Haberler


Gökçek’le yardımcısı Saltoğlu, Angora Sitesi’nin ortak yeşil alanından villalarına bahçe çıkardı
  • Yorumlar: 0
  • 01 Nisan 2005 17:35
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2419
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Gökçek’le yardımcısı Saltoğlu, Angora Sitesi’nin ortak yeşil alanından villalarına bahçe çıkardı

0 0

Angora Sitesi'ndeki villalarına ortak yeşil alandan villalarına birer dönüm bahçe bölen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile Yardımcısı bu kadarla da kalmadı. Tüm site sakinleri adına sulanan yeşil alanlardan "atık su bedeli" tahsil edilirken, iki kafadar bahçelerine açtıkları kuyudan bahçe suyu çıkarıp konutlarını iyice bağımsızlaştırdılar. Kuyu suyunun saatinin olup olmadığı bilinmiyor. Bütün bu yapılanların imar yasasına aykırı olduğu tartışılmaz...

 

İMAR YASASINA AYKIRI

Ortak yeşil alanları bölme işi, İmar kurallarına aykırı. Belediyeler yaptıkları incelemelerde, ortak alanları bölerek kendilerine bahçe çıkaran konut sahiplerine milyarlarca lira ceza uyguluyor. Ceza ödemekle iş bitmiyor; bundan sonra yapılacak iş, bahçe bölmelerini kaldırarak o bölümü eski haline getirmek de gerekiyor.

Aynı durum Çayyolu'nun dubleks ve triplekslerinde oturan konut sahipleri için de geçerli olmuş ve site sakinleri milyarlarca lirayı bulan cezaları ödemek durumunda kalmışlardı.

Şimdi bu durum, konuyu çok çok iyi bilen ve Ankara'nın yönetimi kendilerine emanet edilmiş üst düzey kişiler tarafından böyle bir olumsuzluğun gerçekleştirilmesi büyük önem taşıyor ve tam anlamıyla bir skandal görüntüsü veriyor.

Davranışlarıyla, eylemleriyle topluma örnek olacak kişilerin böylesi imar anarşisini teşvik eder, ön ayak olur durumunda kalmaları site içinde de tepkilere yol açıyor.


TOP ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDE

Angora Sitesi, Çankaya Belediyesi sınırları içinde. O nedenle yapılan bu hukuksuzluk karşısında Çankaya Belediyesi'nin ceza uygulaması, bu yazıyı da bir anlamda ihbar kabul ederek harekete geçmesi gerekiyor.

 

KUYUDAN SU ÇIKARMANIN DA BİR BEDELİ VAR

Bahçelerine kuyu açıp bahçe suyu çıkaran Gökçek ile Saltoğlu, bunun bedelini ASKİ'ye ödemek durumundalar. Çünkü belediyenin kapsadığı alan içinde bulunan yeraltı ve yer üstü tüm su kaynaklarının hepsi ASKİ'ye ait. O nedenle bahçenize kuyu açıp da su çıkarsanız bile saat taktırmak zorunda kalıyorsunuz. Eğer kafadarların açtırdıkları kuyulardan çıkan su için saat taktırmadıkları sabit görülürse bu kez de kaçak su kullanmaktan suçlu duruma düşebiliyorlar...

 

ANGORA EVLERİ HANGİ STATÜ İLE YÖNETİLİYOR?

Angora Evleri'nin bir bölümü BARMEK İnşaat'a, diğer bölümü ise 18. dönem milletvekillerine ait. Burada, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Deniz Baykal gibi tanınmış birçok politikacının konutları bulunuyor. Konutların 1100'ü Barmek tarafından pazarlanmış. 900 kadarı ise 18. dönem milletvekillerinin kurduğu kooperatifinin. Angora Evleri'nde yerleşimin birkaç yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

 

ANGORA'NIN GİRİŞİNDE BELEDİYENİN İŞİ DE BİTİYOR

Angora Evleri'nin girişinden itibaren tüm hizmetler Angora Evleri Toplu Yapı Yönetimi tarafından karşılanıyor. Bunlara çöp toplama, site içi ring seferleri, yeşil alanların yaratılması ve bakımı elektrik ve temizlik giderleri dahil. Batıda olduğu gibi Angora Evleri'nde de kapıcı bulunmuyor.

