Haberler


İmar değişiklikleriyle kimler sebepsiz yere zengin oluyor?
  • Yorumlar: 0
  • 10 Kasım 2008 11:17
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2287
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

İmar değişiklikleriyle kimler sebepsiz yere zengin oluyor?

0 0

Şaban Dişli olayının ortaya çıkması, Abdüllatif Şener’in imar yolsuzlukları konusundaki açıklamaları; beni belediye meclis üyesi ve bir Çayyolu sevdalısı olarak bölgede yapılmış imar değişikliklerini araştırmaya itti. Yaptığım çalışmalar sonucunda İktidar partisi yöneticilerinin hiç de ak olmadığı kanıtlarıyla ortaya çıktı. Yakaladığım belgeler, Abdüllatif Şener’in söyledikleriyle tam anlamıyla uyuşuyordu.

Ankara’da imar değişikliklerinin en çok yapıldığı yer kuşkusuz yıldızı giderek parlayan Çayyolu’dur.

Kimsenin dikkatinden kaçmayan bir örnek
Çayyolu’ndan bir örnek; Royal City... Alın size basit bir örnek; Royal City Platin Evleri Konutkent-2 Sitesi ile Mesa Çamyolu Siteleri arasında kalan, şimdilerde üç blok şeklinde inşaa halinde olan çokkatlı Royal City Platin Evleri’nin yerinde, 17 adet kaba inşaatı tamamlanmış dubleks yapı bulunmaktaydı ki buranın adı planlarda “Mehmet Bey Villaları” olarak geçiyordu. Daha sonra dubleksler yıkıldı, yerine çok katlı 3 adet bina yapıldı. Bu alanda şimdi toplam 130 daire var. 17 dubleks binanın getirisi ne kadar; 130 dairenin getirisi ne kadar olacak? İnşaat alanı başlangıçta 6800 m2 iken şimdi 25474 m2 oldu.

İmar değişikliği nasıl yapıldı?
İmarda emsal nasıl artırıldı? 2000’li yıllarda burada 17 villa bulunuyordu. Bu villaların kabası bitmiş halde epeyce kaldı. Ne var ki, arsa sahibi bununla yetinmiyor, emsal artışı istiyordu. Belediye yönetimi ve çalışanları, arsa sahibinin ikide bir gelip yoğunluğun artması talebinden bıkmıştı. Yenimahalle Belediyesi ilgili kişiden, bir daha emsal artırımı istemeyeceğine dair noter tasdikli bir belge alarak yeni projeyi “yapılabilecek maksimum konut sayısının 89” olduğunu vurgulayarak onayladı.

89’dan 130 daireye giden yol...
Ancak iş bu kadarla kalmadı. 2004 seçimlerinde CHP, Yenimahalle Belediye Başkanlığını kaybedip azınlığa düştü. Artık belediye yönetiminde AKP’liler vardı. 2005 yılında arsa sahibi çok etkin ve güçlü kişilerle kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladı. Yeni yoğunluk talebi ile belediyeye başvuruldu. Yoğunluk daha da artırıldı. Böylece 89 olarak belirlenen daire adedi 130’a çıkarılmış oldu. 41 daire fazladan ortaya çıkıyordu. Emsal artırımının her aşamasında CHP’li Belediye Meclisi Üyeleri itiraz ettiler. Hatta konu CHP’lilerce yargıya taşındı. Doğan rant 68 milyon YTL

Doğan rant 68 milyon YTL
Şimdi kağıdı kalemi elimize alıp bir hesap yapalım. 17 villa bir milyon YTL’den olsa, 17 milyon YTL ediyor. Çokkatlıların toplam fiyatı ise (dubleks daireler hesaba dahil edilmemiştir) 85 milyon. Aradaki rant farkı 68 mil-yon YTL…

Bu işin ardındaki güçlü kişi
Bu olayın ardında hangi güçlü kişi var? O civarda böyle bir yoğunluk artırımı söz konusu değil.

Burada ortaya çıkan isim Mehmet Şenol Çağlayan

Pekiyi kim bu kişi?

Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ın muhterem biraderleri… Normal bir vatandaşa böyle bir olanak tanınabileceğine inanıyor musunuz?

Abdüllatif Şener ne demişti?
Abdüllatif Şener, “AK Parti iktidarında çalışanlar, üretenler elinin emeğini, alnının terini bu ülkenin zenginleşmesi için harcayanlar kaybediyorlar. İmar alanları bir gelir alanlarına dönüşmüştür. İmar rantları var, imar değişiklikleri var. Bu dönemde yapılan imar değişiklikleri Cumhuriyet döneminde yapılan değişikliklerden fazladır. Bu kadar imar değişikliği niçin yapılır? Bu imar değişiklikleri kimleri zengin etmektedir? Bu değişiklikler çalışmadan üretmeden birilerini zengin ediyor. Zengin onlar kimlerdir? Bunların ötesinde ihaleler ve işlemler nasıl yapılıyor. Ne kadar şeffaftırlar?” diyor.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.