Haberler


İstanbul ‘imar komiseri’ Gökçek’i takibe aldı
  • Yorumlar: 0
  • 22 Ekim 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1582
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

İstanbul ‘imar komiseri’ Gökçek’i takibe aldı

0 0

Gökçek neden takipte!
Sağ, Ankara Büyükşehir’in internet sitesinde bir imar planı ile ilgili meclis kararına bakmış, bulamamış.
Yasa gereği meclis kararlarının yayınlanması gerekirken, sitede böyle bir şey yokmuş. Büyükşehir’in Yazı İşleri’ni aramış, “Meclis kararlarını neden yayınlamıyorsunuz; halbuki yayınlaması gerekiyor” demiş.
İlgili personel de “Belediye Başkanımıza soracaksınız” demiş kendisine.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu özensizliğini, çok iyi çalıştığını bildiğim Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) başvurarakYasadışı bir durum var, Ankara Büyükşehir görevini yerine getirmiyor, imar hareketlerinden Ankaralılar niye haberdar edilmiyor?” demiş.
İstanbul’da ranta dönük, özellikle de parsel bazındaki projeleri yargıya taşıdığı için müteahhitlerin korkulu rüyası olan Hüseyin Sağ şöyle diyor:

Benim takipçisi olduğum İstanbul’da bütün bunlar olurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ne ayrıcalığı var da yasa gereği böyle bir uygulamayı/duyuruyu yapıyor?” diyerek, BİMER’den -Büyükşehir’en gelen bilgiye atfen- gelen cevapta Gökçek’in Büyükşehir’inden henüz ‘altyapı hazırlıklarının yapıldığı’ ve bu çalışma bittiğinde Meclis kararlarının sitede yayınlanacağı bildirilmiş.
İnşallah!..

GÖZLERDEN KAÇIRILIYOR MU
Sağ’ın soruları sürüyor:
Peki, Ankara’da bugüne kadar gözden kaçırılan imar kararlar ne olacak? Koskoca 6 yıl içinde kaç karar çıktı; kaç parsel bazında plan tadilatı yapıldı?”
Bu bilgiler Ankaralıların gözünden kaçırılmaması gerektiğini söylüyor Sağ... Neredeyse çeyrek asırdır belediye başkanlığını sürdüren ve bilgisayar teknolojisini bilen hatta tweeter kullanan Gökçek bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmazsa neyi paylaşır ki...
Siyasi partiler, STK’lar niye uyurlar; ‘katılımcı çoğunluk’ ne yapar?
Ankara ‘başkent’ olduğu için mi ‘imtiyaz’ sahibi mi sayıyor kendisini Gökçek...
Batıdaki yerel yönetimlerde her şey ‘şeffaf’tır. Gökçek dünyada önemli merkezleri gezdiğinden ve birçok kentle ‘kardeş şehir’ anlaşması uyguladığından bunları gayet iyi bilir de, bunları yayınlamak niçin işine gelmez anlaşılmaz.
Ama görünen şudur; herşeyi kendisinin bildiğini sanır; bu nedenle de seçmenden uzak durur.

Gökçek, Ankaralılara hangi imar uygulamasını, oy aldığı kişilere sordu şimdiye kadar?
Yasalar, Gökçek’in önünde mi, arkasında mıdır?
Türkiye’de bu kadar Belediye teftişten geçirirken, İçişleri ve Sayıştay denetim elemanları Büyükşehir’e de aynı ‘hassasiyeti’ gösteriyorlarsa
hakkındaki hangi dosyalar yargıya intikal etmiştir?
Sağ’ı dinlemeye devam ediyoruz:

ŞEFFAF OLMAK
Avrupa Birliği normlarına ve 2005 yılında yürürlüğe giren 5393 sayılı kanunun 23. maddesinde ‘kesinleşen meclis kararlarının özetleri 7 gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur’ diyor, imar hareketleri ile ilgili Meclis’ten çıkan kararları internet sitesine yayınlanması gerekir. Ama ben göremedim; yok çünkü. Ne yapmalı? Geçen dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile bugünkü İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gökçek’e “şeffaf ol” diye uyarıda bulunmuşlar mıdır hiç!

En önemlisi CHP’li Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri, Gökçek’in bu gibi uygulamalarını Kılıçdaroğlu’na ve parti yönetimine iletmişler midir?
Meslek odaları, özellikle de mimarlar ve şehir planlamaları neredesiniz?
Şikayet kurumu BİMER’i hiç duymadınız mı? Yoksa, Ankara Büyükşehir’in internet sitesine bakmak hiç akıllara gelmedi mi?

 

İstanbullu Hüseyin Sağ, Ankaralıları bundan sonra utandırmaz.

Yalçın Bayer
Hürriyet

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.