Haberler


DİKKAT! Çayyolu öfkeleniyor
  • Yorumlar: 0
  • 01 Şubat 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2134
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

DİKKAT! Çayyolu öfkeleniyor

0 0

ÇAYYOLU'NA SAHİP ÇIKMAK NASIL BİR ŞEYDİR?
İkamet ettiğimiz Beldeye sahip çıkmalı mıyız? Evet çıkmalıyız diyorsanız lütfen şöyle etrafınızda neler oluyor, bize sormadan kimler neler yapıyor? Seçtiklerimizin yaptıkları işleri denetliyor muyuz? Sorgulamalı mıyız?
Lütfen düşüncelerinizi paylaşın!!!

*****
Başarmak zordur, Kolaya kaçarsan sonuç basitleşir. Unutma, Yokuş aşağı inmek kolaydır ama manzara tepeden seyredilir.

M. G.

 

UYANACAK ÇAYYOLU

BURADA YAZILANLARA BAKILIRSA ÇAYYOLU HALKI HERŞEYİN FARKINDA ANCAK BİZLERİ YÖNETTİKLERİNİ ZANNEDENLER BUNUN FARKINDA DEĞİLLER BİZ NE YAPARSAK O OLUR MANTIĞIYLA SONRADAN ŞIRINGAYLA SOKMA AKILLARIYLA RANT GELSİNDE NASIL GELİRSE GELSİN MANTIĞIYLA ÇAYYOLUNUN ÇEHRESİNİ KÖTÜ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRDİKLERİNİN FARKINA VARDIKLARINDA ÇOK GEÇ KALDIKLARINI GÖRECEKLER VEDE ÇAYYOLUN DAN KAÇACAKLAR. ÇAYYOLU BUNLARI GÖRMEYE BAŞLADI.

U. Ç.

 

BÜFELERE BİRA SERVİSİ

posta güvercinlerinin lokale bıraktıkları
havadislere göre; bu reklam panoları  yaz aylarında parkların üstünde 
bira kökenli çilingir sofrası kuran  biracılarına - mahrem görüntülerinin perdelemek gayesi ile dikiliyormuş. Eğer doğru değilse  bu haber  ilgililer bu haberi tekzip etsin ...

 

ÖNCE DİKİLEN REKLAM PANOLARI BOMBOŞ

Arkadaşım bilmiyor musunuz reklamın iyisi / kötüsü olmaz  diyelim ki yeni mah. nin parklara döşediği bu reklam panolarını gördünüz  hemen buraya 
"Çayyolu nun kalbine"  mesaj atmak zorunda mıydınız ?
Şimdi sizler böyle anıran olayları burada uluorta münakaşa ettikçe
bu reklam panolarına bütün firmalar reklam vermek için Çayyolu’nda kuyruğa girecek. Çünkü  biliyorlar ki günde en az bu siteye 6000 bilgisayar  deniz de sörf  yapıyor. Halbuki daha önce  yine bizim belediyenin parklara diktiği reklam panoları sadece söyle bir geçmiş ve bu nedenle  aylarca reklam verilmeden boş boş beklemiş durmuştur.

 

BUNLAR KESİNLİKLE GİDİCİ

İlk seçimlerde belediye kesinlikle el değiştirir.
Parti aynı kalsa bile belediye yönetimi mutlaka değişir.
Müneccim olmaya veya yüksek tahmin gücüne sahip olmaya gerek yok.
Etrafa bak, toplumun nabzını tut bunu görürüsün.
Şiir gibi...!!

ANKETÖR

 

SAYIN BAŞKANIM!

