Haberler


Tadımız, tuzumuz kaçıyor; hoşgörü Çayyolu’nu terk ediyor
  • Yorumlar: 0
  • 10 May 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1774
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Tadımız, tuzumuz kaçıyor; hoşgörü Çayyolu’nu terk ediyor

0 0

Hayatımda ilk defa birine bu şekilde bir yazı yazıyorum. Siz bir hayvan sever misiniz, bilmiyorum. Ben kısaca size konuyu anlatmak istiyorum, ve eğer mümkün olursa bu şikayetimin yayınlanması konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Ben, eşim ve oğlumuz Kepçe Mesa bir sitede oturmaktayız. Apartman yöneticisi H. Ö., evde hayvan beslenemez, site yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle (sadece bizim blokta) bütün evcil hayvan (Kedi,köpek, vs) sahiplerine dava açtı. Bu dava sitenin bahçesinde 14 yıldır yaşayan sokak köpeklerini de kapsamaktadır.

KONUŞULARAK HALLEDİLEBİLİRDİ.
Sitemizin insanlar yıllardır köpek ve kedi beslemektedirler. İnsan sorguluyor neden şimdi dava açıldı, neden şimdi birden site yönetmeliği önümüze kondu? Belli bir rahatsızlık mı vardı? Peki neden insan gibi bu sorunları yüz yüze halletmek yerine, insanlığa hiç yakışmayacak bir biçimde dava açıldı?  Konuşarak halledilemez miydi? Bütün bu sorular insanın aklına geliyor.

İŞİN ŞEKLİ BAŞKA
Sonra anladık ki sadece bir komşuya sinir oldukları için ve kendisinin de hem kedisi hem de köpeği olduğu için, tabiri caizse yumuşak karına yumruk atmak için bu şekilde bir dava açılmış. Sorun da komşumuzun dış cepheye demir parmaklık ve kapısına da demir taktırmasıdır.  Fakat komşumuzun köpeği çok yaşlıydı ve öldü. Bunun üzerine bahane olarak üst komşularımızın beslediği Rotweillerdan da korkmaları olarak gösterdiler. Şimdi; iki köpek besleyen komşu taşındı, biri öldü geriye kaldı iki köpek. Biri bizim oğlumuz, diğeri de Rot yani Alex. Kepçenin cinsi İngiliz  Cocker ve inanın evde ne sesi çıkar ne de kimseye saldırmışlığı vardır. Köpek sevmeyen veya köpekten korkanlar bile kepçeyi sever. Şimdi benden onu vermemi istiyorlar. Kısacası ben bu insanlara KÖTÜ demek istiyorum.

Bizim maddi durumumuz bellidir, yeni evliyiz. Evimizi kurduk sakin sakin otururken bizim bağlandığımız, bize bağlanan ve artık ailenin bir ferdi olan oğlumuzu elalemin kapısı penceresi yüzünden verecek miyiz? Ben şunu diyebilir miyim; çocuklarınızdan rahatsız oluyorum, onları çocuk esirgeme kurumuna verin! İnanın bu bizim için aynen böyle bir durum.

BİRBİRİMİZİN GÖZÜNDE ÇÖP ARARSAK...
Diğer bahsetmek istediğim bir konuda apartman ve site yönetmeliğine aykırı olarak yapılan değişiklikler. Yenimahalle belediyesine ait olan bir parkı ve çıkmaz sokak olarak kabul edilen sokağı bariyer ile kapatmıştır ve park çizgisi yapılmıştır.  Ayrıca 24 saat kayıt yapan kamera sistemi kendisi tarafından düzenli olarak izlenmektir. Bu kameralardan biri kapı girişinde diğeri de asansörün olduğu kısımdadır. Bizim evimiz giriş katında ve 24 saat kamerayla izlenmekte. Ben bu insanlara nasıl güvenebilirim?  Kamera sistemi ancak bir hırsızlık olduğu takdirde açıp izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

EVLİLİĞİMİZ BİLE SORGULANIYOR
Hem görüntüleri izleyip hem de üstüne eşim ve benim için “ne oldukları belli değil(evliler mi) zaten gitsinler bu apartmandan” gibi özel hayatımıza müdahale edici cümleler kurulmuştur. Bu insanları bu davranışları kabul edilemez. Dava açıldı ve muhtemelen biz bu davayı kaybedeceğiz.  Bu insanların en azından yaptıklarından utanmalarını istiyorum. Bu yapılanlar karşısında hiçbir savunma yapılamayacağına inanıyorum. En azından şikayetimin bir şekilde yayınlanması konusunda yardımlarınızı rica ediyorum. Amaç sesimizi duyurabilmektir.

Beril Yapıcı
Çayyolu Haber Bülteni

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.