Haberler


O kahvaltıda ne konuşuldu?
  • Yorumlar: 0
  • 07 Nisan 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1865
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

O kahvaltıda ne konuşuldu?

0 0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, verilecek istifalarla gündeme gelen Yenimahalle Belediyesi ile CHP Genel Merkezi arasındaki soruna neşter attı. Kılıçdaroğlu, sorunun çözümlenmesi için önceki gece Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı makamına davet etti. Kılıçdaroğlu, CHP'li Yaşar'ı uzunca bir süre dinledi. Fethi Yaşar, genel merkezdeki bazı yöneticilerle yaşanan sorunları ayrıntılı bir şekilde anlattı.

 

Belediye Başkanını dinleyen Kılıçdaroğlu, "İstifa kararı alan arkadaşlarla da görüşmek istiyorum" dedi. Fethi Yaşar, bunun  üzerine ısrarla belediyeye davet etti.

 

Daveti kabul eden Kılıçdaroğlu'nun Yenimahalle Belediyesi’ni ziyaretine Genel Başkan Yardımcıları Sencer Ayata, Atilla Emek ve Yakup Akkaya da katıldılar.

 

Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah saatlerinde Yenimahalle Belediyesi'ne gitti. Kılıçdaroğlu'nu CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile CHP'nin 19 Meclis Üyesi kapıda karşıladı. Kılıçdaroğlu, başkanın makamında bir süre kaldıktan sonra, Yaşar’la birlikte kahvaltı için düzenlenen salona geçtiler.

 

Kılıçdaroğlu, kahvaltı salonunda Fethi Yaşar ile 19 Meclis Üyesi'ni dinlemeye başladı.

 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Burada toplanan arkadaşlarımızın tek suçu, bize sahip çıkmaları. Arkadaşlarımız belediyede yaptığımız tüm icraatleri sonuna kadar savundu. Hizmetleri birlikte yaptık. Ben konuşmayayım, arkadaşlarımız kendileri anlatsınlar" dedi.

Fethi Yaşar
'ın konuşmasının ardından söz alan belediye meclis üyeleri, genel merkez ile yaşadıkları sorunları dile getirdi. Belediye Meclis Üyeleri, Delege tespitlerinde sandık konulmadığını, kadın kotasına uyulmadığını iddia ettiler.


Bir süre önce istifasını genel merkeze yollayan ancak dilekçesinin henüz işleme konulmadığı öğrenilen Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban ise "İstifa etsek dahi başka bir partide görev almamız mümkün değil. Biz her koşulda size katkı sunarız" dedi. Şenol Balaban Yenimahalle Belediyesi'nin üzerinde şaibe oluşturmaya çalışan parti üyeleri olduğunu söyledi.

 

Kılıçdaroğlu'nun belediye binasından ayrılmasının ardından yeniden bir araya gelen 19 belediye meclis üyesinin "İstifa etmeme" yönünde fikir birliği içinde olduğu gözlendi.

 

Belediye Meclisi Üyelerinden 5’i neredeydi?

 

Öte yandan CHP’nin Yenimahalle Belediye Meclisi’nde 24 üyesi bulunuyor. Bunlardan Meclis 1. Başkan Vekili İbrahim Aksöz kahvaltıda yoktu. Ali Selvi, Mikdat Polat, Reşat Yalın ile Hale Albay kahvaltı sofrasında yoklardı. Çünkü bu 5 belediye meclisi üyesinin Kılıçdaroğlu’nun geleceğinden haberleri yoktu, Çünkü bilgilendirilmemişlerdi.

 

Belediyenin çıkışında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bir gazeteci sordu; “Bütün belediye meclisi üyeleri kahvaltıda mıydı?” sorusuna CHP Genel Başkanı, "Belediye meclis üyelerimizin tamamı vardı. Bir bayan üye hariç galiba değil mi? O burada yok ama diğer arkadaşlarımız buradaydı. Onlarla konuştuk, sohbet ettik. Doğal olarak parti içindeki sorunlar varsa onlarda dile getirildi tabi" yanıtını vermiş. Oysa o 19 belediye meclisi üyesinin dışında kalan 5 belediye meclisi üyesinin bu gelişmeden haberleri bile yoktu ve verilen yanıttan Kılıçdaroğlu’nun da o 4 meclis üyesinden hiç haberi yoktu…

 

Ve daha da önemlisi acaba Sayın Genel Başkan, geride kalan bu beş belediye meclisi üyesini de dinleme nezaketi gösterecekler mi?

Fotoğraf ve metinde "Gerçek Gündem"den yararlanılmıştır.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.