleyen: Beğenme: 0
Mesa pileza sıkı yönetim komutanı^na ...
Mesapileeza iş bankası önündeki arazide resim çakmemem için güvenlik görevlileri uyarı yaptı ...Oysa çık ata kuleye cumhurbaşkanlığın arazisini karekare kamereya kaydet birşey diyen yok .Hale hanımın santranç takımı artık askeri bölgeden mi sayılıyor acaba ...Demek ki askeri bandolar oraya gele-gide ruhlarınıda bırakıp gitmiş ...
Tarih: 24 Kasım 2008 00:09 Ekleyen: Beğenme: 0
eryaman batı kent arasında hizmet veren belediyenin 2
45 sefer sayılı otobüsü gibi çayyolundada yaşamkent ,yürkkonut ümit köy angora beysukent semtleri arasında ring yapan bir otobüs koyun ve
kızılaya sabaha kadar ,çayyolu ' nun bütün mahallele
rine ding yapan bir otobüs sefere konulamazmı. Şehirde 16.00 / 24.00 mesaisinde çalışanlar çayyolu bölgesine çok zor şartlarda ulaşabiliyor .Hergün işyeriimizde bu yüzden münakaşalar çıkıyor .Melih Ğökçek bey insafa gel kurunun yanında yaşlarıda yakma.en kıytırık yerlere bile hatlar veriyorsunuz belediye olarak bu hatımıza iş ten evimize dönmek için ekmek paramız için bu otobüslerini sefere koy ...Koymuyordan da Allah seni bildiği gibi yapsın...
Tarih: 24 Kasım 2008 00:09 Ekleyen: Beğenme: 0
Bakan Çelik, “Sevgili öğretmenler, değerli meslektaşlarım” diye başladığı 24 Kasım mesajında, önce “eğitimin öneminden, öğretmenlerin değerinden” söz etti. Daha sonra AKP döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaptığı çalışmaları anlatan Çelik, 11 paragraflık uzunca mesajı boyunca ne 24 Kasım’ın önemine, ne Başöğretmen Atatürk’e, ne de Atatürk’ün öğretmenlere verdiği öneme ilişkin tek kelime etmedi. Mesajını noktalarken de “Atatürk’ü anma gereği görmeyen” Çelik, “24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi şükran ve minnet duygularıyla yâd ediyorum. ” demekle yetindi.
Çelik’in mesajı eğitimcilerin de tepkisini çekti. Eğitim-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Vahap Güzey, “Eğer Atatürk’ten kopuk bir 24 Kasım kutlanacaksa, o zaman sadece 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlansın” diye konuştu.
Tarih: 23 Kasım 2008 23:54 Ekleyen: Beğenme: 0
24 kasım
Ben güneysahil şeridinde bulunan bir şehrimizin varaoşlarında ; Güneydoğudan çeşitli sebeblerden dolayı göç etmiş ailelerin çocuklaına öğretmenlik yapmaya çalışan yedi yıllık bir öğretmenim...
Ancak okuldaki öğrencilerimizin geneli hiç çekinmeden yüzümüze en ağır küfürleri bile bariz bir şekilde edebiliyorlar...
Biz öğretmen arkadaşlar ve mödürümüz ise çaresizlik içinde bu ağır soruna ilgisizlik nedeniyle ancak kendi aramızda çare aramak için çocukları " bize niçin küfür ediyorsunuz " diye karşımıza aldığımızda çok ilginç caveplarla karşılaşıyoruz...
Mesela bunlardan birtanesini bilgilerize sunuyorum :
" Öğretmenim evde ailem sizlere en ağır küfürleri
etmemi ve beni müdüre şikayet etmenizi sağlamamı ve bu suçtan dolayı okuldan atılacağım tembihliyor ve sanayiye çırak olmam için en kolay izlenecek yolun bu olduğunu ifade ediyorlar " demekteditler...
Bu iletiyi niçin ankara cayyolum. com . sitesine yazdığıma gelince çayyolu semtinde oturan ablam ve eniştemin ısrarları buna neden olmuştur.. .Koroda kiablamın ifadesine göre mesajlar çayyolunda oturan milletvekilleri tarafından da okunuyormuş...
Bütün öğretmenlerimizin günleini bu vesile ile kutlamak istiyorum...
Tarih: 23 Kasım 2008 21:23 Ekleyen: Beğenme: 0
BERMODA $EYTAN 3GENİ
Bilindiği üzere ;
Ümitköy köprülü kavşagı ; YenniMah. , Çan -
kaya ve Etimesgut belediye hudutlarının kesiştiği yerdir...Bu nedenlediRRRRR ki bu üç belediye birbirine düşüp birbirini yemesinler diye BÜYÜKŞEHİR başlankıçta tedbir almış ve avrupa yakasını küba mahallesine ! bağlamak için üçünün
üzerine adeta uzaylı bir köprü inşa etmiştir..
