Haberler


Tarık Şengül,Yenimahalle Belediyesi’ni topa tuttu
  • Yorumlar: 0
  • 23 Ağustos 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1977
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Tarık Şengül,Yenimahalle Belediyesi’ni topa tuttu

0 0

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, CHP’li Yenimahalle Belediye Meclisi’nin daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla Yenimahalle İlçesi Alacaatlı Mahallesinde imar haklarının 5 katı artıran 1/5000 ölçekli plan kararına paralel olarak 1/1000 ölçekli plan değişikliğine onay verdiğini belirterek, genel başkanlığını yaptığı TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın karara açacağı davaya engel olması için ise tenzili rütbeye uğramış CHP’li bir yöneticinin gönderdiği bir işadamının kendisine rüşvet teklif ettiğini öne sürdü.

Şengül, CHP Ankara İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklama ile, CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir imar rantına ortak olduğunu iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz konusu açıklamalarından haberi olmadığını söyleyen Şengül, bu açıklamalarını belki de Kılıçdaroğlu’nun olumsuz karşılayacağını ifade etti. Bir süredir Ankara İl Yönetiminin spekülatif değerlendirmelerin merkezine gelerek, Ankara Olağanüstü İl Kongresi ve Yenimahalle Olağanüstü İlçe Kongresinin toplanmasına yönelik imzaların toplanmaya başlandığını belirten Şengül, bu nedenle Ankara İl Başkanı olarak bazı konulara açıklık getirmeye karar verdiğini ifade etti.

-"İŞ ADAMI RÜŞVET TEKLİF ETTİ"-
Kılıçdaroğlu’nun bu göreve geldiğinden beri kendisinden beklentisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından sürdürülen "talan rejimine" karşı aktif bir liderlik yapmak olduğunu söyleyen Şengül, bu bilinçle Ankara’daki süreçleri izlemeye devam ettiklerini belirtti.

Şengül, Yenimahalle Belediye Meclisi’nin, Yenimahalle İlçesi Alacaatlı Mahallesinde 287-328 nolu imar adalarını kapsayan alanda daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınana kararla yapılan ve mevcut imar haklarını 4.7 katı artırıp, 188 konutu 892’ye yükselten 1/5000 ölçekli plan kararına paralel olarak, 1/1000 ölçekli plan değişikliğine onay verdiğini kaydetti. İddialarını raporlarla destekleyen Şengül, CHP’li üyelerin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz konusu karara önce karşı oy kullandıklarını, ancak daha sonra aynı içerik ve koşulları taşıyan 1/1000 ölçekli plan değişikliği kararının Yenimahalle Belediye Meclisi tarafından, CHP’li üyelerin de oylarıyla apar topar onaylandığını kaydetti.

-İŞ ADAMI 300 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ-
Şengül, karar henüz Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmış iken TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın karara açacağı davaya engel olması için "tenzili rütbeye uğramış" CHP’li bir yöneticinin gönderdiği bir iş adamının ise kendisine rüşvet teklif ettiğini öne sürerek olayı şöyle anlattı:

"Bir akşam, Ankara İl Başkanlığı’na gelen bir telefon buraya bir iş adamının gelişiyle sonuçlandı; bir parti yöneticimizin referansıyla ilimize gelen bir iş adamı burada bana Ankara’da, çok daha üzerinde bir rantı, sebepsiz yere yaratılan ve kamusallığı olamayan bir imar planı değişikliğinin Büyükşehir Belediye Meclisinde, Melih Gökçek marifetiyle geçtiğini anlattı. Sonrasında da eskiden genel başkanlığını yaptığım TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın buna dava açmak üzere olduğunu, kendisine buna yönelik bir bilgi geldiğini ve ‘buna engel olursan’ partimize, ikimizin arasında kalmak koşuluyla mali bir destek sağlayacağını beyan etti. Ben bütün süreci aktardım partimize, partimizin üst yönetiminin bilgisi dahilindeydi. Biz seçim çalışmaları içindeyken bazı gelişmelerin olduğunu fark etmedik. Aynı planın geçtiğimiz haftalarda Yenimahalle Belediye Meclisi’nden geçtiğini öğrendik."

