Haberler


Çayyolu’nun ilçe olması yolunda “Çayyolu İnisiyatifi” kuruldu
  • Yorumlar: 0
  • 12 Kasım 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2045
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çayyolu’nun ilçe olması yolunda “Çayyolu İnisiyatifi” kuruldu

0 0

ÇABA Derneği’nde bugün Çayyolu’nun bir gecede Yenimahalle’den koparılıp Çankaya’ya bağlanması sürprizi üzerine bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya duyarlı Çayyolu sakinleri, bir grup sivil toplum örgütü yöneticisi, bazı muhtarlar, site yöneticileri katıldılar.

Toplantıya, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı da katılarak bir konuşma yaptı. Şerafetdin Terzi, bu işin kanunlaştığından söz ederek, artık Çayyolu halkı olarak kendi yönünüzü çizmek zorunda olduğumuzu bir kez daha hatırlattı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Engin Uç da, Çayyolu’nda oluşan konsensüs yıllardır ilçe olma doğrultusunda yürümektedir. “Meclis’in bunu görmezden gelip, Çayyolu’nu bir yerden alıp başka bir yere bağlamasını anlamlandıramadık. En azından halkın isteği de dikkate alınmalıydı” diye konuştu.

ÇABA Başkanı, “Bölgede 27 banka, 100’ün üzerinde emlakçi, 35 dernek, 1000’e yakın site bulunmakta olduğuna değinerek “Bu cesametteki bir yer ilçe yapılmalıydı” dedi. Bölgenin Zırhlı Birlikler ve Etimesgut Havaalanı gibi askergi tesislerle ve dört üniversitenin kampüsü ile kentten kopuk bir manzara arz etmesi bile ilçe olmaya yeter göstergedir, Çayyolu konusunda yanlış yapıldığını iktidar ve TBMM’ne duyurmalıyız” dedi.

Tüm koltukların dolduğu toplantıda, oylama yapıldı ve gelenlerin tamamı Çayyolu’nun ilçe olması noktasında oybirliği ile karar aldılar.

Daha sonra gelenlere söz verildi.

Söz alan Mukaddes Özbek Bayar, “Yasal çerçeve içinde kalarak eylemler yapabiliriz” dedi.

Temel Taş, “Komisyon oluşturalım, ilçe olma nedenlerini açık ve kapalı toplantılar aracılığıyla kamuoyu oluşturalım” diye konuştu.

Hamdiye Şen, “Bir yerlere yamanmaktan kurtulalım artık. Bu konuda referandum yapılabilir” diye bir girişim önerdi.

Abdullah Yüksel, “Aidiyet duygumuz Çayyolulu olmamızı istiyor. Öncelikle ilçe olma, sonra bunun için bir heyet oluşturalım. Çalışmaları, ne yapılacağını onlar belirlesin” dedi.

Hayrullah Bey, “İlçe olmak için yasal olarak ne yapmak gerekiyorsa, avukatları devreye sokalım” şeklinde öneri sundu.

CHP Yenimahalle Belediye Meclisi Üyesi Ali Selvi, “AKP sonraki seçimde alabileceği hesabıyla rant alanlarını Etimesgut Belediyesi sınırları içine kattı” dedi.

Hakan Açıl, konuyla ilgili görsel sunum yaptı.

Bu arada kürsüye davet edilen Yenimahalle Belediyesi’nin önceki Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Açıl, Çayyolu’nun niçin ilçe olması gerektiğini bilgisayar destekli görsel sunumla anlattı. Yapılması düşünülen Çayyolu İlçesi’nin haritasının görselini duvara aktararak, gerekçelerini açıkladı.

Hakkı Çakan, Çayyolu’nun rantiyecilerin ilgi alanı içinde olduğundan söz ederek, “Çayyolu’nun akciğerleri birer birer yok ediliyor, üzerlerine iş merkezleri, alışveriş merkezleri yapılıyor. Amacın temelinde kaliteli yaşam olmalı, bunun için örgütlenmeliyiz. Mustafa Kemal örgütlenerek Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur” diye konuştu.

Cüneyt Özyer, “Toplumun eğilimi tespit edilmeli ve o yönde örgütlenilmeli. Biz kavramının muhataplarını iyi belirlemeli ve örgütlenmeliyiz” dedi.

İsmet Metin (emekli vali), “Muhatabı iyi inceleyip değerlendirmek gerekir. Bugünkü Fikirleri sürükleyen 10 kişilik bir gruptur. Çayyolu ile ilgili karar geçmişte olduğu gibi politik bir hesap sonucudur. İlçe olma bir idealdir, bundan vazgeçmeden sürekli tekrar etmek gerekir, bu uzun nefesli bir mücadeledir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ÇABA Başkanı Engin Uç, “Bu toplantıdan çıkan sonuç, çalışmaların hemen başlatılması noktasında bağlanmış bulunuyor. Çayyolu’nun erdemli insanları özgürlük kararı almış bulunuyor. Bu durumda bir komisyon oluşturmak gerekiyor. Bana kalırsa, bu komisyon Çayyolu İnisiyatifi olarak isimlendirilmeli” dedikten sonra, bu isim toplantıya katılanlarca uygun bulundu ve Çayyolu İnisiyatifi’nde kimlerin çalışmak istediğini soruldu. 5 kişilik bir grup oluşturulması istendi. Ne var ki bu çalışmaya talip 7 kişi çıkınca, hepsi de komisyona yazıldı.

Bu arada, seçimden sonra toplantıya katılan Avukat Cemal Emir, bu işin hukuki boyutunu üstlenmeye hazır olduğunu söyledi.

Toplantı başlangıcından son noktasına kadar tutanak altına alındı.

Hakan Açıl’ın başkanlığında, Abdullah Yüksel, Hakkı Çakan, Mukaddes Özbek Bayar, Hamdiye Şen ve Metin İkiz’den oluşan Çayyolu İnisiyatifi, yarın akşam saat 19.00’da ÇABA Derneği Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek neler yapılacağını aralarında konuşacak ve girişimlere başlayacaklar.

Cayyolum.com

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.