Haberler


İstifa çağrısı
  • Yorumlar: 0
  • 26 Temmuz 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2182
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

İstifa çağrısı

0 0

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Anakent Belediye Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na girdikten sonra partiden istifa eden Durmuş Akkaya ve Adnan Ercan’ın bu görevlerinden de istifa etmesini istedi. CHP’nin Bayındırlık ve İskân Komisyonu’nda üyesinin bulunmamasının muhalefetini engellediğini, Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in işini kolaylaştırdığını belirten Alçın, “CHP kontenjanınndan seçildikten sonra bu görevde kalmaları doğru değil. CHP’den istifa ettiğinize göre siyaseten ve ahlâken belediye meclisi üyeliği ve komisyondan da istifa etmeniz doğru olur” diye konuştu.

Alçın’dan istifa çağrısı

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Anakent Belediye Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na girdikten sonra partiden istifa eden Durmuş Akkaya ve Adnan Ercan’ın bu görevlerinden de istifa etmesini istedi. CHP’nin Bayındırlık ve İskan Komisyonu’nda üyesinin bulunmamasının muhalefetini engellediğini, Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in işini kolaylaştırdığını belirten Alçın, “CHP kontenjanınndan seçildikten sonra bu görevde kalmaları doğru değil. CHP’den istifa ettiğinize göre siyaseten ve ahlaken Belediye Meclisi üyeliği ve komisyondan da istifa etmeniz doğru olur” diye konuştu.

Belediye Meclisi’nde Bayındırlık ve İmar Komisyonu üyelikleri için CHP ile AKP grubu dönem başından itibaren tartışmaya başladı. AKP grubu, CHP grubunun istediği üyeler yerine kendilerinin belirlediği bazı CHP’lileri komisyona almak istedi. AKP’li üyelerin oylarıyla seçilen CHP’liler de Bayındırlık ve İmar Komisyonu’ndan istifa ettiler. Ancak daha sonra geçici bir uzlaşma sağlandı ve komisyona bazı CHP’liler girdi. Komisyonların üyelikleri için geçen Mart ayında yeniden seçimler yapıldı. Yenimahalle’den Anakent Belediye Meclisi üyesi olan Ercan ve Akkaya, Mart seçimlerinde de Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na seçildiler. Ercan ve Akkaya, kısa süre sonra CHP’den istifa ettiler.

Gökçek durumdan memnun

Partilerinden istifa eden ancak bağımsız kaldıktan sonra komisyondaki görevlerinden ayrılmayan Ercan ve Akkaya nedeniyle CHP komisyonda temsil edilemez duruma geldi. CHP grubundaki bazı yetkililer, ana muhalefet partisinin komisyonda temsil edilememe sorununu görüşmek için Gökçek’ten randevu istediler. Ancak Gökçek, ısrarla bu konuyu görüşmek istemedi ve randevulara cevap vermedi. Belediye Meclisi’ndeki CHP grubu, komisyondaki gelişmelerden habersiz olduğu için, toplantı sonrası bağımsız, MHP ve AKP’li üyelerden edinebildikeri bilgiler doğrultusunda muhalefet etmeye çalışıyor. Belediye Meclisi’nin görüşme konularının yüzde 70’inden fazlası Bayındırlık ve İmar Komisyonu’ndan geliyor. CHP’nin temsil sorunu Akpınar heyelanzedelerine ilişkin görüşmelerde net olarak ortaya çıktı.


‘Gökçek’in işini kolaylaştırmasınlar’

Belediye Meclisi’ndeki durumu Cumhuriyet Ankara’ya değerlendiren CHP Ankara İl Başkanı Alçın, partiden istifa ettikten sonra komisyondaki görevlerini sürdüren Ercan ve Akkaya’ya bu görvlerini de bırakmaları konusunda çağrı yaptı. CHP grubunun herşeye karşın görev yapmaya çalıştığını, ancak komisyonda oluşan durumun “Gökçek’in işini kolaylaştırdığını” dile getiren Alçın, “Bu arkadaşlarımız istifa programlarını da komisyon seçimlerine göre yaptılar. ‘Şu seçimleri atlattıktan sonra istifa edelim’ anlayışıyla seçildikten birkaç gün sonra partimizden istifa ettiler” dedi. İstifa olayının gerçekleşmemesi için tüm partililerin elinden geleni yaptığını belirten Alçın şöyle konuştu:

“İl Başkanı olarak soruyorum, CHP’nin oylarıyla seçilen arkadaşlarımızsınız. Siz CHP kontenjanından komisyona seçildiniz. Hemen seçimlerden 3 gün sonra istifa ettiğinize göre, bu seçimlere katılırken istifa kararınız oluşmuştu. Bir insan 40 yıllık partisinden 3 gün içinde istifaya karar alır mı? Sonuç olarak CHP kontenjanından komisyona seçildikten sonra burada kalmanız doğru değil. Siyaseten ve ahlaken Belediye Meclisi üyeliği ve komisyon üyeliğinden istifa etmeniz doğru bir davranış olur.”

SERTAÇ EŞ
Cumhuriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.