Haberler


"Dünya Astsubaylar Günü" Basın Toplantısı
  • Yorumlar: 0
  • 19 Ekim 2013 11:05
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2004
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

"Dünya Astsubaylar Günü" Basın Toplantısı

0 0

TEMAD Başkanı Ahmet Keser, 'Dünya Astsubaylar Günü' nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, astsubayların görev başında intiharlarına değinerek, "Çok canlar yandı, yeni canların yanmaması için herkesin özellikle yönetim sorumluluğundaki büyüklerimizin silah arkadaşlarımızın hassasiyetlerini algılamalarını bekliyoruz" dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) 'Dünya Astsubaylar Günü' etkinlikleri kapsamında basın toplantısı düzenledi.Ankara HiltonSa Oteli'nde gerçekleşen toplantıda TEMAD Başkanı Ahmet Keser, konuşmasına herkesin Kurban Bayramını kutlayarak başladı. Dünya Astsubaylar Günü organizasyonunun 2'incisini düzenlediklerini söyleyen Keser, "Biz bu gün dünya barışının korunmasında önemli bir yeri ve misyonu olan dünya silahlı kuvvetleri bünyesinde görev yapan ve dünyada sayıları milyonları aşan astsubayları bir araya getirecek "Dünya Astsubaylar Günü"nü kutluyoruz" diye konuştu.

Organizasyona ilişkin bilgi vermeden önce astsubayların gündemleri ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Keser, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi uzun süredir astsubay arkadaşlarımızın görev başında intiharları gündemde. İlk bakışta tamamen bireysel gibi algılanan veya algılatılan bu gelişmeler maalesef büyük bir sorun önemli bir kitleyi direk ilgilendirmekte astsubaylar Türk Silahlı Kuvvetlerinin bel kemiğidir. Üstlerindeki ağır görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirme bilinciyle çoğu zaman ailelerini bile unutmuşlardır. Ülkemizin iç ve dış güvenliğinde büyük bir sorumluluk taşımaktadırlar. Savunmamızın önemli noktalarında ciddi görevleri bulunmaktadır. Gelişen teknolojiyi en iyi şekilde kullanmakta ve yönetmektedirler. Aldıkları ağır eğitim ve yaşadıkları disiplin içinde tek hedefleri ülkenin bütünlüğü ve milletin birliği olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin dünya orduları içinde bu gün eriştiği yerde önemli katkıları mevcuttur. Henüz çocuk denecek yaşta Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan arkadaşlarımız ömürlerinin en anlamlı zamanını görevleri başında geçirmiştir. Yaşatmak için yaşamak zorunda olduklarını bilerek ve hissederek sorumluluklarını yerine getirmektedir.

Klasik hale gelen "önce vatan" sloganı her astsubayın ve her Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yaşam felsefesidir. bundan taviz vermesi mümkün değildir. İşte bu felsefe nedeniyle ekonomik ve sosyal alanda bu güne kadar talep koyamamıştır. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere bir çok alanda yaşanan gelişmeler insanların tercihlerini etkilemekte işin doğası gereği en iyiye olan talep artmaktadır. Özellikle astsubayların son yıllarda ekonomik ve sosyal beklentilerini bu paralelde değerlendirmek zorundayız. Yaşanan sorunların temeli bu iki kaynakta ki beklentilere dayalıdır. Geçtiğimiz günlerde sayın başbakanımızın bir televizyon programında silah arkadaşlarımızın özlük hakları ile ilgili çalıştırma yaptığına ilişkin beyanlarını memnuniyetle karşıladık. Ancak gerek hükümetin, gerekse komutanlarımızın sorunların çözümüne ilişkin hazırlıklarda bizleri de temsil ettiğimiz kitle adına dinlemesini bekliyoruz. Yaptıkları hizmetin hassasiyeti sebebiyle sessiz kalmaları maalesef onlara ağır bedeller ödetiyor. Çok canlar yandı yeni canların yanmaması için herkesin özellikle yönetim sorumluluğundaki büyüklerimizin silah arkadaşlarımızın hassasiyetlerini algılamalarını bekliyoruz. Biz çözüm için varız. Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik şartları da dikkate alarak sorunların çözümünde yapıcı olmaya hazırız. Biz yaptığımız göreve bir bedel biçilmesini beklemiyoruz hak ettiklerimizi almak için çaba harcıyoruz."

"HER YIL 17-20 EKİM TARİHLERİ ARASINDA GELENEKSEL KUTLAMALAR YAPILACAK"

Organizasyona ilişkin ise Keser, "Bu dünyada ilk kez bizim tarafımızdan ilan edilen bir organizasyondur. Geçen yıl ilkini kutladık. Geçtiğimiz yıl 33 ülke bizimle birlikte bu kararı aldı ve uygulamaya başladı. Bu yıl 100 üstünde ülkeyle yazışma yapıldı. Her ülkenin askeri teşkilatlarındaki astsubaylar bu günü kutluyor. Bu yıl yurt dışından önemli katılımlar oldu. Artık her yıl 17-20 Ekim tarihleri arasında geleneksel kutlamalar yapılacak. Bu organizasyonun her kuruşu silah arkadaşlarımızın küçük katkıları ve bize inanan dostlarımızın ayni destekleri ile gerçekleşiyor. Bu yıl ki organizasyonumuzda halkımızın da büyük desteklerini gördük. Umuyoruz ve ümit ediyoruz ki Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz Anıtkabir yürüyüşünde halkımızında katılımı büyük olacaktır. Bu organizasyon dünya barışına destek veren herkes için önemli bir platform olacaktır. Yakın bir gelecekte tüm dünyada bu anlamlı gününü milyonlarca insan birlikte kutlayacak" ifadesini kullandı.

TEMAD olarak yaptıklarının bunlarla sınırlı olmadığını da ifade eden Başkan Keser, "Ancak değerli zamanlarınızı TEMAD'ın yaptıkları ve yapacaklarını uzun, uzun anlatarak geçirmek istemiyorum. Önümüzdeki günlerde sizlerle tekrar bir araya geleceğiz. Silah arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal yaşamlarına katkı verecek önemli projelerimizi paylaşacağız. Onların bilgi ve birikimlerinden ülke kalkınmasında nasıl faydalanacağımızın plan ve programlarını anlatacağız. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.