Haberler


RANTPARKLAR NE ZAMAN YAPILDI
  • Yorumlar: 0
  • 09 Ağustos 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2090
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

RANTPARKLAR NE ZAMAN YAPILDI

0 0

RANTPARKLAR NE ZAMAN YAPILDI

Çayyolu Haber Bülteni’nin Ağustos 2011 sayısında bölgedeki bir grup park alanının rant bölgesi haline getirildiğinden söz etmiştik. Gerçi, şu zaman ya da bu zaman yapılmasından çok, bunların kamunun yararlanacağı alanlar oluşundan çıkarılışı daha da önemliydi ama, bazıları “bu dönem çıkarılmadı” temposu tutuyor, aydınlatılmasında sonsuz yarar var.

 

Eğer bir uygulamanın yanlış olduğunu görüyor ve eleştiriyorsanız, uygulama noktasına geldiğinizde, oradaki çalışmayı durdurur, yeni şekil verebilirsiniz. Yok eğer park alanlarındaki uygulamaları daha da hakim kılıyorsanız, dönüp eskiyi düşünmenizde sayısız fayda bulunmaktadır. Çünkü gün gelir, sorarlar; mahcup olmazsınız…

 

Evet, Çayyolu Haber Bülteni’nin son sayısında biz rantparkları yazdık. Ancak bu parklar bu zaman yapıldı demedik. Ama eleştirenler bugün yapılmış diye gösterdiğimiz iddiasındalar. Yukarıda dediğimiz gibi bugün bu parklar tamamiyle işgal edilmiş durumdadır.

 

Fatih Sultan Parkı; Arcadium’un arkasındaki futbol sahasının yanındaki alan. Önce Dacha, ardından komşu şimdi de Fener oldu. Burası parkıyla birlikte lokantaya çevrildi. Parkın büyük bir kısmı da otopark olarak kullanılıyor. Burası AKP döneminde yapıldı. Ancak o lokal olarak düşünülen bina bu dönem kiraya verildi.

 

Altında sporcuların soyunma giyinme yerleri vardı. Orası da mutfak oldu. Hatta Dacha döneminde sporcular futbol sahasına alınmamaya kalkışıldı. Gerekçe de “Artık burası ticari kuruluş oldu, para vermeden sahaya giremezsiniz!” dendi. İşte o zaman biz devreye girdik, Çayyoluspor ve Ümitköyspor’un yöneticileriyle belediye başkanını ziyaret ederek bu uygulamanın yanlışlığını anlattık. Böylelikle bundan vazgeçildi.

 

Eski belediye yüzme havuzunun olduğu alan; yine AKP döneminde, burada halkın yararlandığı yüzme havuzu AKP İl Başkan Yardımcısı bir bayanın oğluna verildi. Havuzun yanına iki baraka yapıldı. Biri mutfak diğer geniş olanı ise Adana kebap lokantası oldu. Tabii bu arada hemen havuz çevrildi, her girenden eskisine oranla daha çok ücret alınmaya başlandı. Biz bunları yazmaya başlayınca Adana Kebap da bölgede dergi çıkarıp bizimle rekabet etmeye kalkıştı. Sanıyorum 1-2 yıl dergileri çıktı. Şimdi adını bile hatırlamıyorum bu derginin. O barakalar yıkıldı ve buraya kocaman bir bina bu dönemde oturtuldu.

 

Konutkent 2 ile Oyak 8 arasında kalan alan – Burasının ihalesi CHP döneminde yapıldı. İhaleyi öğrenen biri en yüksek meblağı verince, belediye kulağının üzerine yattı. İhale olmamış gibi hareket etmeye başladı. Bunun üzerine ihalede kazanan vatandaş mahkemeye başvurdu. Kazandığında Yenimahalle Belediyesi’nde artık AKP vardı. Ben de belediye meclis üyesiydim. Kararlar çıkarken benim gibi Fethi Bey de itiraz etti. “Parklar kamu içindir. Bu uygulandığı takdirde buraya insanlar artık para ödeyerek girmek zorunda kalacaklar” şeklinde itirazını yaptı. Hatta ben bizzat bölgedeki yöneticileri toplayıp bu oluşuma itiraz etmelerini salık verdim ama sonuçta yapıldı.

 

Doğa Sitesi ile ATK Parkı arasında kalan alan – Bu alan CHP zamanında verildi. Önce kebapçı oldu. Daha sonra farklı bir lokanta yapıldı. Parkın önündeki çimler üzerine sandalyeler koltuklar, yastıklar atıldı. Halen de bunlar devam ediyor. Çevre halkı da memnun görünüyor…

 

Parkların içine konulan büfeler – Geçmişte de hem büfeler, hem de halkın tepkisi vardı. Bu büfeler zaten para kazanamıyorlardı. Zamanla kendiliğinden kapananlar oldu. Kimi büfeler el değiştirdi, kimileri taliplisi olmayınca belediye eliyle yıkıldı. Bugünkü yönetim ise her parkın içine bir büfe kondurdu. Bu kadar büfeye ihtiyaç var mıydı? Kesinlikle hayır. Üstelik yarattıkları görüntü kirliliği de cabası. Yaşayıp göreceğiz ve ne olduğunun hepimiz tanığı olacağız.

 

Ve son giden parkımız – Bütün bunları Türk Telekom Lisesi ile Ümitköy Camii’nin arasındaki park alanına yapımı hızla süren baklavacı için kaleme aldık. Uygulamanın yanlış olduğunu tekrar ediyoruz. Cami parkı ikiye bölüyordu. Bir yanı Çağdaş Market’in açılığı bina oldu, diğer yanı da baklavacının lokantası olacak.

 

İmar Yasası açık. Bu gibi uygulamalara cevaz vermiyor. Uygulama yönetmeliğinin dışındaki kararları yasadışı olarak tanımlıyor, bizden söylemesi…

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.