Haberler


Zorunlu Açıklama…
  • Yorumlar: 0
  • 31 Ekim 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2313
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Zorunlu Açıklama…

0 0

Sitemizde dün yayınlanan haber yorum üzerine Yenimahalle Belediye Başkanı Sn. Fethi Yaşar, bir açıklama yaparak, “Yenimahalle’de gün boyu süren kutlamalar öncesinde saat 11.00’da başlayacağı ilan edilen yürüyüş için saat 10.00’da alana gittim. Alanda vatandaşlar ve partililer ile sohbet ettim. Ardından CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Ayaş Belediye Başkanımız Ali Başkaraağaç ve CHP Milletvekillerimiz ile birlikte yürüyüşe geçtik. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşıladık.” demiş.

Ve haber yorumumuzu bir saldırı olarak niteleyerek, “Saldırılarını masa başında yapanların bu programları izlemesi halinde böyle bir haberi sitelerine koymayacaklarını düşünmek istiyor ve onları vicdanları ile baş başa bırakıyorum” demeyi de ihmal etmemiş.

Sn. Başkanla bir polemiğe girmek istememekle beraber, yanlış anlamalara meydan vermemek adına, bazı hususların, ayrıntılı biçimde belirtilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, sitemizde yayımlanan “Çayyolu Gönüllüleri” imzalı yazı, bir “haber yorumdur.”

Hemen her gün Yenimahalle Belediyesine ait bir haberin yayımlandığı Hürriyet Gazetesi gibi büyük bir gazetenin Ankara ekinde yer alan bir haber üzerine, tamamen o haberden hareketle yapılmıştır.

Sitemizce, yapılmış bir habere dayanılarak yapılan bir değerlendirme değildir.

Bilindiği üzere “haber yorumlar”, haber ajanslarının geçtiği, yazılı veya görsel basında yer alan haberler üzerine görüş belirtilerek yapılmakta olup, sitemizce yayımlanan haber yorumda bu şekilde yapılmıştır.

Söz konusu haber, Hürriyet’in 30.10.2012 tarihli Ankara ekinde, Alternatif Güzergah manşetiyle ve aynen şu ifadelerle verilmiştir: “Tüm Türkiye Ulus’taki ‘Alternatif Cumhuriyet kutlaması’na kilitlenirken, aynı saatlerde Vosvoslar’ın da alternatif yıldönümü kutlaması vardı”.

Eğri oturup, doğru konuşulduğunda, bu manşet ve cümleden anlaşılan nedir?

Tüm Türkiye Ulus’tayken, aynı saatlerde belediye başkanının vosvos turunda olduğu değil midir?

Özellikle “aynı saatlerde” ifadesi, bunun böyle anlaşılması için yeterli değil midir?

Eğer, eleştirilerde vicdan aranacaksa, bu şekilde verilen habere dayanılarak yapılan yoruma yönelik eleştirilerin de vicdanlı olması gerekir.

Konuya objektif yaklaşıldığında, “haber yorumun” maksatlı olarak yapılmadığı açık bir şekilde görülecektir.

Dolayısıyla, ortada “tekzip” edilecek bir husus varsa, o da, Hürriyet Gazetesi Ankara ekinde yer alan haber metni olsa gerektir.

Cayyolum.Com, Sn. Fethi Yaşar’ın ve belediyesinin icraatlarını eleştirirken bu güne kadar, hiçbir gazetenin ve  kimsenin arkasına gizlenmeye ihtiyaç duymamış ve bundan sonra da duymayacaktır.

Çünkü cayyolum.com eleştirilerini, basın özgürlüğü hakkını kullanarak, kişisel hakları da gözeterek, tamamen hukuki zeminde kalarak açıkça yapmaktadır.

Ayrıca belirtmek gerekir ki, Cumhuriyet Bayramının en geniş katılımla kutlanması ve Sn. Başkanın da bu kutlamalara katılmış olması cayyolum.Com’u ve Çayyolu Gönüllülerini sadece memnun edecektir.

Zira, cayyolum.com ve o gönüllüleri, yanlış işleri eleştirmekte sonuna kadar kararlı oldukları gibi, söz konusu olan vatan ve cumhuriyetse, gerisinin teferruat olduğunun da bilincindedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                                 cayyolum.com

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.