Haberler


SAĞLIK MESLEK LİSELERİNDE KAOS
  • Yorumlar: 0
  • 24 Eylül 2013 10:37
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2201
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

SAĞLIK MESLEK LİSELERİNDE KAOS

0 0

İŞ GARANTİLİ OKUL DEDİLER İŞLER KARIŞTI!
 
Sağlık Bakanlığının personel açığının kapatılması için Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonuyla yüzlerce sağlık meslek liselerinin önü açıldı. Böylece eğitimden gelenler, gelmeyenler, esnaflar, iş adamları bazı hatta bazı milletvekilleri para kazanmak amacıyla Sağlık Meslek Lisesi açmaya başladılar ve yüzlerce kayıt aldılar. Ücretini alıp kayıt yaptırdıkları öğrencileri ile de ders başı yaptılar. Ancak 02 Ağustos'ta MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Yönetmeliği değiştirmeye kalkışınca işler değişti.
 
Neydi bu değişiklik? Aynen aşağıya alıyoruz;
("MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 02.08.2013 Sayı:28726)
MADDE 10 – “c) Özel Anadolu sağlık meslek liselerinin her sınıf düzeyindeki öğrenci sayısı, bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (i) bendinde belirtilen protokolde yer alan hastanede görevli meslek gruplarına göre sağlık personeli sayılarının yarısını geçemez. Ayrıca, her asıl görevli aylık ücretli alan/dal dersleri öğretmeni için en fazla iki şubeye öğrenci kaydı yapılabilir.”)
 
Yönetmelik değişince olanlar oldu, okul sahipleri, okulun bulunduğu alanın 30 km. civarındaki hastanelerin kontenjanlarından sayı kapmaya çalıştılar, bölgelerindeki hastanelerde çalışan sağlık personel sayılarının yarısı kadar olan kontenjanı birden çok okul paylaşmaya kalkışınca kontenjan sınırlaması getirdiler. Özel sağlık meslek lisesi müdürlükleri "çocuklarınızı hemşire yapacağım" diye girdikleri macerada Milli Eğitim Bakanlığının azizliğine uğradılar.
 
Ama eğer takip ettiyseniz çok güzel bir başlangıçla Sağlık Bakanlığının personel açığının kapatılması için çevrilen dolaplar ters döndü. Oysa veliler, kızlarının meslek sahibi olsun diye özellikle hemşirelik branşına kaydettirmişlerdi.
 
İşte olaylar bundan sonra değişmeye başladı "SABAH Gazetesi" ilk olarak önüne gelen bakkal, kasap, sağlık meslek lisesi açmaya başladı haberi ile konuya direk girdi. 2 Ağustos'da okulların açılmasına bir ay kala Yönetmelik değişikliği ile aylardır Özel sağlık meslek lisesi binası inşaatlarını yapıp bitiren özel okulların sahiplerine getirilen KONTENJAN sınırlaması ile öğrencilerin hayallerini suya düşürmüş oldu.
 
1. Özel Sağlık Meslek Lisesi açmak için varını yoğunu harcayan okul sahiplerinin durumu ne olacak?
2. Yüzlerce okul binası yapıldı, milyarlarca lira harcayan, reklam yapan okul sahipleri ile veliler karşı karşıya bırakıldı sorun nasıl aşılacak?
3. Okul sahiplerine 200 kişilik okul yaptırma izni verilirken, 50 kişilik kontenjan verilmesi ile bu okulun çarkları nasıl dönecek?
4. Okulların kontenjanı kısıtlanınca haliyle veliler öğrencilerini okuldan aldığında yepyeni yapılmış okullar acaba ne olarak kullanılacak?
5. Hemşire olma hayalleri suya düşen ve bir haftadır okula giden öğrencilerin mecburen okullardan kayıtları silindiğinde, verdikleri kayıt ücretleri ne olacak? Hepsinden önemlisi bu çocukların hayalleri ile oynayan Milli Eğitim Bakanlığı konuya nasıl bir çözüm getirecek göreceğiz.
 
Görevi soruna çare üretmek olan Milli Eğitim Bakanlığı bir haftadır hemşire olacağım diye okula giden öğrenciye "kusura bakmayınız kontenjanımız kısıtlı" diyerek okul sahipleri ile velileri bu karmaşa içinde bırakarak çözümsüzlüğe sürükleyerek büyük bir vebalin altına girmiştir. Milli Eğitim’e olan güvensizlik kat artmış yüzlerce öğrenci parasıyla bile olsa istediği okula gidememe durumunda kalmıştır.

Şimdi ne olacak hep birlikte göreceğiz.

Mehmet Gürer
Çayyolu Haber Bülteni

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.