Haberler


TERÖR BATAKLIĞINI YARATAN AKP, BU BATAKLIĞI KURUTAMAZ
  • Yorumlar: 0
  • 27 Aralık 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1985
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

TERÖR BATAKLIĞINI YARATAN AKP, BU BATAKLIĞI KURUTAMAZ

0 0

"Terör örgütü köşeye sıkıştı, Terör örgütünün sonu geldi, bu son çırpınışlar" söylemlerinin doğru olmadığını, ABD tarafından desteklenen Bağımsız Kürdistan hedefine varana kadar terör faaliyetlerinin devam edeceğini, görmemek mümkün mü?

 

Amaçlardan biri de; Zengin maden yatakları, su kaynakları ve petrol bulunan Güneydoğu Anadolu'nun yeni kurulacak Kürdistan tarafından uluslararası sermayenin hizmetine sunulması olacaktır. "Nil'den Fırat'a kutsal topraklarda büyük İsrail" kurma hayallerini gerçekleştirmek isteyen Siyonist zihniyet, Ortadoğu'da yürütülen faaliyetlerin içerisinde yer almaktadır. Bu faaliyetlerde; Irak'ın parçalanması, Gazze'ye yapılan baskılar, Suriye'nin ortadan kaldırılması için yürütülen faaliyetler, Güneydoğu Anadolu'nun da içinde olduğu İsrail kontrolünde Kürdistan kurma çabaları bulunmaktadır.

 

APK Hükümeti de BOP Eş-başkanlığı ile bu faaliyetlerin içerisinde Siyonizm'e hizmet etmektedir.Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında Ortadoğu'da sınırlar değişecek diye yola çıkan ABD'nin çizdiği Kürdistan haritası ortada dururken, BOP'un Eş-başkanının buna karşı çıkması ve bu haritayı yırtma ihtimali yoktur.

 

BOP Eş-bakanı olarak çizilen rotada yürümek ve adım adım federasyona, özerkliğe ve bağımsız Kürdistan'a götürecek planlar uygulanarak, sonunda BOP çerçevesinde İsrail güdümünde yeni bir Kürdistan oluşturulmasına zemin hazırlamak zorunda kalınacağı açık olarak görülmektedir.

 

Bu amacı gerçekleştirmek için bağımsız Kürdistan yolunda aşağıdaki işlemler aşamalı olarak yürütülmedi mi?

 

PKK'ya ABD uçaklarından silah ve yardım malzemeleri atıldığı tespit edilmedi mi?

 

Sınır ötesi harekata müdahale edilip, PKK'nın imha edilmesi ABD tarafından engellenmedi mi?

 

Amerikalı askerler, Kuzey Irak'ta askerlerimizin başına çuval geçirmedi mi?

 

Türk Emniyeti, ABD Büyükelçiliğine Terörizm ile ilgili brifing vermedi mi?

 

İstihbarat paylaşımı adı altında Türkiye'yi bölmeye çalışan bir ülkenin istihbaratıyla işbirliği yapılarak bilgilerin CIA'ya verilmesi sağlanmadı mı?

 

AB Brüksel Zirvesi Sonuç Bildirisi'nin "Türkiye" başlıklı bölümünden; "Presidency Conclusions" Madde: 23.."..müzakerelerin yalnız Türkiye ile değil, diğer devletlerle de yapılabileceğini... Müzakereler sırasında Türkiye birkaç devlete bölünürse veya güneydoğu bölgesinde bir Kürt devleti kurulursa, yeni bir karara gerek olmaksızın onlarla da müzakere yapılacağına..." ifadeleri yer almadı mı?

 

Anayasa'nın MADDE 66. Maddesinde ifade edilen "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür." İfadesine rağmen "Türk ve Kürt milliyetçiliğine karşıyız" diyerek Türk kimliği tartışmaya açılmış ve Kürtçülüğe cesaret verilmiş olmadı mı?

 

Anayasanın 10. Maddesinde: "Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir." Denmesine rağmen Kürt açılımı adı altında Kürtlere ayrıcalık tanınmadı mı?

 

KCK yönetimi oluşturularak, Kürt parlamentosu için seçim yapılmadı mı?

 

Tek millet, tek bayrak, tek dil anlayışına uygun ulusal devlet kavramından imtina edilerek, Okullarda seçmeli Kürtçe ders ve Resmi TRT kanalında Kürtçe yayın imkanı verilmedi mi?

 

Ulusal egemenlik haklarımız yok sayılarak, Anadilde eğitim ve savunma hakkı konuları gündeme getirilmedi mi?

 

Abdullah ÖCALAN'ın Bursa'da lüks bir otelde ağırlandığı ve silahların bırakılması konusunda görüşmeler yapıldığı iddia edilmedi mi?

 

PKK'lıların, Habur'da kurulan seyyar mahkemelerde şov yapmalarına fırsat verilmedi mi? ve etkin pişmanlık yasasından faydalanmaları sağlanmadı mı?

 

2011 seçimi öncesi; Oslo'da PKK ile terörist faaliyetlerin durdurulması karşılığında özerklik verilmesi vaadinde bulunulmadı mı?

 

Terörle mücadelede etkin görev yapmış olan Silahlı Kuvvetler mensupları görevden alınarak, haklarında davalar açılmadı mı?

 

Askerlerin karakollarda savunmaya geçmesi ile operasyon yapması ve sınır ötesi harekata girişilmesi engellenmedi mi?

 

Terörün kaynağı olan Kuzey Iraktaki yönetim muhatap alınarak, bir devlet gibi değer verilmedi mi?

 

İsrail'in emellerine hizmet etmek amacıyla, Suriye'ye müdahale edilmesine destek verilmedi mi?

 

Mehmetçikle terörist bir tutularak, her ikisine de ağlarız diyen yöneticilerle teröriste acıma duygusu yaratılmadı mı?

 

Milletvekilleri ile teröristlerin kucaklaşmasına fırsat verilmedi mi?

 

Yerel Yönetimler Yasası çıkartılarak, mahalli federatif yapıya geçmenin altyapısı kurulmuş olmadı mı?

 

Terör bataklığını yaratmış olan AKP yönetimi, adım adım bağımsız Kürdistan'a gidecek altyapının oluşmasına yardımcı olmaktadır. Bu durumda kendisini ABD'nin vesayetinden kurtarabilecek bir yönetim, Türkiye'nin menfaatlerini ön plana alabilecek ve bu terör sarmalından kurtarabilecektir. Bu terör bataklığından kurtulmak için başka bir şans da görülmemektedir.

 

Mustafa ACER

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.