Haberler


Göçükte kaybolan vatandaşa ancak gece yarısı ulaşılabildi
  • Yorumlar: 0
  • 23 Haziran 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1886
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Göçükte kaybolan vatandaşa ancak gece yarısı ulaşılabildi

0 0

Çayyolu Metrosu inşaatında yaşanan göçük sonrası yerde yaklaşık bir metrelik çukur oluştu. Göçük sırasında kaldırımda yürüyen bir vatandaş çukura düşerek gözden kayboldu.

Metro inşaatında yaşanan göçük sonrası yetkilileri MOBESE kamera kayıtlarını inceledi. Kameraların kör noktasında bulunan göçük alanından net görüntü elde edilemedi.

Görüntülerde göçük bölgesinden önceki alanı gören kamera kayıtlarında kaldırımda üç vatandaşın yürüdüğünü gören yetkililer, bir sonraki kameradan alınan görüntülerde iki vatandaşın yoluna devam ettiğinin farkına vardı. Gece geç saatlerde Kadir Sevim’in cesedine ulaşıldı. Kadir Sevim’in iki gün önce Meclis’te işe başladığı öğrenildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Çayyolu Metrosu’nun yapım çalışmalarını iki yıl önce Büyükşehir Belediyesi’inden devralan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başkent’teki metro inşaatında yaşanan göçüğün ardından bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklaması şöyle:

“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devir alınan Kızılay- Çayyolu Metro inşaatında, çalışmanın henüz başlamadığı sabah saat 06.50’de Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde yaklaşık 2 metre genişliğinde bir çöküntü meydana gelmiştir. Bakanlık ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri olay yerine süratle intikal etmiş, çöküntünün meydana geldiği olay yerine sivil savunma, arama kurtarma ve itfaiye ekipleri yönlendirilmiştir. 

"ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"
Ekipler tarafından çöküntü alanına müdahale edilmiş olup göçüğün büyümemesi için gerekli önlemler alınmıştır. Olay yeri can ve mal emniyeti için yolcu ve araç trafiğine kapatılmıştır. Söz konusu çöküntünün gerçekleşme nedenine ilişkin teknik inceleme başlatılmıştır.”

GÖÇÜK NEDENİYLE ÖNERİLEN YENİ GÜZERGAHLAR

İnönü Bulvarı’nın Genelkurmay Başkanlığı Kavşağı ile DSİ arasında kalan bölümünün olası göçükler nedeniyle trafiğe kapanması nedeniyle izlenecek alternatif güzergahlar şöyle:

Çankaya yönü
Çankaya yönünden gelip, Eskişehir istikametine gidecek sürücüler, Akay Kavşağı’ndan Genelkurmay Kavşağı’na çıktıktan sonra, sağa dönerek Milli Müdafaa Caddesi girecek. Oradan da ters yöne çevrilen Yahya Galip Caddesi’ne girerek, Necatibey Caddesi’ne ulaşacak. Necatibey Caddesi’ne ulaşan araçlar, yeni Başbakanlık önü geçtikten sonra TSE binasını geçerek, sağa dönüp 85. Cadde’ye oradan da sola dönerek 87. Cadde ile DSİ Genel Müdürlüğü önünden İnönü Bulvarı’na çıkacak. Eskişehir yönünden gelip Çankaya ve Kızılay istikametinde gidecek sürücüler ise İnönü Bulvarı’nı takip ederek, DSİ karşısındaki Merasim Sokağa girerek Dikmen Caddesi’ne ulaşacak. Buradan da Dikmen yönüne ya da Genelkurmay Kavşağı yönüne dönüş yapabilecekler.

Kızılay yönü
Kızılay yönünden gelip Eskişehir istikametine gidecek sürücüler, Atatürk Bulvarı’nı devam ederek, Akay Kavşağı’ndan sağa dönüp, Genel Kurmay Kavşağı’na varınca sağa dönerek Milli Müdafaa Caddesi’ne ulaşacak. Oradan da ters yöne çevrilen Yahya Galip Caddesi’ne girerek, Necatibey Caddesi’ne ulaşacak. Necatibey Caddesi’ne ulaşan araçlar, yeni Başbakanlık önü geçtikten sonra TSE binasını geçerek, sağa dönüp 85. Cadde’ye oradan da sola dönerek 87. Cadde ile DSİ Genel Müdürlüğü önünden İnönü Bulvarı’na çıkacak.

Sıhhıye yönü
Sıhhiye’den gelerek Necatibey Caddesi’ni takip ederek, Eskişehir istikametinde gidecek sürücüler, sağa Gençlik Caddesi’ne girecek. Buradan devam ederek, Anıtkabir yanındaki Akdeniz Caddesi’nden devam ederek, sola Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ni takiben İnönü Bulvarına çıkabilecekler. Gençlik Caddesi’nden Kızılay yönünde gidecek sürücüler, Gençlik Caddesi-Necatibey Caddesi Kavşağı’ndan U dönüşü yaparak sağa Özveren Sokaktan Gazi Mustafa Kemal Bulvarına çıkabilecekler.

Güvenpark yönü
Güvenpark’tan kalkış yapan toplu taşım araçları (Minibüs ve Otobüs) Kumrular Caddesi’nden Necatibey Caddesi’ne ulaşacak. Necatibey Caddesi’ne ulaşan araçlar, yeni Başbakanlık önü geçtikten sonra TSE binasını geçerek, sağa dönüp 85. Cadde’ye oradan da sola dönerek 87. Cadde ile DSİ Genel Müdürlüğü önünden İnönü Bulvarı’na çıkıp, Dikmen ya da Eskişehir istikametine gidebilecek.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.