Haberler


İşte Erdoğanı kaçıran o konuşma
  • Yorumlar: 0
  • 27 Aralık 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2343
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

İşte Erdoğanı kaçıran o konuşma

0 0

TBMM Genel Kurulundan önceki gün bütçenin kapanışında CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 10 dakikalık konuşma yaparken Başbakan Erdoğan salondan çıktı.

Bunu hayatımdaki onur olarak alıyorum diyen İnce, CHPlilerin alkışla ve AKPlilerin ise sessizlik içinde dinlediği şu konuşmayı yaptı:

HERKESLE KAVGA ETTİNİZ

On yılda bankalarımızı ayrıştırdınız, lokantalarımızı ayrıştırdınız, gıdalarımızı ayrıştırdınız, marketlerimizi ayrıştırdınız. On yılda, Türkiyeyi ayrıştırdınız. Sürekli kavga ettiniz, bilim kurullarıyla kavga ettiniz, yargı organlarıyla, iş dünyasıyla, medyayla, işçi sendikalarıyla, muhalefetle, tarihle kavga ettiniz, dizilerle kavga ettiniz, komşu ülkelerle, çiftçiyle, öğrenciyle kavga ettiniz, size biat etmeyen herkesle kavga ettiniz. Kavgadan, çatışmadan, kamplaşmadan nemalandınız.

HARUN OLDU KARUN

Sizden olmayan herkesi yok etmek için her yola başvurdunuz. Sizin gibi düşünmeyenleri ya zindana attınız ya da genel başkan yardımcısı yaptınız. 19 Nisan 2011, Genel Başkan Yardımcınız Numan Kurtulmuş bakın ne diyor? 2023te bu zadegân iktidar olursa BOP sayesinde bölge ülkelerinin sayısının 2 katına çıktığını göreceğiz, icra gelmeyen ev kalmayacağını göreceğiz, zenginlerin yaşadığı sitelerin etrafından dilenen yoksullara polisin biber gazıyla müdahale ettiğini göreceğiz, AVMlerin önünde bakkalların, kasapların, manavların dilencilik yaptığını göreceğiz, 2023te Başbakanın çocukluk arkadaşı, askerlik arkadaşı, belediyeden arkadaşı ve şoförlerinden başka kimsenin milletvekili olamadığını göreceğiz. Yağmur sularının parayla satıldığını göreceğiz. Bunları ben söylemiyorum, Kurtulmuş söylüyor. Yani dün böyle diyordu Harun, bugün o da olmaya karar verdi Karun.

500 PUANLA GİRİLEN ODTÜYE 5 BİN POLİSLE GİRDİNİZ

Sizin gibi düşünmeyenleri ya işten attırdınız ya iftira attınız ya da peşine polis ve müfettiş taktınız. Sadece 2012 yılında 47 kitaba yasaklama kararı çıkarttınız. Hedefe giderken şeytanla bile iş birliği yaparım deyip PKKlılardan gizli tanık yaptınız. Dostum, kardeşim dediklerinizin linç edilmesi için bavulla para gönderdiniz. Türkiyenin en parlak öğrencilerinin 500 puanla girdiği ODTÜye siz 5 bin polisle girdiniz.

HOCANIN KAZANI, SİZİN GEMİCİKLERİNİZ DOĞURUYOR

1 numaranız Güroymak değil, Norşin. dedi, 2 numara Ne Roboskisi, Uludere. dedi, 3 numara ise dağa çıkmayı tercih etti. Somalinin olmayan Merkez Bankası Başkanına randevu verip atanamayan öğretmenlere randevu vermediniz. Nasrettin Hocanın kazanı doğuruyordu, sizin gemicikleriniz doğurdu. Çanakkalede kanser hastası öğretim üyesini işten attınız, Gaziantepte milletvekili olan öğrencilerin okula gelmemeleri için özel senato kararı çıkarttınız.

AYLIK KİRASI 980 BİN OLAN BAKANLIK

Gelelim sizin Türkiyenize: Makam arabasının aylık kirası 21 bin lira olan Anayasa Mahkemesi Başkanı var; örtülü ödeneklerde rekor kırıp Meclisteki makam odasını 360 bin liraya yenileten Başbakan var; brüt maaşı 22 bin euro olan başbakanlık danışmanı var; aylık kirası 980 bin lira olan bakanlık var; 50 bin liralık konutta kiracı olarak oturan Dışişleri Bakanı var.

YOLSUZLUĞU İTİRAF EDENİ AZARLADINIZ

Bu çarkı kurmak için, bu çarkı korumak için Danıştay Başkanını Danıştaya aklattınız, Hükümeti Sayıştaya aklattınız, bakanları milletvekillerine aklattınız. Yolsuzluk yapanı değil, yolsuzluğu itiraf edeni azarladınız. Meclisin futbol takımının maçını canlı yayın verirken Meclis görüşmelerini göstermediniz. Başbakan bakanların açıklamalarını tekzip ederken Dışişleri Bakanı Başbakanı tekzip etti.

ELHAMDÜLİLLAH DEMEYİ ÖĞRENEMEDİNİZ

Halkı kandırmayın. Bu topraklarda Bismillah demeyi kimse suç saymadı ama siz Elhamdülillah demeyi öğrenemediniz, şükretmeyi bilmediniz.

BAŞBAKAN DIŞARI ÇIKTI

Başbakan beni dinlememek için, baktı ki ne yapacak, dışarıya çıktı. Bu, benim on yıllık milletvekilliğimde, iki bütçenin son konuşmasında, Başbakanı çok rahatsız ediyorum demek ki, bir yolunu bulup Başbakan dışarıya çıkıyor, benim konuşmam bittimi geliyor. Ben bunu hayatımdaki büyük bir onur olarak alıyorum. Siz, demokrasi treninden inip diktatörlük hızlı trenine tam gaz gitmektesiniz. Ama unutmayınız, er ya da geç, bu yüce çatı tanıklık edecektir ki, bu çark kırılacaktır, bu düzen değişecektir ama siz, bu gök kubbe altında hoş bir seda olarak bile kalamayacaksınız.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.