Haberler


İşte Eskişehir Yolu’nun laneti
  • Yorumlar: 0
  • 07 Nisan 2007 18:49
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1943
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

İşte Eskişehir Yolu’nun laneti

0 0

Ankara’nın batıya açılan penceresi olan Eskişehir Yolu ve bu yolun üzerindeki çağdaş bölge Çayyolu’nda yaşanan trafik kazaları yüreğimizi sızlatır. Kimi zaman genç bir mühendis, kimi zaman değerli bir bilim adamımız, kimi zaman da gencecik öğrencileri kurban verdik bu kazalara.

Öldükten sonra tepki neye yarar?
Yıllardır kazalarla birlikte hep Ümitköy-Çayyolu-Konutkent bölgelerini yarış pistine çevirip yarış yapan araçlar konuşulur. Ama bugüne kadar ispatlanmadığı için, kimsenin sesi çıkmamıştır. Tepki, hep o sürat denemeleri sonrasında ölümlü kazalar yaşandığında gösterilir.

Marifetmiş gibi internet’e vermişler
Ankara.sendeyolla.com’a üye olduğum günden beri, gönüllü muhabir olarak bu olay üzerinde yoğunlaştım. Araştırmalarım sırasında Youtube sitesinde, Çayyolu’nda sorumsuz gençlerin bu bölgede yapıp cep telefonu ile kaydettikleri video görüntülerini buldum ve dehşet içinde izledim.

İbretin belgesi tam 10 video
Videolarda, "Street Race in Konutkent" ismi verilmiş organizasyonlar, sürat denemeleri, hatta yaşı ehliyet almaya müsait olmadığını düşündüğüm gençlerin sokak ortasında, araba içinde ’rakı alemleri’ de vardı. Bir otomobil markasının ’fan’lerinin buluşmasında ise, ’egzos susturucuları çıkarılmış’ araçlar, konvoy halinde dolaşıyorlardı. Üstelik Jandarma Karakolu’nun 30 metre ilerisinden geçerken, müzik seslerini neredeyse sonuna kadar açarak...

Eskişehir yolunda kaybettiğimiz değerler

ÖLÜM YARIŞI

Son yıllarda meydana gelen ve çoğunluğu üniversiteli gençlerin karıştığı kazalar nedeniyle Başkentlilerin kabusu haline gelen Eskişehir yolunda, 3 Mart 2007’de doğum günü partisinden dönen iki arkadaşın araba yarışı, faciaya neden oldu. Sürücülerin birbirine çarparak direksiyon hakimiyetlerini kaybetmeleri nedeniyle meydana gelen kazada, doğum gününü kutlayan Bilkent Üniversitesi öğrencisi Açelya Yumak, İstanbul Üniversitesi’nde okuyan teyzesinin kızı Funda Serin ve Yumak’ın sınıf arkadaşı Kağan Gürşen hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.

GÖZDE VARANA
27 Temmuz 2006 günü 25 yaşındaki Gözde Varana trafik kazası geçirmiş 4 gün komada kaldıktan sonra doğum gününde yaşamını yitirmişti. Gözde, özellikle eğitim hayatı başarılarla dolu bir genç kızdı.

BAKAN ÇOCUĞU
27 Aralık 2005 tarihinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, Bilkent Üniversitesi öğrencisi oğlu Ahmet Gül, gece yarısı geçirdiği trafik kazasında ölümden dönmüştü. Ahmet Gül’ün kullandığı otomobil, Eskişehir Yolu’nda ters yöne girerek son sürat polisten kaçan oto hırsızlarının kullandığı araç ile Sayıştay Binası önünde kafa kafaya çarpışmış Ahmet Gül açılan hava yastıkları ve emniyet kemerinin takılı olması sayesinde kazayı hafif sıyrıklarla atlatmıştı.

15 YAŞINDA
12 Haziran 2006 tarihinde meydana gelen trafik kazasında 15 yaşındaki Kartal Eren Kaya, kuzeni Oğuzcan Baran Duman ve arkadaşları Cengizhan Akbayır hayatlarını kaybetmişti. Bu kaza sonrasında gençlerin kaza öncesinde cep telefonlarıyla birbirleriyle giriştikleri yarışın görüntülerini kaydettikleri ortaya çıkmıştı.

FİZİK EFSANESİ
ODTÜ’de akademik yaşamını sürdüren, Türkiye’nin en başarılı fizikçilerinden birisi olan ve öğrencileri arasında "Demokratus" olarak anılan Prof. Dr. Ordal Demokan’ın, en verimli döneminde ölümüne neden olan sürücü 17 yaşında ve ehliyetsizdi. Demokan’a karşıdan karşıya geçerken çarpan E.B.Ş. kazadan sonra kaçtı, daha sonra polise teslim oldu ve 18 yaşından küçük olduğu için, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Hürriyet ANKARA Orhan SERTKAYA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.