Haberler


KEMAL SUNAL PARKI, BEHZAT Ç EKİBİYLE AÇILDI
  • Yorumlar: 0
  • 18 Kasım 2013 18:27
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2194
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

KEMAL SUNAL PARKI, BEHZAT Ç EKİBİYLE AÇILDI

0 0

Çankaya Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kemal Sunal Parkı’nın coşkulu açılışında, vatandaşlardan yoğun bir ilgi gören ve “Yola devam Bülent Başkan. Seninle gurur duyuyoruz” sloganlarıyla konuşmasını yapan Bülent Tanık, Hababam Sınıfı’nın üzerinden yıllar geçse de onuncu kez bile tekrarı gözler ayrılmadan izlenebilen ve ülkeye çok özel duygular yaşatıp değerler kazandıran bir eser olduğunu, yazar Rıfat Ilgaz’ı ve eseri beyaz perdeye taşıyan yönetmen Ertem Eğilmez’i minnetle andığını söyledi.

“HABABAM SINIFI GEZİ’NİN TOHUMU OLMUŞTUR”
Kemal Sunal’ı keşke uçağa bindirmeseydik” diyerek sözlerine devam eden ve parkı Kemal Sunal’ın doğum günü olan 11 Kasım haftasında açıyor olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Tanık,  Hababam Sınıfı’nın biat etmemeyi, kimlikli olmayı, risk göze almayı, onur korumayı ve dayanışmayı öğrettiğini belirterek “Hababam Sınıfı sınıflarımız dağılsa da Anadolu’nun dört bir yanına gidip her yerde bir ayrık otu gibi yeni Hababam Sınıfları yaratmayı öğretti. Rıfat Ilgaz’ın bu ölümsüz eseri ülkemizde eğitim gören öğrenci kuşağının, Gezi’ye ulaşan serüvenin tarlası, tohumu, gübresi olmuştur.” dedi.
 
“YEŞİLÇAM KUŞAĞIYLA BÜYÜDÜK; İYİLER HEP KAZANIR”
Kendisini iyilerin hep kazandığı Yeşilçam kuşağının yetiştirdiği biri olarak niteleyen Tanık, “Zaman zaman hayatın olumsuzluklarından çok etkilendiğim çok karamsar duygulara kapıldığım da ya da bana ‘Neden inatla bu işe sarılıyorsun?’ diye sorularıyla karşılaştığım oldu. İyilerin fakir bile olsa sonunda kazanacağına olan inancımla bu kültürü, bu sanatı Dikmen’in bu mütevazı bölgesinde Ankara’ya nazır bir yerde Kemal Sunal adıyla yaşar kılmış olmaktan gurur duyuyorum.” diye konuştu.
 
BEHZAT Ç: “DİKMEN’İ PARKA BOĞDUNUZ LA!”
Görev dönemleri boyunca önceki dönemlerin tümünde yapılan kadar metrekare yeşil alanı aktif olarak 1 milyon metrekare park ve yeşil alan olarak kazandırdıklarını ve bunu Behzat Ç karakteri Erdal Beşikçioğlu’nun “Dikmen’i parka boğdunuz la!” şeklinde değerlendirdiğini ifade eden Başkan Tanık, “Bu daha başlangıç… Hep beraber Ankara’yı yaşanılası bir kent haline getirme ödevimizi Çankaya’dan gereken biçimde yerine getirerek hareketlendireceğiz. Ankara, Cumhuriyet’in kalbine ve Behzat Ç’ye yakışır bir kent olacak.” dedi.
 
"ÇANKAYA BELEDİYESİ HALKIN ÖRGÜTÜ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”
Yıl sonuna kadar haftada 2 ya da 3 açılış yapacakları bilgisini veren ve Çankaya Belediyesi’nin, hizmet şirketi değil toplumsal örgüt olarak bilinçle, kültürle, sanatla, yetişkin, dinamik, onurlu ve zekasıyla, hayata bakan insanlarıyla birlikte dünyayı değiştirmeye dönük cesareti olan bir topluluk olarak Ankara’yı dönüştürerek yola devam edeceğini belirten Tanık, “Çankaya Belediyesi her zaman halkın hizmetinde olmaya devam edecektir.” dedi.
 
TUFAN KÖSE: “ANKARA’YI YEŞİLE BOYAYACAĞIZ”
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse
ise  Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeşile ve sanatçıya sahip çıkan bir parti olduğunu ve Çankaya Belediyesi’nin sadece Dikmen’de değil kentin her sokağında bir şey yapma çabasında olduğunu, çok sayıda park yaptığını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün bozkırdan bir cennet yaratma gayretiyle Atatürk Orman Çiftliği’ni yarattığını ancak şimdiki mevcut iradenin bu alanları ranta ve AVM’lere kurban ettiğini belirten Köse, “Önümüzdeki seçimlerde vereceğiniz destekle sadece Çankaya’yı değil bütün Ankara’yı yeşile boyayacağımızı vaat ediyorum. Yeşile hasretimizin dinmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.  
Dikmen halkının yoğun ilgi gösterdiği Kemal Sunal Parkı açılışında Muharrem Ayı vesilesiyle aşure dağıtımı yapılmasının yanı sıra pamuk şeker dağıtılmasıyla da çocuklar sevinç yaşadı. Vatandaşlar Başkan Bülent Tanık ve Behzat Ç karakterleri Harun ve Akbaba ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.