Çayyolunu yöneten her kimse o na!
Değerli yöneticilerim Biraz evvel Çayyolu&Ümitköy&Türkkonut kavşağında Yunus Market karşısı, Polis Noktası karşısında (Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı girişinde ) içerisinde  heykelcikleri de bulunan Yeşil Alan (Park) 'ın yanından yürüyerek geçtim Parkın etrafı KUŞATILMIŞTI Park adeta görünmüyordu.
Parkın etrafı Kocaman "Reklam Panoları" ile çevrilmişti parktan sonra yola devam ettiğimde yol boyu daha evvelden yaptırılan bir küçük boy sıra sıra içleri de boş olan Reklam Panolarına baka baka, söylene söylene yürüdüm...(Ekonomik Kriz esnafı öylesine vurmuş ki REKLAM bile veren olmamış)
Ayıptır yazıktır Bir tek müdür, yönetici kim olursa olsun bu parkın yanına gidin ve elinizi kalbinizin(Vicdanınızın VARSA!) üzerine koyun ve ben ne iyi!!! yapmışım diyebiliyorsanız...Yazıklar olsun ki Bize sizi seçmişiz diyeceğim kendime...
Aklı selim hiç kimse Çayyolunun silüteni bu şekilde bozamaz... Lütfen son bir kez daha bakın ve bu karardan yol yakınken vazgeçin yoksa yüzünüze bakacak kimseyi bulamazsınız...
Kararınızı bir kere daha gözden geçirin aydınlık bir saat'de bakarak  en azından uygunsuz yerlerdeki panoları söktürün LÜTFEN!
Varsa yanlışım lütfen yazın yazın ki yanlışımı bileyim!

Mehmet G.

 

NERESİ UYGUN?!

Sn. Mehmet G
"En azından uygunsuz yerlerdeki panoları söktürün lütfen diyorsunuz." parkları çevreleyen panoların uygun yerde olanı olabilir mi?
Bu işlerin orta yolu olmaz. parklar reklam panolarıyla çevrelenemez.
Bu duruma parkaların çevresinde bulunan konutlarda ikamet eden semt sakinleri de tepki göstermeli. Seslerini çıkartmalı.

 

NE OLDUM DEME…

Bugün işim gereği belediye ek binasının arkasında bulunan
yel değirmeni bulunan parkın önünden aracımla geçtim.
Gerçekten o reklam panoları çok kötü görüntü kirliliği oluşturmuş.
İşin fenası, haber fotoğrafınızda görünen panolardan başka, çok sayıda demir pano ayağı dikilmiş. Belli ki üzerelerine panolar monte edilecek ve parlar daha da kapanacak.
Yenimahalle Belediyesinin, yel değirmenini kaldırdığı ve yerine havuz yaptığı parkda aynı şekilde panolarla perdelenmiş.
Bu güzellikler perdelenecekse, Peki belediye o parka onca parayı neden döktü o zaman.

 

PARKLARIMIZI REKLAM PANOLARIYLA KİM KAPATIYOR?
Reklam panoları, yenimahalle belediyesi işçilerinin çimlerini biçtiği, yenimahalle belediyesi park ve bahçeler müdürlüğünün bakımını yaptığı, aydınlatma armatürlerini değiştirdiği, yenimahalle belediyesince çocuk figürlü fıskiyeleri olan havuzun yapıldığı parklara konulursa, hangi belediyeye ait olur. Açık değil mi?
cayyolum.com'un haberine konu olan Parkları perdeleyen Reklam panoları dikkat edilirse, Yenimahalle Belediyesine ait olan park alanları içinde.
öceki camekanlı panolar da böyleydi, son olarak parkları perdeleyen panolarda böyle.
Çirkinlikler, Yenimahalle belediyesine ait alanda gerçekleştiriliyor. Buralar Yenimahalle belediyesine ait yerler değil mi?
Büyükşehir Belediyesinin reklam panosu yerleştirdiği yerler, ana caddelerin kaldırımlarının üzeri, otobüs durakları gibi yerler. Karıştırmayalım.

Kaldı ki, haberde de belirtildiği üzere, kime ait olursa olsun, yapılan son derece yanlış ve çirkin.
Parkları, herkesten önce Çayyolunda onca insanın oyunu alarak seçilen Yenimahalle Belediyesi korumalı..
Çok yazık!

 

SAYIN FETHİ YAŞAR;
Sizlerin belediye olarak hizmetleri sürdürebilmeniz için bir gelir yolu bulmanız gerekir, bu gayet normaldir. Para geliri için; parkların etrafı Berlin Duvarı gibi çevirerek gelir elde etmeyi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu gelir uzun vadeli bir gelir olmaz, çünkü sizin çok büyük bir oy kaybınız var. Bir daha ki seçimlerde ne yazık ki seçimi kaybedersiniz ve yerinize seçilenler o reklam panolarının kaymanı yerler. Aynen şu söylemide söylerler "Bizcede bu panolar çirkin ama bizden öncekilerin almış olduğu karar olduğu için kaldıramıyoruz" derler.

