Haberler


Müstakil konuta rağbet arttı
  • Yorumlar: 0
  • 18 Kasım 2009 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1900
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Müstakil konuta rağbet arttı

0 0

Müstakil konutlara rağbetin arttığını belirten Şehr-in Konakları yetkilisi Tahsin Erdemir, “Şehr-in Konakları yapım aşamasında bir proje. 2008’de başladık. 2010’da bitirmeyi planlıyoruz. Projemizi, kalabalık aileleri hedef alarak yaptık” dedi.

Peyzajın, proje içinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Erdemir, “Şehr-in Konakları’nda 13 bin metrekare çim alan, 8 bin ağaç var. Alanımız kotlu, hareketli bir arazi. Dere konseptimizle ve şelalelerle projemize renk kattık. İnsan çevresiyle, yeşil alanlarla yaşadığını hisseder. İnsanların kendini doğa içinde hissetmesi için böyle bir peyzaj düzenlemesi yaptık” dedi.
 
Sıcaklığı yeşil alanla tamamlamak önemli
PELİT Çayyolu Evleri’ne 2008’de başladıklarını ve projeyi 2010’da tamamlayacaklarını belirten Şirket Müdürü Hakan Pelit,
“Önümüzdeki dönelerde Başkent’te yeni projelere imza atacağız” dedi. Pelit Çayyolu Evleri’nin dış ve iç görünümüyle oldukça farklı bir proje olduğunu belirten Pelit, şunları söyledi:
 
“Projedeki sıcaklığı, dış görünümle, yeşil alanlarla tamamlamak çok önemli. Bu yüzden yeşil alan ve peyzaj çalışmasına özen gösteriyoruz. Pelit Çayyolu Evleri’nde açık havuz, çocuk oyun alanı, tenis kortu, basketbol sahası ve fitness alanı olacak.”
 
Yeni projelere hazırız 
ÖNÜMÜZDEKİ dönemlerde Başkentte yeni projeler yapmayı planladıklarını ifade eden Hill Towers Konutları Şirket Müdürü Necat Akyıldız, “GOP bölgesinde yeni projeler için görüşmelerimiz devam ediyor. Hill Towers Konutları’nın yüzde 95’i bitti. Konutlarımızı Mart’ta teslim etmeyi planlıyoruz” dedi. Konumu itibariyle Hill Towers çevresinin büyük bölümünün yeşil alanlarla çevrili olduğunu belirten Akyıldız, şunları söyledi:
 
“Projemizde, insanlara hayatı zevkli, sportif ve sağlıklı kılacak herşeyi sunmaya çalışıyoruz. Toplam 5 bin 500 metrekare alanımız var. Bunun 3 bin 500 metrekaresi yeşil alan. Konut projesinde çevre düzenlemesi, yeşillendirme ve sosyal yaşam alanlarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çocuk oyun alanlarımız, spor tesislerimiz, kapalı yüzme havuzumuz, fitness alanımız var.”
 
Proje, 2012’ye kadar sürecek
PEYZAJ düzenlemelerinin, konut projelerinin en önemli kısmı olduğunu belirten Edit İnşaat Lake Side Villaları Satış Müdürü Selim Ay, “Ağaçlandırma ve peyzaj düzenlemesi, bizim için çok önemli. Lake Side Villaları’nda 10 bin 200 metrekarenin 7 bin 700 metrekaresi yeşil alan. Projemizin birinci etabı bitti. 2. ve 3. etaplara devam edeceğiz. Lake Side Villaları Projesi’ni 2012’de tamamen bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
 
Lake Side Villaları’nda herkesin hem kendine ait bir bahçesi, hem de ortak alanlar olduğunu belirten Ay, “Bunların tümü bir bütünlük içinde. Peyzajları tek bir merkezden yapılıyor.
 
Lake Side’de yüzme havuzumuz ve birbirlerine küçük şelalelerle bağlanmış süs havuzlarımız var. Villaların tümü göl manzaralı. Binalarımız içten dışa doğru dizayn edildi” dedi.
 
Yapı sektörüne beton semineri 
TÜRKİYE Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Hazır Beton Daimi Komitesi tavsiye kararı ve TÇMB Yönetim Kurulu kararı ile düzenlenen ‘Yapı Denetim Sektöründe Çalışanlar İçin Beton Seminerleri’nin üçüncüsü 170 katılımcı ile gerçekleştirildi.
 
Seminerin açılışı TÇMB Eğitim Değerlendirme Müdürü Çağlan Becan, Oturum Başkanlığı ise Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kaya tarafından yapıldı.

Hürriyet / ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.