Haberler


'Ezel' ve Siyasiler Hastane Açılışında Buluştu
  • Yorumlar: 0
  • 14 Aralık 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2810
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

'Ezel' ve Siyasiler Hastane Açılışında Buluştu

0 0

Televizyonların sevilen dizisi 'Ezel'in başrol Oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu ile akademisyenler ve siyasiler bir araya geldi.

Gazi Üniversitesi (GÜ) Gazi Hastanesi İbrahim ve kardeşi Feruzet İmirzalioğlu Çayyolu Ek Hizmet Birimi ve Ünitesi'nin açılışı yapıldı.

Açılışa, hastanenin kurulması için bağışta bulanan ve geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren CHP Ankara milletvekili İbrahim İmirzalioğlu'nun yeğeni Kenan İmirzalioğlu, halası Feruzet İmirzalioğlu, GÜ Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, GÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necat İmirzalioğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile CHP Ankara milletvekilleri Önder Sav ile Hakkı Suha Okay katıldı.

Kenan İmirzalioğlu, gazetecilerin soruları üzerine, amcasının katkılarıyla yaptırılan ve ismini taşıyan bir hastanenin açılışında olmanın kendisi için gurur verici olduğunu belirtti. Bugünün çok anlamlı olduğunu ve gözlerinin dolduğunu ifade eden İmirzalioğlu, amcasıyla her zaman çok gururlandığını, kendisinin çok önemli bir devlet adamı olduğunu söyledi.

İmirzalioğlu, işleri çok yoğun olduğu için Ankara'da çok fazla kalamayacağını, akrabalarını ziyaret etmek için Demetevler'e gideceğini belirtti.

Bir gazetecinin 'Ezel dizisinin bu bölümünde izleyicileri neler bekliyor' sorusu üzerine de İmirzalioğlu, şu an en önemli olan şeyin, amcasının yaptırdığı hastanenin açılış töreni olduğunu, asıl heyecanın burada bulunduğunu ifada etti. İmirzalioğlu, dizideki gelişmeler için de 'izleyin-görün' yorumunu yaptı.

"EZEL", CHP'Lİ SAV VE OKAY HASTANEYİ GEZDİ
Kenan İmirzalioğlu, CHP'li milletvekilleri Sav ile Okay, açılıştan önce hastaneyi gezdi, GÜ Rektörü Prof. Dr. Ayhan ile GÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cinaz'dan bilgi aldı.

GÜ Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, açılışta yaptığı konuşmada, hastanenin hayırsever, belediye ve üniversite işbirliği içinde oluşturulduğunu belirterek, bağışçı İmirzalioğlu'nun yaşamını yitirmesine rağmen, bugün bu hastane ile daima hatırlanarak yaşayacağını söyledi.

GÜ Dekanı Prof. Dr. Cinaz, bölgede bir hastane projesi düşündüklerinde İbrahim İmirzalioğlu'nun işin maddi boyutunu üstleneceğini söylediğini, kendilerinin de zaman kaybetmeden inşaata başladıklarını anlattı.

Temelin atılmasından 7 ay sonra inşaatın tamamlandığını ve 2 ay önce hasta kabulüne başlandığını, laboratuvar ile radyoloji görüntüleme hizmetlerinin sağlandığını söyleyen Cinaz, hastanenin 20 branşta hizmet verdiğini belirtti.

Cinaz, hastaneyi finanse eden İbrahim İmirzalioğlu'nu burada göremedikleri için derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, 'Çünkü kendileri kısa bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu. İmirzalioğlu ailesinin tüm fertlerine baş sağlığı diliyor, bu güzel eserin ortaya çıkmasına vesile oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Türkiye'de her gün sağlıkla ilgili konularda değişiklilerle karşılaştıklarını, bu nedenle hizmet vermekte zorlandıklarını belirten Cinaz, 'Ayrıca SGK ile devamlı değişen kararlar da işimizi zorlaştırmaktadır. Bütün bu olumsuzlara rağmen, GÜ olarak geldiğimiz bu noktadan geriye dönüş olmayacaktır' diye konuştu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necat İmirzalioğlu da insanların geriye bıraktığı eserlerle var olduğunu, amcası İbrahim İmirzalioğlu'nun bugün burada olmasını çok isteğini kaydederek, 'Ben inanıyorum ki, bulunduğu yerde gözlüklerini yukarıya doğru itip bizleri seyrediyor. Açılıştan onur ve gurur duyuyor. Kendisini saygıyla, özlemle ve rahmetle anıyorum' dedi.

İmirzalioğlu ailesini saygı ile anarak ve Çayyolu halkı adına şükranlarını sunarak sözlerine başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da hastanede ilk yardım hizmetinin de verilmesini arzu ettiklerini belirtti. Yaşar, 'En yakın hastanenin Atatürk Hastanesi olduğunu düşünürsek, burada ciddi bir sağlık hizmeti verildiğinde, Çayyolu halkının buraya çok büyük bir itibar göstereceğine inanıyorum' dedi.

Yenimahalle Belediyesinin tek işinin 'hizmet' olduğunu ifade eden Yaşar, 'Bize güvenin. Ankara'nın yemeğini, kültürünü, her şeyini gelecek kuşaklara taşıyacağız. Yenimahalle'nin kuruşunu halkımız için harcayacağız. Yenimahalle, Ankara'nın çağdaş yüzü olmaya devam edecek' açıklamasında bulundu.

"AYAKTA HİZMETİ GERÇEKLEŞTİRECEK BİR SAĞLIK ÜNİTESİ"
CHP Ankara milletvekili Önder Sav da bu hastanenin mükemmel bir işbirliği ve dayanışmaya örnek teşkil ettiğini ifade ederek, arsanın belediyeden, finansmanının hayırseverlerden ve hizmetin de Gazi Üniversitesinden sağlandığını söyledi.

GÜ'nün hem eğitimde hem de sağlıkta önemli başarılara imza attığını belirten Sav, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Hastane fevkalade olmuş. Ayakta hizmeti gerçekleştirecek bir sağlık ünitesidir. Ayrıca ilerleyen dönemde yatarak tedavi hizmeti için de bir başlangıç yaratılıyor. Hayırsever aile benim uzağımdaki bir aile değil. Pek çok ferdiyle birlikte siyaset yaptığım bir aile. Allah rahmet eylesin Sayın İmirzalioğlu ile beraber siyaset yaptım, hatta o benden daha önce Ankara milletvekilliği yaptı.

Ekrandan tanıdığım ve bugün yakından gözlediğim Kenan İmirzalioğlu'nu tanıdım. Hastane bir yıldan önce bitti. Bölgeye en yakın hastanenin Atatürk Hastanesi olduğunu öğrendikten sonra, bu hastanenin anlamı biraz daha gözümde büyümüş oldu. 'Allah hakime ve hekime düşürmesin' derler. Pek işimiz hakime düşmez, ama hekime sık sık düşer. Bu nedenle bu hastanenin yöre halkına daha iyi hizmet vereceğine inanıyorum.

Emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum.
Konuşmaların ardından İmirzalioğlu ailesinden Feruzet İmirzalioğlu'na katkılarından dolayı teşekkür plaketi taktim edildi. Feruzet İmirzalioğlu da tek dileklerinin hastanenin büyüyerek vatandaşlara kaliteli ve hızlı hizmet verebilmesi olduğunu ifade etti.

Bu arada CHP'li milletvekili Sav, törenden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.

Kaynak: chphaber.com

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.