Haberler


Cumhuriyet’e ‘Candan’ Kutlama
  • Yorumlar: 0
  • 30 Ekim 2009 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1644
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Cumhuriyet’e ‘Candan’ Kutlama

0 0

Yenimahalle Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 86’ıncı yılı dolayısıyla devam eden kutlamaları 29 Ekim gecesi Çayyolu’nda ünlü Sanatçı Candan Erçetin ile doruğa ulaştı. Kalabalığın meydana sığmadığı gecede Çayyolu,  on binlerin  “Yaşasın Cumhuriyet” sloganlarıyla inledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet karşıtlarının içeride ve dışarıda saldırılarının sürdüğüne dikkat çekerek, “Her türlü saldırıya karşın Cumhuriyetimiz 86 yıldır dimdik ayakta. Yılmayacağız korkmayacağız. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak” diye konuştu. Cumhuriyet etkinliğine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar başta olmak üzere, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Başkan Vekili Başar Bal, Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, Hakan Açıl, CHP Parti Meclis Üyesi Levent Gök, meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

İnsan seli meydana sığmadı
Çayyolu’nda Arcadium AVM arkasındaki alanda gerçekleştirilen konser için vatandaşlar saatler öncesinden gelmeye başladı. Türk Bayrakları ile süslenmiş yüzlerce araç konvoyu, Ümitköy girişinden başlayarak bütün çevre yolları gezerek konser meydanına geldi. Cumhuriyet Grubu adında bir grup da üstü açık bir tır üzerinde marşlar çalarak kalabalığın coşkusuna eşlik etti. Lazerler ile çevredeki büyük binaların üzerine Atatürk ve Türk Bayrağı görüntüsü yansıtıldı. Atapark ve Cumhuriyet Parkı’ndaki meşaleli gruplar 8’inci Caddeye kadar marşlar eşliğinde yürüdüler. 8. Cadde’de buluşan meşaleli gruplar birleşerek konser alanına birlikte girdi. Görsel bir şölen oluşturan meşaleli grup, vatandaşların alkışları eşliğinde “Yaşasın Cumhuriyet”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Atatürk gençliği görev başında” sloganlarıyla konser meydanına birleşerek girdiler.

Meydan kırmızı beyaza boyandı
Vatandaşların ellerinde Türk Bayrakları ile meydanı doldurduğu gecede alana sığmayanların balkonlarından konseri izledikleri görüldü. Konser Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı TUBİL Halk Dansları ekininin Mardin Yöresi’ne ait halkoyunları ile başladı. Havai fişeklerin geceyi aydınlattığı gecede konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye’deki Cumhuriyet rejiminin din ve ırka dayalı olmadığını söyledi. Atatürk’ün hukukun üstünlüğü ve insan haklarına dayalı bir rejim kurduğunu kaydeden Yaşar, rejime yönelik saldırılara dikkat çekti. Yaşar, “Cumhuriyet’e karşı olanlar içerden ve dışardan saldırıyorlar. Ama yılmayacağız, korkmayacağız. Bu devleti kurmak için 86 yıldır binlerce şehit verdik. Kubilay’ı, Ahmet Taner Kışlalı’yı, Necip Hablemitoğulları’nı, Uğur Mumcuları şehit verdik. Ama her şeye rağmen Cumhuriyet’i yaşatmak isteyen kazanımlarına değer veren siz vatandaşlarımızla birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Sonraki konser Demokrasi Meydanı’nda
Başkan Yaşar, Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın karşısındaki boş alanda gerçekleşen konser alanının meydan yapılacağı müjdesini de verdi. Türkiye’de “meydan kültürünün” kaybolduğunun altını çizen Yaşar, Cumhuriyet döneminden kalan meydanların yok edildiğini söyledi. Yaşar, “Meydan kültürünü kaybetmemek için bu alana Demokrasi Meydanı yapacağız. Gençlerimiz, çocuklarımız ve yaşlılarımızın keyifli vakit geçireceği, vatandaşın bir araya gelebileceği bir meydan yapacağız. Bundan sonraki konser o meydanda yapılacak” dedi.

Yenimahalle’li çok şanslı
Ünlü Sanatçı Candan Erçetin yoğun alkışlar eşliğinde sahneye çıkarak birbirinden güzel parçalarla halkın Cumhuriyet coşkusunu paylaştı. Atatürk’ün sevdiği türküleri de söyleyen Erçetin, Yenimahalle halkının Fethi Yaşar gibi bir başkana sahip olmalarından dolayı “çok şanslı” olduklarını söyledi. Erçetin, “Atatürk’ün açtığı yolda yürüyen, O’nun devrimlerine inanan ve bu uğurda elimden geleni yaptım, yapıyorum diyen herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.