Haberler


Hükümet ağabey borçlarımı sil
  • Yorumlar: 0
  • 18 Nisan 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1887
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Hükümet ağabey borçlarımı sil

0 0

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçmiş dönemlerde belediyelerin borçlarıyla ilgili af çıkartıldığını belirterek, “Çünkü hükümet ağabeydir her şeyi yapar. Onun için de diyoruz ki hükümetler borçları tamamen silmeli, bundan sonra da borçlanmaması için gerekli tedbirleri almalı” dedi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nin 2009 yılı faaliyet raporu görüşmeleri sırasında Başkan Melih Gökçek, geçmiş dönemlerde belediyelerin borçlarıyla ilgili af çıkartıldığını belirterek, “Çünkü hükümet ağabeydir her şeyi yapar. Onun için de diyoruz ki hükümetler borçları tamamen silmeli, bundan sonra da borçlanmaması için gerekli tedbirleri almalı” dedi.

Faaliyet raporu görüşmeleri yine kısır tartışmaların ötesine geçemedi. Altı saat süren faaliyet raporu görüşmeleri Ankara’da bir yılda yapılan veya yapılamayan icraatlar yerine iktidar ve muhalefetin birbirini suçlamasına sahne oldu.

Gökçek, belediyenin geçen yıl yaptığı belediyecilik faaliyetleri hakkında bilgi vererek, dokuz adet alt ve üst geçit yaptıklarını, köprü altlarını rölyeflerle süslediklerini, 102 kilometre yeni yol inşa ettiklerini, 321 kilometre yolun da bakımını yaptıklarını anlattı. Yaklaşık 2 milyon ton asfalt döktüklerini, asfaltlanmayan köy yolu bırakmadıklarını, 212 bin 793 metre kare kaldırım döşediklerini belirten Gökçek, Yenimahalle’de bir Rehabilitasyon Merkezi inşa ettiklerini, bu merkezi uyuşturucu kullanan gençlerin tedavisi için Sağlık Bakanlığı’na devredeceklerini söyledi.

2009 en başarısız yıl
Gökçek, “Genel itibarıyla bütçe imkanları ile mukayese edildiğinde üst düzey yatırımlar yaptığımız söylenebilir” dedi.

Gökçek’in slayt eşliğinde yaptığı 1.5 saatlik sunumun ardından CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak söz aldı. Çatak, faaliyet raporlarında belediyelere bağlı kuruluşları, işletmeleri ve belediye ortaklıklarına ilişkin bilgi, değerlendirme ve bütçe bilgisine yer verilmediğini belirterek, bunun bir eksiklik olduğunu, meclis üyelerinin bu bilgilere sahip olmadan oy kullanmak zorunda kaldığını savundu.

Gökçek’in 16 yıllık belediye başkanlığı döneminde, 2009’un “en başarısız yıl” olduğunu öne süren Çatak, faaliyet raporunda yer alan “dünya belediyeciliğinde esin kaynağı olma” hedefinin inandırıcı olmadığını söyledi.

İstismar senaryoları
MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz faaliyet raporlarında yer alan verilerin 2009 yılını kapsadığını, raporlarda daha önceki yıllara ait veriler olmadığı için karşılaştırma imkanı bulunmadığını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin personel sayısında geçen yıl artış olduğu, dernek kursiyerlerinin sayısının azaldığı yönünde eleştirilerde bulunan Yavuz, Ankara trafiğinde büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Alt geçitler projelendirilirken giriş, çıkış mesafesi ile görüş mesafesinin standartlara uygun yapılmadığını iddia eden Yavuz, alt geçit giriş ve çıkışlarında trafiğin sıkıştığını, bir çok kaza meydana geldiğini hatırlattı.

Metroya borç bahanesi
Muhalefetin eleştirilerinin ardından söz alan Gökçek, “Sayın Gökçek, ‘Takdir ediyoruz, bizim borcumuzu ödemeyip, Ankara’ya hizmet ettiniz’ demiyorsunuz da ‘Efendim metroyu niye bitiremediniz?’ diye soruyorsunuz. Sizin borçlarınız yüzünden” dedi. Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tekrar tekrar değiniyorum. Hükümet ile belediyeleri karıştırmayın. Hükümet para basar, borç alır, her istediğini yapar. Siz onun müsaade ettiği kadar, dar bir alanda hizmet edersiniz. Geçen yıllarda borçlarla ilgili af çıkardılar, sildiler. Çünkü hükümet ağabeydir her şeyi yapar. Onun için de diyoruz ki hükümetler borçları tamamen silmeli, bundan sonra da borçlanmaması için gerekli tedbirleri almalı.”

Gökkuşağı kutlaması
BİREYSEL olarak söz alan ve Gökçek’i eleştiren CHP’li İsa Hayırlı, “Ben Sayın Başkanı vatandaşın hiç bir işine yaramayan başta Gökkuşağı ve Samanyolu rekreasyon alanları olmak üzere benzer icraatları için kutluyorum” dedi. Hayırlı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aylardır söz istiyorum, bir türlü alamıyordum. Faaliyet raporu için bir kutlama yapamasam da Sayın Başkan’ı Bahçelievler’de trilyonları gömdüğü hiçbir işe yaramayan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’na geçtiğimiz günlerde yaptığı büfe için teşekkür ediyorum. Hiç olmazsa vatandaş oradan bir şeyler alabiliyor artık. Samanyolu Rekreasyon alanına da trilyonlar gömdü. Şimdi oraya kimse talip olmuyor. Hem talip olmayanları hem de başkanı kutluyorum. Dikmen 4-5 Etap’ta vatandaşı mağdur ettiği için de kendisini kutluyorum.”

Ayaz yine şov yaptı
FAALİYET raporunun görüşüldüğü toplantıda AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Emin Ayaz kürsü şovu yaptı.

İmar komisyonundaki üye seçiminde MHP’nin üyelerinin AKP’lilerin oylarıyla belirlenmesini eleştiren ve benzer tutumun denetim komisyonunda da yapıldığını ifade eden MHP’li Meclis Üyesi Efkan Özkan’a yanıt vermek için söz alan Ayaz Meclis’i gerdi. Kürsüden Özkan’a laf atan Ayaz’a sinirlenen Özkan, Ayaz’ın üslubunu düzeltmesini istedi. Kürsüden ilginç bir üslupla konuşmasını sürdüren Ayaz’a yerinden kalkarak yanıt veren Özkan’ı MHP grubu sakinleştirmeye çalıştı. MHP’li Meclis üyelerinin çok sinirlenen Özkan’ın sağına ve soluna oturarak gerginliğin büyümesini engelledikleri dikkat çekerken, AKP Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz da MHP saflarına gelerek ortamı sakinleştirdi. Yüksek sesle konuşmasına devam eden Ayaz’ı Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez de eleştirirken, partisinden istifa eden Meclis katibi Hüseyin Günay’ın da Ayaz’a çok sert tepki göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Deniz GÜREL
Hürriyet/ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.