Haberler


Çayyolu'ndaki hastane alanının serebral palsili'lere tahsisi tepki ile karşılandı:
  • Yorumlar: 0
  • 29 Temmuz 2005 15:56
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2228
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çayyolu'ndaki hastane alanının serebral palsili'lere tahsisi tepki ile karşılandı:

0 0

ÇAP (Çayyolu Platformu)ndan Başkan Engin Uç tarafından yapılan açıklamada, Çayyolu halkı olarak hastane alanımızın planlardaki amacına uygun çizgiye çekilmesini bekliyoruz, denildi

Çayyolu'nda neresi konut alanı, neresi okul, neresi alışveriş merkezi, neresi cami, neresi hastane alanı bellidir. Bunlardan birini aradan çıkardığınızda planlar olduğu gibi çöker. Planlara uyulduğunda herşey tıkır tıkır yürür. İşte hastane yeri ile ilgili gelişmeler planlardaki olası çöküntünün ilk sinyallerini vermektedir.

Çayyolu'nun Ankara'ya olan uzaklığı nedeniyle bölgede oturan herkesin yararlanacağı bir hastane düşünülmüş, hastane yeri olarak da (18086 ada, 15626m2) Ahmet Taner Kışlalı Parkı'nın karşısındaki alan planlanmıştır. 

Bölgenin acil ihtiyacı olan hastanenin gecikmesi ve çıkan sorunlar üzerine bölgede iki kez Hastane Yaptırma Derneği kurulmuştur. 

Hastane arsasının bir bölümüne sahip olan şahıs bölgede kurulan Hastane Yaptırma Derneği üyelerince ikna edilememiş ancak kamulaştırma ile alanın tamamının bölgenin ihtiyacı olan hastaneye tahsisi sağlanmıştır. 

Biz, Çayyolu halkı olarak bir an önce hastanemizin yapılmasını ve hizmete sokulmasını bekledik. Kente olan 20 km'lik uzaklık ve bölgede genellikle yaşlı insanların bulunması nedeniyle bu yatırımı ivedileştirmek amacıyla Çayyolu Platformu bünyesinde bir sağlık komisyonu oluşturarak, durum araştırılmış bulunmaktadır.

Sağlık Komisyonumuzdaki arkadaşlarımız, hastanemizin yeri ve ne zaman yapılacağı ile ilgili girişimlerde bulunurken, alanın Sağlık Bakanlığınca uygun bulunarak "serepral palsili"lere özel hastane yeri olarak tahsis edildiğini öğrenmiş bulunmaktadırlar. Üzülerek belirtelim ki, 15,5 dönüm üzerine yapılacak olan hastaneden sadece onlar yararlanacaktır, Çayyolu halkı değil!...

Platform bünyesinde acil toplantı yapılmış, bu gelişime Çayyolu halkı adına müdahale kararı alınmış bulunmaktadır. 

Bu alandan, nüfusu 200 bini aşan tüm Çayyolu'nun yararlanması planlanmışken, özel hastalığı olan birilerine tahsis edilerek onların yararına sunulmasının, hele hele Çayyolu halkının göz ardı edilmesini anlamak mümkün değildir. Kaldı ki, bu tahsisin kente ve en yakın tam teşekküllü hastaneye 20 km mesafede olan Çayyolu halkının sağlığını tehlikeye sokmaktan öte ne anlamı olacaktır? Üstelik de bu durumun planlara aykırılık yarattığı tartışma kabul etmemelidir. 

Kaldı ki, yine aynı alanın birileri tarafından hastane alanı olmaktan da çıkarılıp başka bir amaç için kullanılması da kesinlikle düşünülemez.

Bilindiği üzere Serabral Palsili öğrenciler için bölgede bir başka alanda bir okul inşaatı devam etmektedir. Buraya herhangi bir müdahale söz konusu olmamıştır. Zihinsel Özürlüler Vakfı, okulla yetinmemiş olacaklardır ki, Çayyolu'nun hastane alanına da el atmış bulunmaktadırlar. Vakıf yöneticileri, eylül ayına kadar bu işler için ayırdıkları bir milyon dolarla hastaneyi de yaparak devreye sokacaklarından bahsetmektedirler, Acaba bu söylemleriyle Çayyolu halkının hakkını, sağlığını, esenliğini ve huzurunu dinamitlediklerinin farkında mıdırlar?

O nedenle hastane alanı olan (18086 ada)ya planlardaki amaçları doğrultusunda, Çayyolu'nda yaşayanların tamamının yararlanacağı sağlık tesislerinin kurulması doğrultusunda düzeltmeye gidilmesini beklediğimizi kamuoyu önünde deklere ediyoruz.

Çayyolu Platformu üyeleri, Sağlık Tesisleri Yaptırma Derneği adına Salih Oğuz, Hastane Yaptırma Derneği girişimci heyeti adına Feridun Hatiboğlu, Çağdaş Eğitime Destek Derneği adına Hale Albay, ÇAP Genel Sekreteri Türkan Yezer, hastane yeri konusunda görüş, düşünce ve endişelerini dile getirdiler. Hastane yerinin amacına uygun kullanılması gerektiği konusunda gerekenin yapılmasını istediler...

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.