Haberler


'Kimse merak etmesin, örgütlerde tasfiye yok'
  • Yorumlar: 0
  • 09 Kasım 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1822
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

'Kimse merak etmesin, örgütlerde tasfiye yok'

0 0

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, CHP'de yaşanan yönetim değişikliğinin ardından örgütlerde de tasfiyeye gidileceği iddialarının doğruyu yansıtmadığını belirterek, "Hiç kimse merak etmesin, şu anda herhangi bir tasfiye veyahut da değiştirme gibi bir operasyon yoktur" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum, toplantıya ilişkin bilgi verdi. MYK toplantısında Yunanistan'da yapılan yerel seçimlerin gündeme geldiğini ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin bu seçime ilişkin bilgi verdiğini anlatan Batum, Yunanistan'daki yüzde 3 seçim barajının, esas olarak Batı Trakya'daki milletvekili adayları için ciddi bir engel oluşturduğunu belirtti. Batum, seçim sisteminin incelenmesi için Yunanistan'a bir heyet göndereceklerini bildirdi. Batum, ABD'ye bir ziyaret gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Oyan ile Tunus'ta bir gençlik kurultayına katılan Genel Başkan Yardımcısı Didem Engin'in de ziyaretlerine ilişkin bilgi verdiğini kaydetti.

'CHP'nin gittiği yer de amacı da belli'
Batum, CHP'li İl Başkanlarıyla yarın yapacakları Anıtkabir ziyaretini 10 Kasım'da yapmayı düşündüklerini ancak 10 Kasım'da Anıtkabir'de bir parti faaliyeti yapılması mümkün olmadığından ziyareti yarın yapacaklarını belirtirken, "CHP acaba değişiyor mu, nereye koşuyor' gibi basında yorumlar görüyorsunuz. CHP, nereden nereye gittiğini göstermek açısından geçen hafta çok belirleyiciydi. İlk önce Bülent Ecevit'in toplantısını yaptık, güzel bir toplantıydı, sonra İstanbul'da Erdal İnönü anması yaptık, yarın da 10 Kasım için 1 gün önceden Anıtkabire gidiyoruz. Gördüğünüz gibi CHP'nin gittiği yer de amacı da geldiği yer de belli. Bunu da özellikle vurgulamak istedim" diye konuştu.
 
'Örgütlerde tasfiye yok'
Batum, Grup Başkanvekillerinin değişmesinin söz konusu olmadığını, bu yönde en ufak bir kuşku duyulmadığını dile getirerek, "İllerde de herhangi bir rotasyon yok" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in CHP örgütlerine "İl ve ilçelerde bir değişiklik yapmayın" yönünde bir yazı gönderdiğini kaydeden Batum, "Hiç kimse merak etmesin, şu anda herhangi bir tasfiye veyahut da değiştirme gibi bir operasyon yoktur" dedi. Batum, "Eğer bir il veya ilçe istifa eder ya da iyi çalışmazsa bu konuda yapılacaklar belli, ben sadece siyasal tasfiyeleri söyledim" dedi. Batum, yarın yapılacak İl Başkanları toplantısında İl Başkanları arasında bir anket yapılacağı iddialarını yalanladı.
 
'Şu an kurultay görünmüyor'
Batum, bir gazetecinin sorusu üzerine seçimli kurultay konusunda partiye bir talebin gelmediğini, ciddi şekilde böyle bir talebin gelmesi durumunda seçimli kurultaya gidilebileceğini söylediğini anımsatarak, "Ne kadar önce bütün çabalarımızı dışarıya yönelik olarak, iktidarı elde etmeye yönelik seçim stratejilerine yöneltebilirsek çok daha iyi olacaktır" dedi. Batum, ortada bir çatışma olması, çatışmanın ileriye dönük bütün planları etkilemesi halinde kurultay kararı alınabileceğini ancak şu an böyle bir şeyin görülmediğini belirtti.
 
Önder Sav ile devir teslim yarın
Batum, eski Genel Sekreter Önder Sav ile devir-teslim töreninin yarın saat 10.00'da yapılacağını belirtti.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.