Haberler


Eskişehir Yolu’nun inşaatı bitmiyor...
  • Yorumlar: 0
  • 30 Haziran 2008 12:48
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1771
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Eskişehir Yolu’nun inşaatı bitmiyor...

0 0

Ortaokula başladığımda okula gittiğim ilçe beni en çok şaşırtan şeylerden biri her yıl kaldırımların yenilenmesi olmuştu. Bunun bir tür para yedirme yolu olduğunu çok sonra kavrayacaktım. Benzer bir durumu Ankara'da görüyorum. 7 yıldır buradayım, Eskişehir yolunun inşaatının bittiğini görmedim. Bir taraftan yapılırken bir taraftan yıkılıyor. Hatta Uludağ Kepabçısının arkasına yeni dökülen asfaltın kalıplar halinde sökülüp yeniden döküldüğünü gördüm. Yeni döşenen asfaltın iki gün sonra dilimlenmiş baklavaya benzediğine de şahit oldum. Seçim dönemi yaklaşıyor ya şimdi yeniden asfaltlama çalışmaları başladı sağda solda.

Galeria'nın arkasında Makiş Başak sitesine giderken küçük bir ormanlık var. Oranın kaldırımı yeni idi, şimdi söktüler, yeniden yapılıyor. Niye söktüklerini sordum, çalışan, "Andezit taşı döşeyeceklermiş" dedi şaşkınlıkla. İyi de bunu daha önce niye düşünmemişler?

Ümitköy sapağına yapılan üst geçidin merdivenlerinden bazıları bu kadar kısa bir sürede bozulmuş, geçmek neredeyse imkansız. Gazetemizde bunlarla ilgilenebilirseniz çok iyi olur. Merak ettiğim şey şu: Acaba ihaleyi verenler, kendi evlerindeki merdiven yapılışından bir yıl sonra çökse, aynı adama tekrar iş yaptırırlar mı?

Bu konuyu gazetede gündeme getirebilir misiniz?

Selam ve saygılarımla

Prof. Dr. Nurettin Demir


Mutluköy Sitesinde oturmaktayım. Büyükşehir Ekim 2007, 3. Caddede kanalizasyon çalışmaları yaptı ve kazdıkları yolu “gece yarısı operasyonu” ile havanın soğuk olduğuna bakmadan yamalı asfalt yaptılar. 15 gün sonra tüm yol boyunca çökmeler başladı.

Geçen ay Site etrafındaki kaldırım taşları Büyükşehir tarafından değiştirildi. Ne yapılan işçilik, ne teknik uygulama kabul edilebilir düzeyde değil. Bir de kaldırımda bazı yerleri boş bıraktılar, ki oralara aydınlatma direkleri dikilecekmiş. Bir yazı yazdım, hem kötü işçilik hem de Site etrafında yeteri kadar aydınlatmanın mevcut olduğunu bildirdim. Eğer direk dikilecekse bunun sadece para harcamak ve israf olduğunu belirttim. Şu anda kaldırım taşları yavaşça oynamaya başladı bile.

Geçen hafta ilk kısımda yazdığım bozuk ve çökmüş yolu yapmak için Çankaya Belediyesi ekipleri geldi. Kendi sorumlulukları olmamasına rağmen yolu tamir edeceklerini söylediler. Bir de Büyükşehir bizim çalışmamızı görünce malzemelerimizi, ikaz yazılarımızı ortadan kaldırır diye ilave ettiler. İlk gün yolun bir kısmı yapıldı. İkinci gün, inanmayacaksınız belki, Büyükşehir Çankaya’ nın sıyırdığı yolu da sahiplenerek yolun kendileri tarafından yapıldığını yazdı. Dün gece saat 24:00 de yine “gece yarısı operasyonu” başladı ve sabah 05:00 e kadar ağır iş makineleri çalıştı. Bugün yine 24:00 de çalışma başladı.

Gündüz neden iş yapılmaz, gece bu ekiplerin gürültü yapmaları hangi yetkiye dayanır, gece yapılan işi kim kontrol eder?

Bunun gibi yüzlerce soru çıkartılabilir. Ancak işin özü, Büyükşehirin vatandaşa, halka ters düştüğüdür. Zaten hafriyat ve su satışı dışında hiçbir icraatı yapamayan bir yönetim nasıl ve kime hesap verecektir? Biraz izan yok mu?

Tabi bizlere de bir eleştiri yapmak gerekli. Bu tip oynak icraatlarda evimizden kafamızı çıkartmalı ve birlikte protesto etmeliyiz. Bakın Kızılırmak suyunu 21 gün habersiz karıştırarak halka içiren ve buna devam eden bir yönetim için ne tür bir şikayet yaptık? Nasıl bir bilinçlendirme veya duyurma çalışması yaptık? Eğer bu suskunluk devam ederse gelecek yerel seçimlerinde de sadece kızarak otururuz.

Biraz konforumuzdan vazgeçerek dayanışma gerekmiyor mu?

Sevgiler,

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.