Haberler


OKS ve ÖSS SINAVLARINDA YÜKSEK BAŞARI ORANI
  • Yorumlar: 0
  • 03 Haziran 2006 13:19
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1998
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

OKS ve ÖSS SINAVLARINDA YÜKSEK BAŞARI ORANI

0 0

2002 yılından beri dershane sektöründe faaliyet gösteren Batı Dershanesinin Genel Müdürü sayın Tarık BAYAMLIOĞLU ile OKS ve ÖSS’de elde ettikleri yüksek başarı oranları hakkında görüştük.

Elde ettikleri başarının sonuç değil, bir süreç olduğunu belirten Tarık BAYAMLIOĞLU; “İnsan nasıl öğrenir? Akademik başarı nasıl arttırılabilir? İsteksizlik, erteleme nasıl oluşur? Öğrenci nasıl motive edilmelidir?” gibi soruların cevaplarını aramakla işe başladık. Bu konuda çalışma yapan birçok uzman ve akademisyenle görüşmeler yaparak eğitim programlarımızı oluşturduk. Yaptığımız çalışmalar sonucunda öğrencilerde asıl sorunun öğrenememe değil; erteleme, konsantrasyon eksikliği, amaçsızlık, plansızlık, kaygı, özgüven eksikliği ve bilgiyi kullanamama olduğunu gördük. Sonuçta biz öğrencilerimize neden yapamadıklarını değil, nasıl yapacaklarını göstermeye çalıştık. Dolayısı ile klasik dershanecilik anlayışından uzak öğrenmenin öğretildiği bir kurum haline geldik diyen Tarık Bey sözlerini şöyle sürdürdü.
Başarının Sırrı Sistemdir

Dershanemize kayıt olan her öğrencinin önce derslerle ilgili bilgi evrenini ölçen bir check-up’ı yapılıp analiz ediliyor, sonuçlara göre öğrencinin eksik olduğu konularla ilgili bir destekleme programı hazırlanıyor. Diğer yandan başarıyı güvence altına alan rehberlik servisimiz de öğrenciyi tanımaya yönelik onun kişilik yapısını, öğrenme modelini, alışkanlıklarını, becerilerini, beklentilerini ve varsa olumsuz ön yargıları ile ilgili olarak bir dizi ölçek ve test uyguluyor,görüşmeler yapıyor. Bu çalışma sonucunda da yapılacak işler öncelik sırasına göre, düzenlenip öğrenci zihnen ve bedenen çalışmaya hazır hale getiriliyor. Bu çalışmalara ek olarak öğrencilerimize her hafta verilen ödev kitapçıkları ve bunların kontrolü, eksikliklerinin anında tespit edilip öğrenci ve veliye geri bildirimlerde bulunulması, ailelerle kurduğumuz yakın işbirliği, öğretmenlerimizin tamamının kadrolu olması ve bunların yanısıra öğrencilere sağladığımız sosyal olanaklar, sayesinde başarımız kaçınılmaz oldu. Biz eğitim sürecinde kültürel ve sanatsal etkinliklere de çok önem veriyoruz. Dershanemizde gerçekleştirdiğimiz Yıldız İbrahimova caz dinletisi, Ahmet Kanneci gitar resitali, Sunay Akın gösterisi, Ahmet Telli imza günü, İstanbul’ daki üniversiteleri tanıma ve Picasso sergisi gezileri bizi ve öğrencilerimizi çoğaltan önemli etkinliklerimizdendi.

Peki Tarık Bey, önümüzdeki dönem uygulamayı düşündüğünüz programlar hakkında da bilgi verebilir misiniz?

NLP uzmanı Sn. Tamer DÖVÜCÜ’den aldığım NLP Practioner eğitiminden sonra çalışmalarımıza farklı bir boyut daha eklemeye karar verdim. Bu yaz tüm öğretmenlerimiz NLP Practioner eğitimi alacaklardır. Sınıflarımızı öğrenme atölyeleri haline getiriyoruz. Rehberlik servisimiz de aile ve öğrenci destek ünitesine dönüşecektir.Konularında deneyimli ve tam gün çalışan 6 rehberlik uzmanı ile öğrenci koçluğu sistemini uygulamaya başlayacağız. Zaten bu dönem yaptığımız uygulamalar sonucunda birçok öğrenci ve veli konuyla ilgili bilgi almaya geldi. 8. sınıf ve Lise 3 kontenjanlarımızın dolmak üzere olması ailelerin konuya olan ilgilerinin ve başarılarımızın açık bir göstergesi olmuştur.

Son olarak söylemek istediğiniz şeyler var mı Tarık Bey? 

Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dilemek istiyorum. Ayrıca başarıya giden yolculuğumuzda verdikleri konferanslar ve görüşleriyle bilgi evrenimizi genişleten Prof. Dr. Üstün Dökmen ve Dr.Erdal Atabek’e, uygulamalarıyla öğrencilerimize yeni bakış açıları kazandıran Psikolog Dr. Recai Coştur ve Dr. Cüneyt Karabiber’e, etkinliklerimizde bizi destekleyen ÇYDD derneği Çayyolu şubesi çalışanlarına, özverili çalışmalarıyla programlarımızı yürüten rehberlik servisi çalışanlarımıza ve tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.