Mehmet Kumrul

 

ETRAFIMIZ REKLAMLARLA ÇEVRİLDİ!
Şöyle etrafınıza bir bakın Hemen tüm işyerleri irili ufaklı, ışıklı, led'li reklam tabelaları ile donatılı, ya parklar, yeşil alanlar , gökyüzü ,duraklar, kavşaklar her türlü alanlar REKLAM tabelaları, ışıklı yazılar, ve hatta Dev ekran televizyonlarla donatıldı.
Şimdi trafiktesiniz, kırmızı ışıkta duruyorsunuz, hemen sağınız ve solunuzda kayan reklamlar, dev ekran televizyonlar, kafanızı yükseğe çevirince dev panolar, totemler...
Küçük şehir belediyesi etrafımızı küçük boy reklam panoları ile donattı, Büyükşehir belediyesi de durur mu? Hemen daha büyük panoları yerleştirmeye başladı.
Belediye anlayışında Halk ne istiyorsa o olur. Halka rağmen yapamazsın. Görüntü kirliliği denen birşey var birilerine RANT sağlamak için bir haftada kurulan reklam firmaları para kazanacak diye yapmayın be kardeşim...
ÖNCE SEN İŞ YERLERİNDEN REKLAM VERGİLERİNİ TOPLA DA GEL ! demez mi sanıyorsun milleti...

 

UYANACAKSINIZ HA GAYRET!

BİZLERE AİT OLAN YEŞİL ALANLARI BİZLERİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA ETRAFINI ÇEVİRİP REKLAM PANOLARI YAPIYORLARSA BİLKİ ARKASINA YEŞİLİ SÖKÜP BİRİNİN RANT ELDE ETMESİ İÇİN İNŞAAT YAPILACAKTIR. TIPKI ÜMİT KÖY GİRİŞİNDEKİ CAMİ İLE TELEKOM LİSESİ ARASINDAKİ YEŞİL ALANA KAÇAK YAPILAN BİNA GİBİ UYANIKÇA YAPILAN BELEDİYENİN RANTÇI KESİMİN ŞEYTANİ PLANI OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ KİMSE ÇIKIP BU BELEDİYENİN YEŞİL ALANLARIMIZI YOK EDİP YANDAŞLARINA RANT ELDE ETSİN DİYE ŞEYTANİ PLANLARINA DUR DEMEYECEKMİ HEP BİRLİKTE BU YEŞİL ALANLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM YOKSA ETRAFIMIZ KAMUFLE YAPILMIŞ PARK ALANLARIMIZ TEK TEK YOK OLACAK BU BELEDİYE NE YAPIYOR BUNU KAYMAKAMA SORMAK GEREKMEZMİ Y.MAHALLE BELEDİYESİ SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR. YEŞİL ALANLARIMIZA HİÇ KİMSE BELEDİYE BİLE İNŞAAT YAPAMAZ KANUN BÖYLE DİYOR. UYANIN ARTIK.

 

ŞÜKRET
Abi şimdi çifte kurultayla meşguller, hele şu yerlerini bir garantilesinler çöpleri nasıl olsa alırlar acele etme.
Parkları da toptan "tatlıcılara, kebapçılara" falan vermediklerine şükret.
Ağaçları görmesen de orda olduklarını biliyosun ya. hayalinde canlandır.
Çok ağaç görmek istiyorsan, belediyenin park çalışması diye etrafını çevirdiği alanların etrafına astığı pankartlardaki ağaç resimlerine bak.  neyine yetmiyor.
Ne demiş Sabahattin Ali,
"Görmesen bile denizi yukarıya çevir yüzü, deniz gibidir gökyüzü"
Sen de bunu örnek al biraz uyumlu yapıcı ol;
"Görmesen bile parkı söyle içinde ağaç sözü geçen bir şarkı, park gibidir reklamın çarkı. de mesela!!!
Hatta, şairliği ilerlet "yok ki, parkla reklam panosunun farkı" diye, kafiyeye uygun bir beyit daha attır.
Ne herşeye itiraz ediyorsun?
Size de yaranılmıyor be kardeşim!..
Bugünlere şükret, bu gidişle daha neler göreceksin kim bilir?

