Haberler


iyi ki Özelleştirilmiş!
  • Yorumlar: 0
  • 15 Eylül 2013 08:49
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2484
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

iyi ki Özelleştirilmiş!

0 0

FATURASINI ÖDEDİĞİ HALDE ELEKTRİĞİ KESİLDİ: Ankara’da, “yurttaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla” özelleştirilen elektrik hizmetleri, “faturasını ödeyen yurttaşı” bile mağdur etti. Cumhuriyet Ankara’ya ulaşan ve adını vermek istemeyen bir yurttaş, 29 Temmuz tarihli elektrik faturasını ödemesine karşın, önceki gün Enerjisa’dan kendisine “Ödenmemiş borcunuzdan dolayı elektriğiniz kesilmiştir” yazılı bir tebliğ geldiğini ve elektriklerinin kesildiğini söyledi.

SORUMLULUK KABUL ETMİYORLAR:
Söz konusu kesintiden Enerjisa yetkilerinin “sorumluluk kabul etmediklerini çünkü kedilerine ödeme yapıldığına ilişkin bir bilgi gelmediğini aktardıklarını” belirten yurttaş, yetkililere, “İnanılır gibi değil. Sanki Ankara’da değil, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde yaşıyoruz. Her türlü işlemin bilgisayarlarla yapıldığı günümüzde ödeme bilgileri nasıl olur da yansımaz? Başkent Elektrik A.Ş iyi ki özelleştirmişler!” sözleriyle seslendi. Cumhuriyet Gazetesi'nden SELDA GÜNEYSU’nun haberi

‘Ne ilksiniz, ne de son!’


Cumhuriyet Ankara’ya ulaşan ve adını vermek istemeyen bir yurttaş, 29 Temmuz tarihli elektrik faturasını, faturada belirtilen ödeme noktalarından birine ödediğini, ancak önceki gün eve geldiğinde, posta kutusunda Enerjisa’dan gönderilen “Ödenmemiş borcunuzdan dolayı elektriğiniz kesilmiştir” yazılı bir tebligat gördüğünü belirtti. Bunun üzerine faturanın altında yer alan 444 3 372 numaralı telefonu aradığını ve faturasını ödediği halde neden elektriğinin kesildiğini anlayamadığını söyleyen yurttaş, telefondaki sesin kendisine “Ankara’da çok sık bu tür şikâyetlerle karşılaşıyoruz. Siz ne ilksiniz, ne de son olacaksınız. Elimizden bir şey gelmez. Çünkü bu durumun bizimle bir ilgisi yok, ödeme yaptığınız yerle ilgili. Onlar bize faturanın ödendiğine dair bilgi aktarmamış” dediğini aktardı. Görevlilere, “İyi de ödemiş olduğum faturadan dolayı beni nasıl mağdur edersiniz?” diye sorduğunu ancak görevlinin kendisine yardım edemeyeceğini, sorunu ödeme yaptığı yerle aşması gerektiğini söylediğini belirten yurttaş, Enerjisa yetkililerine şu sözlerle seslendi:

Ödemiş olduğum fatura nedeniyle elektriğim kesildi, mağduriyetimi kim önleyecek? Elektrik kesintisi nedeniyle buzdolabımdaki, özellikle derin dondurucudaki tüm yiyeceklerim bozuldu, bunun sorumlusu faturasını ödeyen yurttaş mıdır? Ayrıca Enerjisa, her açıklamasında, ‘yurttaşlara daha iyi hizmet vereceklerini’ belirtiyor, fatura ödeme noktalarıyla olan sorunu neden çözemiyor ve yurttaşları neden mağdur ediyor? Ödeme noktalarıyla Enerjisa’nın iletişim kopukluğunun faturası neden yurttaşlara ödetiliyor? Sorun yaşadığınız ödeme noktalarıyla olan sorunu neden gidermiyorsunuz?"

2 günden önce olmaz!

Ertesi gün daha önce ödeme yaptığı noktaya gittiğini, faturanın yeniden tahsil edildiğini, ardından Enerjisa’yı aradığını ve elektriğinin açılması gerektiğini söylediğini dile getiren yurttaş, telefondaki sesin bu kez de kendisine, “Şu anda faturanın ödendiğine dair bilgi yeni yansımış. Elektriğiniz en az 2 iş günü içinde açılacaktır. Daha öncesinde herhangi bir şey yapamayız. Ayrıca 20.89 TL’lik açma kapama bedeli de bir sonraki faturanıza yansıtılacaktır” dediğini aktardı. Yurttaş, bu sözlerin kendisini daha fazla mağdur ettiğine dikkat çekerek, “İnanılır gibi değil. Sanki Ankara’da değil, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde yaşıyoruz. Her türlü işlemin bilgisayarlarla yapıldığı günümüzde ödeme bilgileri nasıl olur da yansımaz? Üstelik yurttaşlar en az 2 gün daha mağdur edilir? Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş iyi ki özelleştirilmiş!” diye isyan etti.

SELDA GÜNEYSU
Cumhuriyet




Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.