Şengül, "İmar planı değişikliyle, bana önerilen kaynak herhalde birkaç milyar dolardan aşağı olamazdı. Burada konuştuğumuz rakam 300 milyon dolarlık rakam ve biz buna ‘hayır dedik’ diye konuştu. İşadamının kim olduğunun ise tenzili rütbeye uğramış CHP’li tarafından açıklanmasını isteyen Şengül, söz konusu iş adamının o gece kendisine; ‘Bu dava açılması ben de rahat edeyim, siz de rahat edin’ dediğini ifade etti.

-SIRADAN BİR SUÇ DEĞİL-
Söz konusu plan değişikliğinin aslının Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunun altını çizen Şengül, "Bizim kendi Belediyemizden beklediğimiz buna dava açması, 1/1000 ölçekli planda da bunu geçirmemesidir. Belediye Başkanımızın bize gönderdiği yazıda, bize söylediği ana şey; ‘bu 1/5000 ölçekli, biz 1/1000’e uymasak da zaten Büyükşehir Belediyesi bunu yapacak’ diyor. Öyle değil, mahkemeye verebilirsiniz, kamuoyu oluşturabilirsiniz. Ama bir kente kötülük yapmazsınız" dedi. Şengül, parti disiplinin dışına çıkarak bu değerlendirmeleri yapmasının sebebinin de bunun sıradan bir suç olmaması olduğunu belirtti.

-"BU İLÇE İNÖNÜ’YÜ GÖNDERDİ" TEHDİDİ-
Ankara İl Başkanlığı olarak, kendilerinin bir ilçe başkanı atama süreci başlattıklarını söyleyen Şengül, kendilerinin atamak için belirledikleri ilçe başkanına belediye yönetiminin itiraz ettiğini anlatan Şengül, "Onun üzerine biz direndik, kararımızı aldık ve MYK’ya gönderdik. Bu süreçte Belediye Başkanımız bana ‘bu ilçe İnönü’yü(Erdal) gönderdi’ dedi. Yani bana söylediği şey; İnönü’yü gönderen Yenimahalle ilçesi seni de gönderir, dedi. Niye ilçe başkanını bir il başkanı bağımsız olarak atadığı için" diye konuştu. Bu süreçte Yenimahalle Belediyesi’nin ilçe kongresini toplayacak imzayı elde ettiğini belirten Şengül, bunun belediyenin partiyi yönetecek konuma geldiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

-"MAKAM ŞÖFÖRÜM DARP EDİLDİ"-
Şengül, Çankaya, Yenimahalle ve Mamak ilçelerine de bir takım iş adamlarının atanması konusunda çeşitli baskılarla karşı karşıya kaldığını anlatarak, buna karşı çıkmalarının ardından ise bazı olaylarla karşılaştıklarını söyledi. Şengül, gösterdiği video ile, Kılıçdaroğlu’nun seçim konvoyunda çıkan arbede sırasında, makam şoförünün Mamak ilçesi için atanması konusunda kendisine baskı yapılan iş adamı tarafından darp edildiğini kaydetti. Seçim sürecinde bu olayın üzerine gitmek istemediklerini ifade eden Şengül, "Atamadık, çünkü inanıyorum ki, belediyelerde iş yapan müteahhitler ilçe yönetemezlerle. İlçe yönetirlerse belediyeler yolsuzluk odağına dönüşür" dedi. "Biz bu yolsuzluk rejimin partimize sirayet etmemesini istiyoruz" diyen Şengül, "Olayların arkasındaki rant hikayelerinin bütün delegelerimiz, Bütün CHP’liler ve kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz" dedi. CHP’lilere ve delegelere seslenen Şengül, "Burada olay sanıldığı kadar basit değildir. Yenimahalle ilçesini kongreye götürmek isteyenler, CHP’yi belediye tarafından yönetmek isteyenlerdir" dedi.

Milliyet Gazetesi
İnternet Sitesi

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.