Haberler


Önce metroyu bitirsin, sonra tramvayı düşünsün
  • Yorumlar: 0
  • 27 Şubat 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1817
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Önce metroyu bitirsin, sonra tramvayı düşünsün

0 0

Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Mamak, Altındağ ve Kızılay'ı tramvay hatlarıyla birbirine bağlama düşüncesi “inandırıcı” bulunmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Gökçek'in 16 yıllık görev süresinin 8 yılını “yol yapıp bozmakla”, geriye kalan 8 yılını da “metro yapacağım” diye geçirdiğini söyledi. Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin de “Doğru dürüst şehir içi otobüs işletmesini beceremeyen bir yönetimin bu tür projelerde başarılı olacağını düşünmüyoruz” dedi.

Melih Gökçek, geçtiğimiz günlerde Fransa'nın Strazburg kentinde tramvay fabrikasında incelemelerde bulunmuştu. Belediyenin yayın organında yer alan habere göre, Gökçek, tramvay hatlarıyla; Mamak, Altındağ ve Kızılay'ı birbirine bağlama konusunda sözleri olduğunu söyledi. Gerekli etüt ve planlama çalışmalarının ardından Şentepe, Etlik ve Doğantepe taraflarından da yeni tramvay hatlarının yapılmasını istediklerini belirten Gökçek, belediyenin bu çalışmayı kendi imkânlarıyla yapmasının mümkün olmadığını, tramvayı yap-işlet modeliyle gerçekleştireceklerini iddia etti.

Metro çalışmaları hakkında da bilgi veren Gökçek, metroların tamamlanması için yeni bir yasa çıkartılmasını ve yapımının Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmesini beklediklerini kaydetti. Gökçek'in bu açıklamalarını Cumhuriyet Ankara'ya değerlendiren CHP Genel Başkanı Yılmaz Ateş, belediye yönetiminin bu konularda hiçbir inandırıcılığının kalmadığını belirterek, şunları söyledi:

“16 yılın 8 yılını yol yapıp bozmakla geçirdi. Geriye kalan 8 yılını da 'metro yapacağım' diye... Herhalde bu son dönemidir. Geriye kalan 4 yılında da 'tramvay yaptım, yapmakla geçiriyorum' diyecek. Bu gayri ciddidir ve hiçbir projesi de yoktur. Ne yaptığını bilmez aciz bir yönetim sorunudur. Ankara'yı Türkiye'nin en borçlu belediyesi haline getirdi. Başkenti en pahalı ile dönüştürdü. Hükümet 8 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Gökçek de 16 yıldır Ankara'yı yönetiyor. Sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır. Ankara'nın battığı borç batağı da yanına kâr kalıyor. Kalıcı belediye hizmetleri yapmak AKP'nin işi olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

TÜDEF Başkanı Ali Çetin de, şunları söyledi: 
“Gökçek, doğalgazı aldı. 'Bunu özelleştireceğim' dedi. Böylece borcundan kurtulacağını, hatta doğalgazın ucuzlayacağını bile söyledi. Sonra bunu yüzüne gözüne bulaştırdı, beceremedi. Su konusunda da bu böyle oldu. Şimdi yapmayı reddettiği Gerede Projesi'ni DSİ yapıyor” dedi. Gökçek'in görev süresince, “Bir metre değil, bir santimetre bile” metro döşeyemediğini belirten Çetin, “Her seçimden önce gazetecileri götürüp, şov yapıyor, yeraltı tünellerini gösteriyor. 'Bakın yapacağım' diyor. Ama 16 yıldır bir adım bile ilerlemiyor metro. Ankara'nın en başarısız Belediye Başkanı Gökçek. Çünkü yaptığı üstgeçitlere bakıyoruz; Kızılay'da hiçbir tanesi kullanılmıyor. Altgeçitler yağmur yağdığı zaman suyla doluyor” görüşünü dile getirdi. Çetin, şunları söyledi:

“Şehir içini otoyollara çevirdi ve araçlar durmadan geçsin diye altgeçit yaptı. Şu andaki trafik düzeni, yol yapısı alt-üstgeçitlerle birlikte tramvay projesi için uygun değil ve pahalı olur. Bu nedenle bu hayali bir proje. Samimi olduğunu sanmıyorum. Öncelikle bitirmesi gereken bir metro var. Ondan sonra tramvayı düşünsün. Biliyorsunuz Mamak'ta geçtiğimiz günlerde halk, otobüsü zapdetti. Karakola götürüldüler topluca. Yani doğru dürüst şehir içi otobüs işletmesini beceremeyen bir yönetimin bu tür projelerde başarılı olacağını düşünmüyoruz.”

Çayyolu Haber Bülteni
cayyolum.com

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.