 

İKİ BELEDİYECİ, HOYRATÇA SİTE İÇİ HUZURUNU DİNAMİTLEDİLER

Özgün bir site yönetimi ve huzur içinde bir yaşam tarzı oluşturulmuş. Ama bizim gördüğümüz kadarıyla iki belediyeci bu huzurlu ortamı bozulmasına ön ayak olmuşlar... Çünkü şu sıralarda Angora Sitesi'nde bir grup üye, belediye başkanı ve yardımcısını örnek alıp ortak alandan kendilerine bahçe bölmeye başlamışlar bile. Bu da ister istemez Angora Evleri’nin sakinlerini rahatsız eder hale gelmiş...

 

SİTE YÖNETİMİNDEN SORDUK

Angora Evleri Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Akalın'ın bilgisine başvurarak oluşan bu fiili durum karşısında neler düşündüğünü sorduk. Akalın, Angoradaki bütün bahçelerin ortak yeşil alan olduğunu, hiç kimsenin özel bahçesinin bulunmasının mümkün oldığını söyledi. Şu anda belediyenin hiç bir hizmetini almadıklarını, tüm hizmetleri kendilerinin kurduğu özgün yönetim yoluyla karşıladıklarını söyleyerek, Anayasanın 56. maddesine göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz diyor. Melih Akalın, uydukent mantığının Angora Evleri'nde uygulandığını vurgulayarak, kendi imkanlarıyla belediyenin verdiği hizmetleri yapan sitelere idarenin destek olması gerektiğini söylüyor...

 

Angora Evleri Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Akalın, belediye yöneticileri için, "Gölge etmesinler, başka ihsan istemi-yoruz" diyor...

Angora Evleri'nde oturan Melih Gökçek ve Seyfi Saltoğlu'nun konutları yanyana ve diğer konutlarla karşılaştırıldığında farkı hemen farkedebiliyorsunuz. "Bahçe"lerine özel toprak getirilmiş...

 

Angora Sitesi Toplu Yapı Yönetimi Başkanı Melih Akalın, "Buraya temiz hava, yeşil ortam ve huzur için" geldiklerini vurgulayarak, "Gölge etmesinler, başka ihsan beklemiyoruz!"diyor.

 

BELEDİYE MECLİSİ KARARI İLE İŞ MEŞRULAŞTIRILMIŞ AMA...

Plan notları ilavesi ile iş bir anlamda kılıfına da uydurulmuş durumda. 1.09.2004 gün ve 287 sayılı belediye meclisi kararı ile uygun görülerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının 9.12.2004 gün ve 8063 sayılı kararı ile Çayyolu ve Batıkent toplu konut alanı imar planı eki planlara “İskan ruhsatı düzenlenmesine olanak sağlamak üzere çok katlı konutlar dışında kalan konut bahçelerinde bakım sınırı oluşturmak amacıyla istinat duvarı hariç 50 cm’li geçmeyen duvar, ahşap çit, dekoratif tel, bitki vb. malzemelerle bölme yapılabilir...” notu eklenmiş.

Ancak bu işe site içinden hiç kimsenin itirazcı olarak çıkmaması gerekiyor...

 

ELEKTRİK SORUNU DA ÇÖZÜLDÜ

Birkaç sayı önce bültenimize de konu olan Angora'daki sık sık yaşanan elektrik sorununun gelen ekiplerin incelemesinden sonra çözüldüğünü belirten Angora Sitesi Toplu Yapı Yönetimi Başkanı Melih Akalın, elektrik kesintilerine karşı üç adet 500 kw'lik jeneratör satın aldıklarını da sözlerine ekledi.

Haber - Engin UÇ

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.