Haberler


Herkes Haddini Bilmeli!
  • Yorumlar: 0
  • 07 Eylül 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2312
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Herkes Haddini Bilmeli!

0 0

Yenimahalle Belediye Başkanı her Çarşamba sabahtan öğlene kadar Çayyolu’ndaki belediye ek binasında halk günü yaparak vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinlemeye çalışıyor.

Gerçekte ne kadar dinliyor ve ne kadarı çözülüyor bu ayrı bir konu ama bu amaçla sabahtan öğleye kadar ek binadaki odasında mesai yapıyor.

Bu Çarşamba günkü ziyaretçilerinden birisi de Ali Rıza Bey ormanının hiç değilse bir bölümünün ağaçlandırmasına ciddi katkıda bulunmuş olup, sulamalarını ve bakımını gönüllü olarak, büyük bir özveriyle yapan semtimizin örnek bir genci ve arkadaşı oluyor.

Talebi yine ağaçlarla ilgili.

Tepedeki su tankerinin deforme olan hortumlarını değiştirip, ormandaki ağaçları rahatlıkla sulayabilmek için 500 metre hortum isteyecek.

Çok basit ve bir yönüyle aslında belediyenin yapması gereken işleri kolaylaştırmaya dönük bir istek yapacak.

Başkanın yanına girip de tam isteğini anlatmaya çalışırken odanın kapısı açılıyor ve içeriye Çayyolu Platformu’nun başkanı hanımefendi giriyor ve teklifsiz oturuyor.

İçeride başkanla görüşmeye gelmiş iki ziyaretçi varken, doğrudan odaya girmesi ve oturmasının saygı ve nezaket kurallarına aykırı olması yetmezmiş gibi, lafa karışıyor ve adeta ağaca ve ormana kendisini adamış olan gencimize, imalı ve tacizkar bir üslupla ve güya soruyormuş gibi “sen ÇABA derneği üyesi değil misin, ÇABALI’ değil misin?” diye sesleniyor.

Oysa ki, o gencin ÇABA üyesi olduğunu çok iyi biliyor!

Hal böyle olunca bildiği halde imalı bir şekilde üsteleyerek sorması, aslında ÇABA derneği başkanı ve kimi üyelerinin, bölgede aylık çıkan bir yayın organında belediyenin yanlış uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulunmaları nedeniyle belediye başkanının onlara karşı duyduğu memnuniyetsizliği “kaşımaktan”, belediye başkanına, “bu genç ÇABA üyesi ha! bilmiş olun ona göre davranın” mesajı vermeye çalışmaktan başka bir anlama gelmiyor.

Platform başkanı hanımefendinin, “ÇABA üyesisin o halde burada ne işin var”  “kıvamındaki” bu “nahoş” davranışını, genci ve arkadaşını ciddi olarak “taciz” ediyor.

Genç, nezaketi elden bırakmayarak gereken cevabı verirken, belediye başkanının, hanımefendiye hiçbir müdahalede bulunmaması ve sonrasında konuyu “üstünkörü” dinlemesi dikkat çekiyor.

Belli ki platform başkanı, belediye başkanından “bulduğu yüzle” böyle pervasız davranabiliyor; odaya teklifsiz girebiliyor, lafa karışabiliyor.  

Platform başkanının bu davranışı, bölgeye yıllardır büyük hizmetler veren ÇABA derneğine üye olmakla, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü çerçevesinde belediyenin yanlış uygulamalarına yönelik eleştiri yapmak arasında çok büyük fark olduğunu bir dernek başkanı olsa da anlayamadığını ortaya koyuyor.

Teşbihte hata olmaz, platform başkanı “sapla samanı karıştırıyor.”taraf oluyor!.

Siz kimsiniz Sn. Platform Başkanı?

Siz, birileri ziyaretçi sıfatıyla, belediye başkanlarıyla görüşme yaparken odaya teklifsiz girme ve lafa karışıp, imalı ifadelere insanları taciz etme cüretini nasıl gösterirsiniz?.

ÇABA derneği üyesi bir gence, bu dernek sanki yürürlükteki yasalara göre faaliyet gösteren ve bölgeye büyük hizmetlerde bulunmuş bir dernek değil de bir “terör örgütüymüş” havasında yüksek perdeden imalı laf atma hakkını nereden almaktasınız?.

Haddinizi ve yerinizi biliniz!

Ve siz Sn. belediye başkanı, halkı temsil etmeyenlerin değil, bizzat halkın yanında olmayı artık öğreniniz!

Gün gelip devranın döneceğini, selin gidip kumun kalacağını sakın ha sakın, unutmayınız!

 

Çayyolu Tokmağı

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.