Haberler


Sadece yeşil alanlarına sahip çıkıyorlar
  • Yorumlar: 0
  • 19 Mart 2013 03:19
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2683
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Sadece yeşil alanlarına sahip çıkıyorlar

0 0

Konutkent 2 Sitesi üst yönetimi zorlu günler geçiriyor. Bölgenin en geniş yeşil dokusuna sahip Konutkent 2 Sitesi, alanındaki yeşili korumak için tabiri caizse tam anlamıyla bir muhabere veriyor.

 

Konutkent 2 – B girişte 41966 adanın (C8 – 9 – 10 – 11. Blok sakinleri için D.O.P. olarak ayrılan park alanının site sınırları içine alınması için resmi işlemlerini başlattılar ve Yenimahalle Belediyesi’ne bir dilekçe vererek oluşan durumun sona erdirilmesini istediler.

 

Konuyla ilgili olarak Konutkent 2 Üst Yönetiminden yapılan açıklamada;

“Mevzi İmar Planımızın sınırları içerisinde bulunmasına rağmen; günümüz tarihine kadar Atapark alanı sınırlarına dahil edilen/bırakılan/terk edilen  ve kullanımı Yenimahalle Belediyesi tasarrufunda olan park alanımızın; site sınırları içine alınması ve site/ada sakinlerimiz tarafından park alanı olarak kullanmasının sağlanması amacıyla, park sınırları; yetkili harita teknikerlerine tespit ettirilmiş, direkleri diktirilmiştir.Ancak Belediye Zabıta Amirliğince faaliyetimiz ''belediyeye yaptığımız resmi başvurunun sonucunun beklenmesi gerekce gösterilerek'' durdurulmuştur.Konu ile ilgili dilekce; Yenimahalle Belediyesine 30.11.2012 tarihinde verilmiştir.Belediyemizden resmi cevap beklenmektedir” denildi.

 

Site yönetimi durumun düzeltilmesini beklerken, Belediye tarafından alanın yanıbaşındaki Atapark’ın içine bir konteyner konuldu. Alana inşaat işçileri geldi ve temel atma hazırlıkları içine girildi. Ortada fiili bir durum vardı ve Konutkent 2 üst yönetimi ile bir grup site sakini olaya müdahil oldu. Uzunca bir süre verilen mücadelenin ardından gelenler, konteynerlerini de alarak alandan çekildiler.

 

Şimdi o alanda her gün Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı üç özel güvenlik görevlisi nöbet tutuyor. Neyi bekliyorlarsa?

 

BENZER OLAY DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞ

Konutkent 2 Yönetimi ile yaptığımız görüşmede, bu olayın ilk olmadığını, daha önce de siteye ait arıtma sisteminin altındaki kendilerine ait araziden Ahmet Taner Kışlalı Mahalle Muhtarlığı binasının yapımı için verdikleri parçanın bir bölümüne de aynı şekilde kafe yapılmak üzere belediyenin harekete geçmesi üzerine içinde ağır hakaretlerin bulunduğu tartışmaların yaşandığını hayretler içinde öğrendik.

 

SİMİTÇİ’NİN YERİ YÖNETİM BİNASI

Bu arada Belediye ile yaşanan bir başka sorun, Konutkent 2 içinde bulunan Simitçi ile ilgili. Villaların içinde yer alan ve yönetim binası olarak görünen alanın üretici firma tarafından simitçiye kiraya verilmiş olması yönetimi ve çevre halkını rahatsız eden boyutlara varmış. Simitçinin üzerine gidildiğinde, belediye tarafından ruhsat verildiğini öğrenen yönetim belediye nezdinde ruhsatın iptali için girişimlerde bulunmaya başlamış. Ruhsatın encümen tarafından iptali usülsüz bulununca, süreç uzadıkça uzamış. Seçimlere kala kala on ay gibi bir süre kaldığı hesaplandığında, sürecin oyalama taktiği olarak algılanmasına neden olmuş.

 

SİNİRLER GERGİN
Konutkent 2 Site sakinleri son günlerde belediyenin yarattığı sorunlar nedeniyle gergin günler yaşıyorlar. Seçimlere çok az bir süre kalmış olmasına karşın, oy verdikleri, arkasına düştükleri kişilerin yarattığı hayal kılıklığı nedeniyle üzgünler. Kırgınlıklarını, küskünlüklerini sandık başında göstereceklerini söylüyorlar.

 

Oysa Yenimahalle Belediyesi’nin yönetiminde bulunanlarla birlikte 18 üyesinin CHP’den istifa ettiklerini, parti ile hiçbir alakalarının kalmadığından habersiz de değiller. Üstelik önümüzdeki seçimlerde oylarını Yenimahalle için değil, Çankaya Belediyesi için kullanacaklarının da bilincindeler…

 

CHP Genel Merkezi’nin bu olayları bilmemesi, görmemesi diye bir tezi de kabul etmiyorlar…

Kaynak:www.cayyoluhaberbulteni.com
Haber Detayı: www.cayyoluhaberbulteni.com/CayyoluHaberDetaylari.asp?ID=5900

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.