Haberler


İş Bankası’ndan 1 Milyon Karneye 2 Milyon Kitap Hediye
  • Yorumlar: 0
  • 17 Haziran 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1813
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

İş Bankası’ndan 1 Milyon Karneye 2 Milyon Kitap Hediye

0 0

Bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük kitap kampanyalarından biri olan “Karneni Göster, Kitabını Al”  Kampanyası ile Türkiye İş Bankası bu yıl da yaz tatiline giren bir milyon ilköğretim öğrencisinin karne sevincine ortak oluyor. Üç yıl boyunca her öğretim yılı sonunda bir milyon öğrenciye bir milyon kitap armağan eden İş Bankası bu yıl öğrencileri iki kitapla birden buluşturuyor. 2010-2011 öğretim yılının sona erdiği 17 Haziran’dan itibaren Türkiye ve KKTC’deki herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini getiren tüm ilköğretim öğrencilerini, Türk edebiyatının büyük ustası Rıfat Ilgaz’ın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlanan “Halime Kaptan” adlı eseri ile çevrenin ve doğal kaynakların korunması ile ilgili pratik ve basit önerilerin yer aldığı “Küçük Mavi Gezegen” adlı kitap bekliyor.

2008 yılında Türkiye kategorisinde dünyanın en prestijli iletişim ödüllerinden “Avrupa Mükemmeliyet Ödülü”  ve 2009 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin “Altın Pusula” ödülünü almaya hak kazanan kampanya dâhilinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Braille alfabesi ile basılan kitaplar görme engelli çocuklara eğitim veren okulların kütüphanelerine armağan ediliyor.

Özince: “Ülkemizde 25 milyonu aşan bir çocuk nüfusu mevcut. Çocuk nüfusun yoğunluğu, bu değerli varlığımızın gelişimi için gerekli imkânların yaratılmasını da zorunlu kılıyor. Çocuk kitapları çocuklarımızın dünyayı tanımasında, hayal güçlerinin ve kişiliklerinin gelişiminde çok önemli bir işlev üstleniyor.”

Düzenlenen basın toplantısında konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, “Teknolojik gelişmeler, televizyon, bilgisayar ve internet gibi görselliği ağır basan iletişim araçlarının aşırı ve yanlış kullanımı nedeniyle çocuklarda kitap okuma alışkanlığı yeterince gelişemiyor. Bu kampanyamızla çocukların sağlıklı gelişimine katkıda bulunmayı ve okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazanılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. İş Bankası olarak, kitaba ulaşmakta güçlük çeken çocuklarımızı da birbirinden değerli eserlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Bali: “Genç kuşaklarımızın kendi kültürel değerleriyle insanlık âleminin değerleri arasında bir bağ kurarak, birer dünya insanı olarak yetişmeleri gerektiğini düşünüyoruz.”

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise bu yıl doğumunun 100. yılı kutlanan, büyük usta Rıfat Ilgaz’ın, Milli Mücadele yıllarında Anadolu kadınının dirayetini, cesaretini, fedakârlığını anlatan “Halime Kaptan” adlı kitabının armağan edildiğini, Halime Kaptan’ın aynı zamanda bir toplumun inşasında kadının rolünü gösteren, kadın-erkek eşitliğinin ve dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu anlatan değerli bir eser olduğunu ifade etti.

Bali sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklara, tanınmış dünya eserleri ile birlikte bu toprakların yazarlarının da tanıtılması ve okutulması gerektiğine inanıyoruz. Genç kuşaklarımızın kendi kültürel değerleriyle insanlık âleminin değerleri arasında bir bağ kurarak, birer dünya insanı olarak yetişmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bir bütünlük arz etmeyen anlamsız bir enformasyon sağanağı, siberuzay eğlenceleri arasında tek boyutlu yüzeysel bireyler olma tehlikesine karşı okumanın öneminin vurgulanması gerektiğine inanıyoruz.” 

Okuma alışkanlığını geliştirmenin çocuklar açısından önemine değinen Bali, “Ülkemizde daha çok çocuğun nitelikli kitaplarla buluşmasına, okuyan ve sorgulayan gençlerimizin yetişmesine yapılacak her katkı, ülkemizin geleceğine yapılan en değerli yatırımdır. Türkiye İş Bankası’nın iştiraki olan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları da bu önemli sorumluluğun bilincinde olarak yetkin editörlerinin seçimiyle, her yaş grubuna uygun içerik ve görsellikte, üst düzey kâğıt ve baskı kalitesi taşıyan çocuk kitapları yayımlamaya devam etmektedir.” dedi.

Kampanyaya ilk yılından bu yana destek veren gazeteci-yazar Doğan Hızlan ile eserleri Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılan, edebiyatımızın önemli ismi Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz da toplantıya katılarak, kampanyanın başarıyla sürdürülüyor olmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.