Haberler


Dosyamızı dokuz ay önce belediye başkanına teslim ettik ve hâlâ bekliyoruz...
  • Yorumlar: 0
  • 29 Eylül 2005 19:28
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1665
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Dosyamızı dokuz ay önce belediye başkanına teslim ettik ve hâlâ bekliyoruz...

0 0

Dosyamızı dokuz ay önce belediye başkanına teslim ettik ve hâlâ bekliyoruz...

Bir yıl önce 27 Kasım 2004'de Bilimçağı Dershanesi'nde Site yöneticilerini bir araya getirerek bölge sorunlarını tartıştık. Site yöneticilerinin, dernek başkanlarının anlattıklarını arkadaşlarımız not aldılar ve ilgili belediyelere verilecek olan dosyaları oluşturdular. Çayyolu Platformu İlk olarak, 3 Aralık'ta Yenimahalle Belediyesi'ni ziyaret ederek 27 Kasım toplantısında elde edilen sonuçları Ahmet Duyar'a dosya halinde verdi. 

3 Aralık'ta elimizde çiçeğimiz Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Bu arada dosyamızı verirken de, buradaki 29 maddenin iyi değerlendirilmesini, makul olan en kısa zamanda isteklerin yerine getirilmesini istedik. Makul zamanın ne kadar olduğunu da şöyle izah ettik. "Sizin için makul süre ne ise, bizim için de odur. Ancak bu süre mantık sınırlarını zorlamamalı."

3 Aralık 2004'ten bu yana dokuz ay geçti. İsteklerimizin -kaldı ki bu istekler bizim değil, site yöneticilerinin, halkın istekleriydi- bir bölümü yerine getirildi. İsteklerimiz yerine getirildikçe biz memnuniyetimizi bültenimizde yayınladık. Örneğin sağa - sola oraya buraya refüjlere rastgele asılan reklam - tanıtım levhalarının kaldırılması aklın yolunun bir olduğunu gösteriyordu.

Ancak sık sık üzerinde durduğumuz ve madde imi olarak andığımız 5. maddenin yerine getirilmesi vardı. 

Bu maddeden bahsederken Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Ahmet Duyar'a şunları söyledik; "Sayın başkan, bunları gündeme getirip sizleri üzmek istemiyoruz, ama bunların yapılması gerekiyor. Eğer bu makul sürede yapmazsanız biz kamuoyu önünde bunları açıklamak zorunda kalacağız ve bir sürü güçlük yaşanacak... Biz açıklamadan, düzeltilmesini istemeden siz düzeltilmesi için lütfen önlem alınız..."

YETERİNCE BEKLEDİĞİMİZE İNANCINDAYIZ
Artık yeterince beklediğimize inanıyoruz. Dokuz ay... Sabır taşı olsa çatlardı...

4. MADDE: 

"Yeşil alan bildiğimiz bazı yerler imara açılmış bulunmaktadır. Bölgemizdeki yeşilin planlar uğruna yok edilmesinin önlenmesi, kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi gerekmektedir.

Örneğin;
a) Belediye havuzunun yanındaki Adana kebap,
b) Atatürk Hatıra Ormanı içinde Dragos villalarının yanındaki hafriyat ve toprak yığışımı,
c) Alacaatlı Köyü içindeki 7 katlı bina,
d) Konutkent 1.5'taki durum derhal ele alınmalı ve çözüm bulunmalıdır.

Burada, kaçak yapılaşmalardan birinin en belirgin örneği olarak eski belediye havuzu içindeki belediyeye ait bir alanda yapılması çarpıcı bir durumdur. Kendi kiraya verdiği, ihaleye çıkılan bir alanda anlaşma dışı yapılaşma olmuş ve belediye bunu görmezden gelmiştir. Ancak sivil toplum örgütlerinin ve halkın direnişi sonucu, belediye sözleşmenin 12 Haziran’da bitmesi üzerine “eski haline getirme koşuluyla” Yenimahalle Spor Kulübü ile yeniden anlaşma yapmış bulunmaktadır. Eski haline getirilmesi, alan içindeki yapıların yıkılması anlamına gelmektedir. Ancak her nedense iki aydır bir şeyler görmezlikten gelinerek vaziyet “idare edilmektedir”.

Sitesinde bildiğini okuyan, imar konusunda istediği gibi hareket eden normal vatandaş için bu durum harika bir bahanedir ve belediye açısından da savunulacak tarafı yoktur. Bu nedenle de bölgedeki memurlar işlerini rahatlıkla yapamamaktadırlar.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.