Haberler


Lunapark komedisi
  • Yorumlar: 0
  • 21 Aralık 2009 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2069
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Lunapark komedisi

0 0

Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi arasında Çayyolu meydan savaşında MHP İmar Komisyonu Üyesi İbrahim Uyar olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi arasında krize yol açan Çayyolu’ndaki meydan-lunapark savaşında MHP İmar Komisyonu Üyesi İbrahim Uyar olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan lunapark kararının yanlış yer için alındığını söyleyen Uyar, “Ortada vahim bir hata var. Meclis’te lunapark için alınan karar meydan yapılacağı duyurulan yere değil yolun diğer tarafındaki yüksek gerilim hattını kapsıyor. Burası da 82 metre karelik bir alandır” dedi.

Ankara’da geçtiğimiz haftaya damgasını vuran  “Meydan” krizinde sular durulmuyor. Bölgede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz ve MHP İmar Komisyonu Üyesi İbrahim Uyar günlerce konuşulacak bir hatayı gündeme getirdi.

Meclis oy çokluğuyla alınan “18093 adada bulunan 9835 metrekarelik yeşil alanın 10 yıl süre ile eğlence ve lunapark alanı olarak kiraya verilmesi” kararının “vahim bir hata” içerdiğini açıklayan MHP’li bu hatayı şöyle açıkladı:

82 metrekareye lunapark!
Bu karar okundu, bizim ve CHP’nin muhalefetine rağmen oy çokluğuyla geçti. Ancak ortada vahim bir hata var. Kararın ardından CHP ve AKP arasında tartışma konusu olan yer Yenimahalle Belediyesi’nin meydan yapacağını duyurduğu alan olsa da, kararda geçen 18093 ada 1 parsel orayı kapsamamaktadır. Kararda geçen alan 82 metrekarelik yüksek gerilim hattıdır. Yani Büyükşehir Belediyesi meydan yeri için karar almış gözükse de gerçek öyle değildir.

Meydan alanı gösterilmeli
Şu anda dökülen beton hukuki değildir. Dava açıldığı takdirde yürütmeyi durdurma kararı alınacağı açıktır.

Diğer taraftan yapılan bu hata düzeltilse ve istenilen yerde lunapark yapılma kararı alınması da mevcut durumda mümkün değildir. Çünkü planda söz konusu alan meydan yeri olarak gözükmektedir ve meydanların hiçbir belediyeye ya da şahsa tahsisi ya da kiralanması mümkün değildir. Öncelikle imar tadilatı yapılması gereklidir. Ancak imar tadilatı yapılsa bile eş değer büyüklükte başka bir alanın meydan yeri olarak gösterilmesi gerekmektedir.

Referanduma gidilmeli
Bu konu başkanlık yazısıyla Meclis’e geldiği için yapılan hata imar komisyonuna düzeltilemedi. Biz sonrada AKP grubuna bu hatayı söyledik, ondan sona olayın üzerine gitmekten vazgeçtiler. Bizim tavsiyemiz burada Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi bir an önce uzlaşmalı ve halkın istediği yönde gerekiyorsa bir referandumla karar vermelidir. Tartışmasız en hayırlısı da bir meydanın bölgeye kazandırılması olacaktır.”

MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz da yapılan hatanın çok büyük odluğunun altını çizerek şöyle konuştu:

Uzlaşma şart
Burada çok büyük bir yanlışlık ortaya kondu. Burada Büyükşehir Belediyesi’nin bir yanlış kararı Yenimahalle Belediyesi’nin de yetki hatası vardır. Meydan yapma yetkisi 5216 sayılı kanuna göre Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Ancak şurası da bir gerçektir şehirler kurulduktan sonra medeniyetin göstergesi meydanların yapılması çok zordur. Bunu Kızılay ve Ulus’ta yaşıyoruz. Yani meydan yapılması gerekirken ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetiyle lunapark oldu bittisi yanlıştır. Bir an önce iki belediye bir araya gelmeli ve işler hukuki olarak çözümsüzlüğe girmeden uzlaşmalıdır. Büyükşehir yönetimi uzlaşmadan uzak durmamalıdır. Sayısal çoğunluklar iktidar yetkileri geçicidir. Önemli olan vatandaşın isteğidir.”

Önemli olan vatandaşın isteği
BÖLGEDE incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz, “Ortada vahim bir hata vardır. Bir an önce iki belediye bir araya gelmeli ve işler hukuki olarak çözümsüzlüğe girmeden uzlaşmalıdır. Önemli olan vatandaşın isteğidir” dedi.

Deniz GÜREL Hürriyet/ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.