Ancak hafta içinde bu köprüden karşıya geçerken enğalliler için montajı yapılmış asan -
sörün çalıştırılmadğını gördüm ve bununlada kalmayıp bu mesajı çayyolu P. na göndermeme neden olan engelli bir vatandaşımızında koluna girerek karşıya geçirdim...
Fakat pazargünü etimesgut ta yapılacak toplantıya belki çayyolundan da gitmek isteyen davetli vatandaşlarımız sanki olmayacak mı.
Ya bu vatandaşların içinde davet edilmiş engelli vatandaşlarımız olursa ve bu üst geçitin asan-sörü yine çalışmazsa ne olacak ?
Tarih: 23 Kasım 2008 21:16 Ekleyen: Beğenme: 0
EKMEK ELDEN SU GÖLDEN
Belediyenin Kömür İşletmelerine külliyetli miktarda borcu varmış.Şimdi Bedava Kömürden sonra bedava doğalgaz dağıtımı söylentileri bardağı taşırdı.Halkı tembelliğe ve hileye yönlendiren bu sistemin yiyecek içecek ve yakacakdan sonra daha neler icat edeceğini merakla beklemekteyim.
Haberlerde ,kendisine sual yönlendirilen kadının verdiği cevap hayli düşündürücü; Yiyecek ve yakacak
yardımı alan kadına,bunları alamasaydı ne yapacağı soruluyor, yanağından kan damlayan sağlıklı kadının verdiği cevap;BİR İŞ BULUR ÇALIŞIRDIM.
Bu Cumhuriyet iane ile kurulmadı.Herşeyini kaybetmiş ama İstiklalini ve topraklarını kazanmış bir milletin azimli çalışması ile kuruldu,yaşlısından gencine,fakirinden zenginine,çalışıp didinerek.Çorak bir toıprağı yeşertip üzerinde Başkent kuracak kadar kendine güvenle.Fabrikalar kurarak,okullar açarak,milli seferberliği başlatarak bu güne geldi. Bir torba yiyeceğe,1 ton yakacağa ALLAH RAZI OLSUN diyerek değil.Toplumu miskinliğe,tembelliğe,dilenciliğe yönelterek hiçdeğil.
Kömür işletmelerine,Botaş a bu kadar borçlanıp bedava KÖMÜR ve doğalgaz dağıtmak yerine,doğalgazı herkesin ulaşabileceği bir fiatta tutmak,makul bir fiatla satmak daha karlı değilmi? Üretmeyen bir toplum için bu dağıtımlar çığ gibi büyüyen borç batağı ve dipsiz bir kuyu.Ayrıca ihtiyaç sahiplerine gittiğide çok şüpheli.Ne oldu bizim gururumuza onurumuza,yardımlar göstere göstere.Ya ihtiyaç sahiplerinin hakkına gasbeden açıkgözlere ne demeli.Bu kepazeliğe değermi ..
Tarih: 23 Kasım 2008 21:14 Ekleyen: Beğenme: 0
Pembe köşkün sanki sadece gecekondu tarafı konuşuldu gibi geldi bana biraz abbas ...
Oysa , köşkün üst ada-parsellerinde yükselen penbeliklerden de bahsedilmelihdi objektif habercilik adına abbas...Çocukuğumun geçtiği Farabinin üst kodlarında çevrilmiş arazilerimiz ve üzerine dikilmiş beyaz-saraylarımız bizimde olabilseydi ydı , bizde paşamızın kızı ve Metin gibi kimselere muhtaç olmazdık Abbas ... paşamızın kızıyla ; paralardaki resimleri bile konuştun aferin ama sincan daki harikalar diyarı tesislerinde bulunan bazı işletmeler deki ;
makam masalarının arkasında neden Atatürk ' ün veya karşılığı olmasa bile bugünkü cumhuRReisinin veya sayın başbakanın yerine
Büyük şehir Belediyesi Başkanı ' mın
portresi duvara neden asılmış hiçhiç anlaşılır gibi değil...
Kenen paşaya bile konuşmuşdun ve onu kızdırmışdın
abbas...
Tarih: 21 Kasım 2008 19:50 Ekleyen: Beğenme: 0
Beyler , çayyolu için çalışan olmuş şöförlerinin hepsi gominist galiba ...Toplu taşım aracı oldukları halde adamlar en lüks araçları bile ayakta yolcularıyla beraber sollayıp sollayıp sürekli dol şeritte seyrediyorlar...
Tarih: 21 Kasım 2008 19:49 Ekleyen: Beğenme: 0