 

ARABESK TABLO

Haber sayfanızda yayınlanan fotoğrafları görmesem inanmazdım. hayret doğrusu, burası Çayyolu mu?
Kamuya açık parkları bir tarafa koyun, insanlar artık yeşil alanı daha rahat görmek için konutları arasındaki bahçe duvarlarını, hatta likstürn bölmeleri kaldırıyor. durum buyken belediye eliyle, ne amaçla olursa olsun parkların görüntüsünün engellenmesi gerçekten hayret edilecek bir uygulama.
Tam bir arabesklik örneği.
Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp derler. bilmiyorlarsa biraz araştırır, park çevreleri nasıl olur, gelişmiş ülke ve kentlerde uygulama nedir görürler.
Ne yapıyor bu arkadaşlar?
Farkındalar mı acaba, kendi ayaklarına sıkıyorlar.
Hele o çöp konteynerleri, yerleştirildikleri yerlerin seçimi olsun, çöp torbalarının atıldığı bölümün darlığı nedeniyle kullanışsızlığı olsun, çöplerin 3 günde bir alınması nedeniyle özellikle yaz aylarında kokması olsun şikayet etmeyen yok gibi.
Yazık değil mi, bunlara harcanan paralara. Biz vergilerimizi çarçur edilsin diye mi ödüyoruz.
Arama kurtarma ekiplerinin Sesimi duyan var mı? diye seslenmesini örnek alarak, Çayyolu caddelerinde megafonla, bu kötü uygulamaları gören var mı? diye bağırmak lazım her halde.
Belki feryat sesini duyan birileri çıkar.

 

BELEDİYE, ŞİMDİ DE PARKLARI REKLAM PANOLARI İLE ÇEVİRİYOR

Akıl alır gibi değil.
Yeşil alan olarak dizayn edilen ve görüntü güzelliği yaratan parklar kocaman panolarla görünmez hale getiriliyor.
yeşil alan, havuz, heykel, değirmen v.s parkın güzelliği perdeleniyor.
Bu sakillik, Üç kuruş reklam parası geliri için yapılıyor.
Bunun bir mantıklı açıklaması varsa? birileri yapsın da öğrenelim.
Hoş biz sormasak da belediyenin gönüllü sözcülüğünü üstlenen kimi kraldan çok kralcılar zaten cevap verme yarışına girecektir.
Belediyeler, yetki alanlarındaki kenti güzelleştirmek, halkın yaşamını kolaylaştırıp, güzel bir ortamda yaşamasını sağlamak için vardır. Belediye ticarethane değlidir.
Her şeyi fırsat bilip, gelire çevirmek belediyenin amacı olmamalıdır.
Borcumuz yok, kaynaklarımız yeterli, sizin için çalışınca oluyor diyen belediyenin paraya bu kadar mı gereksinimi vardır ki, camekanlı panolar yetmemiş, şimdi de bu çirkin panoları parkların etrafına dizmektedir.
Çok yazık!

Şu artık çok net ortaya çıkmıştır; Bu öyle bir zihniyet ki, eleştiriden, dertlerin ve sorunların dile getirilmesinden hiç bir şekilde ders çıkarmamakta yanlışlarını görmemekte ve yanlışta ısrarla devam etmektedir.
Dolayısıyla, geriye tek şey kalmaktadır. o da, yapılacak  ilk seçimde bunları "yıkayıp götürmektir." Sabunu kendileri dağıtmıştı...ama gerek yok, bunlara duru su da yeter.

 

ÇAYYOLU REKLAM PANOSU İLE DOLDU!

Çayyolunda bir tur atın etrafımızda ne kadar yeşil alan, park varsa hemen hemen çoğu reklam panoları ile kapatıldı. Görüntü kirliliği had safhada ben mecbur muyum bu reklam panolarını görmeye Parklar ne için vardır? Parklardaki ağaçları, yeşili görmek için değil mi? Ancak son zamanlarda bir moda akımı gibi başlayan ve yüzlerce reklam panosu ile etrafımız çevrildi. Başkanım adeta tutsak bir görünüm alan Çayyolunda artık reklam panosu istemiyoruz. Eğer reklam gelirlerini artırmak istiyorsanız usulsüz olarak iş yerlerinin her yanını sarmış olan tabela ve reklamlara bakın!

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.