Haberler


Ege, Akdeniz, Ankara gecegece ile coşacak
  • Yorumlar: 0
  • 13 May 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1757
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Ege, Akdeniz, Ankara gecegece ile coşacak

0 0

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirdiği Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nın Ankara elemelerine 4 gün kaldı. Ankara’nın yanısıra İzmir’den 6, Antalya’dan 5 grubun katılacağı büyük final ise 8 gün sonra gerçekleşecek.

Ankara’nın grubu
20 Mayıs tarihinde gerçekleşecek büyük finalde, Ankara’nın son dönemde hızlı yükselişi ile dikkat çeken grubu ‘gecegece’ liseli müzisyenlerle birlikte olacak. gecegece’nin, Proses tarafından yapılan ilk albümü ve özellikle bu albümden klip çektikleri Rana isimli şarkıları büyük ilgi görmüştü.

Ankara elemeleri
Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nın Ankara ön elemeleri, 16 Mayıs 2010 tarihinde saat 11:00’da Nevzat Ayaz Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirilecek. Yarışmacı grupların, sahneye çıkış sıralarını belirlemek için en geç 10:30’da salonda hazır bulunmaları gerekiyor. Ön elemeler, seyirsiciz yapılacak.

Yarışma dalları
Genç Nota Ankara ön elemelerinde yarışmacı gruplar, icra ve beste dallarında başvuruda bulundukları şarkılardan, arzu ettikleri bir tanesini seslendirecekler. Her iki dalda da başvuran gruplar iki şarkı ile tek dalda başvuru yapan gruplar tek şarkı ile değerlendirmeye alınacak. Yarışma sonuçları 17 Mayıs 2010 tarihinde
www.hurriyet.com.tr aracılığı ile açıklanacak.

GENÇ NOTA GENÇ LOGO
Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nın bir başka sürprizi de, hazırlanan yeni logosu... Yeni logo, kendi alanında çok önemli işlere imza atan Netvizyon firması tarafından özel olarak tasarlandı ve genç müzisyenlere armağan edildi. Genç Nota 3. yılında yeni logosu ile müziğe gönül veren gençleri kucaklamaya, ellerinden tutmaya devam edecek.

Gençler için müzik ziyafeti
20 Mayıs tarihinde gerçekleşecek büyük finalde, Ankara’nın son dönemde hızlı yükselişi ile dikkat çeken grubu ‘gecegece’ liseli müzisyenlerle birlikte olacak. gecegece’nin, Proses tarafından yapılan ilk albümü “Duymadın mı?” ve özellikle bu albümden klip çektikleri Rana isimli şarkıları büyük ilgi görmüştü.

1998 yılında Gökçe B. T. ve Murat Tüzel tarafından kurulan, 2005 yılında Sibel Emek Ortaç’ın (vokal) katılımıyla yeni bir tarz ve müzikal yaklaşım kazanan grup, kendi imkanlarıyla hazırladığı 4 şarkılık EP ile büyük ilgi görmüştü.

İnternetin yanı sıra radyolarda da yayınlanan şarkılar büyük beğeni toplamıştı.

2007’de gruba Özgür Barış Sarı’nın (klavyeli çalgılar) ve Alper Sarıoğlu’nun (elektrik gitar) katılmasıyla kadrosunu tamamlayan ve davullarda Onur Ertem’in eşlik ettiği gecegece, bir yandan yeni şarkılar üzerinde çalışırken diğer yandan konserler verdi.

Ve uzun bir çalışmanın ardından albümde yer alan 10 şarkının kayıtları tamamlandı.
Şarkılardan dokuzunun düzenlemesi gruba, bir şarkının düzenlemesi ise MaNga’dan tanıdığımız Yağmur Sarıgül’e ait.

Genç Nota’ya gönül verenler
GENÇ Nota’da ilk iki yıl Ankara Hürriyet ile işbirliği yapan Çankaya Belediyesi’nin dışında, bu yıl yarışmaya gönülden destek veren kurumlar da bulunuyor. Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük sahnesini final yarışması için liseli gençlere açarken, Organizer firması hem yarı final yarışmalarında hem de final yarışmasında sahneyi en ileri ses ve ışık sistemi ile donatacak. Joker Ajans ise sahne gerisi hizmetler ve sahne amirliğini bu yıl da üstlenecek. Bu yıl Ankara’nın köklü eğitim kurumlarından Murat Eğitim Kurumları da yarışmayı destekliyor.

Hürriyet/ANKARA

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.