Haberler


"Yolsuzluğun batağına düştünüz"
  • Yorumlar: 0
  • 25 Kasım 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1877
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

"Yolsuzluğun batağına düştünüz"

0 0

TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkındaki gensoru önergesinin geri çekildiğine ilişkin yazı okundu.

Daha sonra CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, ''CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından kredi alarak terör örgütüne yardımda bulunduğuna'' yönelik sözleri nedeniyle verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelere geçildi.

İnce, gensoru görüşmelerinin, milletten gizlenmesi için Meclis yayınının olmadığı bugün yapıldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın 56 gün önce uçakta, ''Bazı Alman vakıfları CHP'li belediyelerle kredi sözleşmesi yapıyor ve bu yolla PKK'ya para gönderiyor'' dediğini kaydeden İnce, bu konudan dolayı görevine son verilen belediye başkanı ve bu gerekçeyle açılan bir dava da olmadığını ifade etti.

"Başbakan çamur attı"
''Başbakan çamur atmıştır. Başbakan suç işlemektedir'' diyen İnce, ''Madem teröre finans sağlanıyor, terörün finans kaynaklarını kurutmak Başbakanın görevidir. Hangi partili olursa olsun, böyle bir belediye varsa git yakasına yapış, ama dedikodu yapma. Başbakanın terörle mücadele etme derdi yok, çünkü terörle müzakere ediyor'' diye konuştu.

İnce, Başbakan Erdoğan'ın iddialarını ispatlaması gerektiğini ifade ederek, ''Başbakan iftira atmıştır. İftira atan bir Başbakana güvenemeyiz. Eğer iftira değilse, Başbakan terörün finansman kaynaklarını bile bile kurutmamıştır, 56 gündür gereğini yapmamıştır, güvensizliğimiz o yüzdendir gensoruyu o yüzden verdik. Terörün finansman kaynaklarını kurutamayan Başbakanı parmaklarınızla koruyacak mısınız?'' diye sordu.

Deniz Feneri e.V Davası kapsamında yürütülen soruşturmanın sanıklarının korunması için CHP'li belediyeye çamur atıldığını iddia eden İnce, ''Deniz Feneri'nin Türkiye'deki bağlantılarının ortaya çıkmasında korkmaktadır. Korkunun ecele faydası yok. İftira atarak, gündemi saptırarak bu korkudan kurtulamazsınız'' dedi.

İnce, CHP'li belediye başkanlarının odalarına dinleme cihazları yerleştirildiğini ileri sürerek, AKP'li bazı belediyelerde yolsuzluk yapıldığını iddia etti ve bunlara örnekler verdi.

''11 Yalova büyüklüğünde yer için maden arama ruhsatı verildi''
Muharrem İnce, daha önce ''lastikçi'' olduğunu söylediği, AKP Kayseri İl Başkanına, 11 Yalova büyüklüğünde yer için maden arama ruhsatı verildiğini iddia ederek, ''İl başkanlığından istifa etti. Ruhsatı verenler, Enerji Bakanı nerede? Cumhurbaşkanı bu il başkanına kefil olacak mı? Tevfik Fikret ne diyordu; 'aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin' diyordu, aklıma da bu geldi'' diye konuştu.

"Hollandalı firma cami yıktı"
İnce, şu anda AKP'den milletvekili olan bir kişinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olduğu dönemde, belediyeden toplam 234 milyon TL ihale aldığını savundu.

Muharrem İnce, Malatya'da bir caminin pazar yeri yapılmak üzere ihalenin verildiği Hollandalı bir firma tarafından yıkıldığını iddia ederek, buna ilişkin bazı resimleri kürsüden gösterdi. İnce, ''Malatya İsmet Paşa'nın memleketi. İsmet Paşa harp için kullandı camiyi, AKP ise rant için. Malatya Belediyesi hal arazisini Hollandalı şirkete 52 trilyona sattı. Belediye başkanını ödüllendirip milletvekili yaptınız. Hollandalı firmanın dozerlerle Türkiye'de nasıl rant için cami yıkıyor, bunu bütün millet görsün. Rahmetli Erbakan Hoca sizi görseydi 'sizin gidi rantiyeciler sizi gidi' derdi. Caminin imamı Recep Gök, '20 gün sabaha kadar uyuyamadım' dedi, gidin o mimarı dinleyin'' diye konuştu.

1999 depreme sonrasında çadır kent kurulmak için belirlenen 480 alanın rezidans olduğunu belirten İnce, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde imar komisyonuna 7 bin dosya havale edilirken, deprem komisyonuna sadece 8 dosyanın gönderildiğini söyledi. İnce, ''Eski 'Amasya milletvekiliniz dualarla geldik, beddualarla gideceğiz' demişti. Vakıflar Bölge Müdürlüğü de size vakıf bedduası gönderdi'' dedi.

CHP'li İnce, AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in laf atması üzerine, elindeki fotoğrafı göstererek, ''Bunları yıkan kim? Babanın camisi mi, camiler senin mi? Sizi gidi rantiyeciler sizi'' dedi.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da Erdoğan'ın iddiasını ispatlamadığını ve bu belediyenin kim olduğunu söylemediğini ifade etti. Tezcan, AKP'li belediyelerin üzerine gidilmezken, muhalefet partili belediyelerde İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin kadrolu personel gibi çalıştığını öne sürdü. Tezcan, İzmir Büyükşehir Belediyesinde 80 tane müfettiş çalıştığını iddia ederek, muhalefet partili belediyelerde durum böyle iken, Kayseri, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerindeki yolsuzlukların araştırılmadığını savundu.

Tezcan, ''AKP iktidarı, artık öküzün altında buzağı aramayı bıraktı, öküzün altına buzağı koymaya başladı. Başbakan bir iftirada bulunmuştur ve iftira da TCK'da suçtur'' dedi.

Salonda tansiyon yükseldi
İnce’nin sözleri salonda tansiyonu yükseltirken, AKP’li milletvekilleri tepki gösterdi. İnce’de, “Erbakan Hoca sizi görseydi Allah rahmet eylesin sizi gidi rantiyeciler derdi, sizi gidi rantiyeciler, camiyi yıktırdınız Hollandalı firmaya” dedi.

İnce, AKP'li milletvekillerine, “Yolsuzluğun batağına düştünüz, yetimin hakkına üşüştünüz, haram lokma bölüştünüz, rüzgar ektiniz, fırtına biçeceksiniz. Kaçış yok, kurtuluş yok, hesabı ödeyeceksiniz” dedi.

AKP sıralarından gelen tepkilere de İnce, “70 yıl öncesine dönmeye gerek yok” dedi. Elindeki diğer fotoğrafları da gösteren İnce, “Gidin o imamı dinleyin” dedi. İnce, şöyle dedi:

“Niye samimi değilim. Bunları yıkan kim, bırakın öyle savaş döneminde yapılanları, siz bu ülkede buraları yıkıp Hollandalı firmalara sattınız mı, satmadınız mı? Kim babanın camisi mi, camiler senin mi, camiler senin mi, babanın camisi mi, senin camin mi, kendinin tapulu malı mı zannediyorsun, bunu kim yıktı, Hollandalı firmanın dozerleri yıktı.”

AA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.