Haberler


Şengül salvolara devam ediyor; "Toplumsal dolandırıcılık"
  • Yorumlar: 0
  • 29 Ağustos 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1538
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Şengül salvolara devam ediyor; "Toplumsal dolandırıcılık"

0 0

CHP eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül,  istifası sırasında ortaya attığı iddialarla ilgili olarak, "Kendi evlerini temiz tutmayanlar, başkasını kirli olmakla suçlayamazlar" dedi.
Şengül, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, göreve getirilişinin ardından Ankara'daki "imar rantına" ilişkin çalışmalar yaptığını belirten Şengül, bu sırada "imar alanında yolsuzluk, rüşvet ve usulsüzlüklerin sanılandan çok daha derin olduğunu gördüğünü" öne sürdü.

"kendi evlerini temiz tutmayanlar, başkasını kirli olmakla suçlayamazlar" diyen Şengül, "İmar yolsuzluklarına" ilişkin çalışmaları yürütürken, zaman zaman yollarına kendi partilerine üye bazı yöneticiler, bazı karar vericilerin de çıktığını gördüklerini, ancak en ufak bir parti ayrımı gözetmeksizin, kabul edilemeyecek tüm kararlara karşı durduklarını söyledi.

Ankara'da gerçek plan yapma yetkisinin Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu belirten Şengül, basın mensuplarına gösterdiği "2023 Başkent Ankara'nın İmar Planı Açıklama Raporu"nun, Ankara'nın anayasası olduğunu söyledi.

"Söz konusu planın yapıldığı günün ertesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından delinmeye başladığını" ileri süren Şengül, kendilerini rahatsız edenin ise bu durum olduğunu bildirdi.

"Kendileri cam evlerde oturanlar, başkalarının evlerine taş atamazlar" diye bir söz olduğunu ifade eden Şengül, şöyle devam etti:

"O nedenle biz öncelikle kendi evimizde temizlik istiyoruz. Her kim, hangi makamda olursa olsun, bizim inandığımız değerlere, hukuki çevrelere, planlamalara uymamışsa karşısında durduk. Onun için ben eleştiriye kendi evimden başladım. Şimdi oradan aldığım güçle, Ankara Büyükşehir Belediyesinin belediye başkanına ve A takımına taşı atıyorum. Çünkü temiz bir yerden siyaset yapıyoruz. Dün Başbakan bir açıklama yaptı,  ‘CHP pisliğine baksın, pisliğini temizlesin. İl Başkanı'nın yaptığı açıklama çarpıcı, onlar temizlemezse bu devletin kurumları vardır. Gider temizlerler' dedi. Üslubu bir yana bırakıyorum, Başbakan'a bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Ama kendisini Büyükşehir Belediyesi ile açıklayacağım belgelerle ilgili aynı duyarlılığı göstermeye davet ediyorum. "

Şengül, "Ankara’nın en büyük rant alanı" dediği, Çayyolu, Alacatlı, Ümitköy bölgesinin, "düşük yoğunluklu konut alanı" olarak belirlendiğini, ancak burada yoğunlukların artırıldığını iddia ederek, "bunun toplumsal dolandırıcılık" olduğunu savundu.

"Büyükşehir Belediyesi A Takımı" olarak nitelendirdiği ve orada bulunan 3 kişiye ait olduğunu savunduğu konutların listesini de gösteren Şengül, "Bir kişinin toplam kendisine ait 63, çocuklarıyla birlikte 83 tane ve de rastlantısal olarak tam da bu gelişme alanlarında mülkü olur mu? Olur olur da onun adı başka bir şey olur, savcıları göreve çağırıyoruz" dedi.

Şengül, "Sayın Başbakanımıza sesleniyorum, burada belge, burada bilgi, burada kirlilik. Biz kendi evimize çeki düzen vermek için gerekirse istifa ederek görevimizi yaptık, buyurun görevinizi yapın. Bir terzi, bir gazetecilik okulu mezunu neredeyse Ankara'yı esir aldı" diye konuştu.

Şengül, Başbakan'ın istemesi durumunda elindeki tüm belge ve bilgileri kendisine ve Cumhuriyet savcılarına vermeye hazır olduğunu da söyledi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından bir soruşturma başlatıldığını belirten Şengül, kendisinden de suçlamalara ilişkin bir rapor istendiğini bildirdi.

Şengül, son günlerde bazı tehditler aldığını da ileri sürdü.

Bir soru üzerine henüz Kılıçdaroğlu ile görüşme imkanının olmadığını belirten Şengül, istifa açıklaması sırasında "Rüşveti teklif eden iş adamına aracı olan kişi için "CHP'de tenzili rütbeye uğramış bir yönetici" dediğinin anımsatılması üzerine ise Genel Merkezin soruşturma başlattığını bu noktada daha fazla detaya girmeyeceğini kaydetti.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.