Haberler


Mustafa Balbay - Gazetecilikte 30.Yıl Fotoğraf Sergisi’ CKM’de açıldı.
  • Yorumlar: 0
  • 21 Ocak 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1710
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Mustafa Balbay - Gazetecilikte 30.Yıl Fotoğraf Sergisi’ CKM’de açıldı.

0 0

İki yıla yakın bir süredir Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetemiz yazarı Mustafa Balbay’ın gazetecilik mesleğindeki 30. yılıanısına oluşturulan fotoğraf sergisi İzmir, Zonguldak ve İstanbul’un ardından Ankara Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde (CKM) sergilenmeye başlandı.Sergide Balbay’ın gazeteciliğe ilk başladığı yıllardan başlayıp meslek yaşamı kapsayan ve Silivri Cezaevi’ndeki tutukluluk günlerine ilişkin çekilmiş fotoğraflar yer alıyor.

İkinci Ergenekon davasında 687 gündür tutuklu yargılanan gazetemiz yazarı Mustafa Balbay’ın mesleki yaşamından kareleri biraraya getiren “Mustafa Balbay - Gazetecilik’te 30. Yıl” fotoğraf sergisi, Ankaralılarla buluşuyor. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’nun giriş katındaki salonda yer alan fotoğraflar ilk önce Balbay’ın gazeteciliğe başladığı İzmir’de yurttaşlarla buluştu, ardından Zonguldak ve İstanbul’da sergilendi şimdi de Ankara’da CKM’ye geldi. Şubat ayının ilk haftasına kadar sergilenecek fotoğraflar Ankara’dan sonra Ordu’da ve Nazilli’de de sergilenecek.

Balbay, açılışa katılanlar için “Yüzyüze değilsek de gönül gönüleyiz. Bu ayrılık günleri başkente olan sevgimi daha da arttırdı. Silivri’den yürek dolusu selamlar” ifadelerinin yer aldığı sözlümesajını iletti. Bu mesaj Cumhuriyet okurları ve sanatseverler tarafından uzun süre alkışlandı. İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Gazeteciler Federasyon Başkanı Atilla Sertel de gönderdiği mesajında “Oradaki demokrasi ve özgürlük mücadelesine katılan dostlarıma selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ankara Temsilcimiz Utku Çakırözer, fotoğraf sergisi ile ilk kez bir araya gelinen salonun, Balbay’ın çalışmasını başlattığı Cumhuriyet Kültür Merkezi projesinin devamı olduğunu beliterek, “Buyenihali okurlarımız,dostlarımız ve sanat severlerimiz ile gazetemiz arasında birlikte soluk alacağımız bir pencere olmaya devam edecek. Şubat ayının ilk haftasınakadarBalbay ilebirlikte olacağız. Daha sonra çok sayıda sanatçıyı ve eserlerini birlikte ağırlayacağız” dedi. Çakırözer, sergi salonunun düzenlenmesinde emeği geçen ressam Mehmet Özer ve Celal Binzet ile gazete çalışanları ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, “Laik Atatürk Cumhuriyet’inin yurttaşları ve Cumhuriyet Gazetesi’nin okurları olarak, bir araya gelmenin buruk mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fotoğraflarda obje olarak sunulan sevgiliBalbay, şu anda cismen aramızda değil. Biz şu anda Balbay ile birlikte olduğumuzu düşünüyoruz” dedi. Erinç sergilenen fotoğraların, Balbay’ın fiilenmesleğini yerine getirdiği fotoğraflar ve mesleğini yerine getirmesi nedeniyle tutuklandığı Silivri fotoğrafları olarak ikiye ayrıldığına dikkat çekti. Erinç, gazetecilerin mesleklerini yerine getirmelerine yönelik baskı yakarşı çok sayıda sivil toplum örgütü, meslek örgütünün de dayanışma içinde olduğunu, oluşturulan temsilcilerin Silivri’ye giderek hukuk dışı yargılamaya dikkat çektiklerini dile getirdi.

Serginin açılışına,TBMM Başkan vekili Güldal Mumcu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan, gazetemiz yazarları Ali Sirmen, Bekir Coşkun, Yakup Kepenek, IşıkKansu ve çok sayıda Cumhuriyet okuru katıldı.

Cumhuriyet
ANKARA (Cumhuriyet Bürosu)

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.