Haberler


Çayyolu Gündemi; SOKAK KÖPEKLERİ
  • Yorumlar: 0
  • 01 Nisan 2012 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 3296
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çayyolu Gündemi; SOKAK KÖPEKLERİ

1 0

İşte olan oldu ve Etimesgut'da bir kişi hayatını kaybetti. Köpekler Çayyolu, Yaşamkent, Türkkonut ve Beysukent'de sürüler halinde dolaşıyorlar. Bu köpekler zamanla bizlere saldıracak, geceleri üniversiteli çocuklarımız geç saatde evlerine dönüyor ve yollarda bu köpeklerle karşılaşıyorlar. Ama bizim Yenimahalle belediyemiz ne yapıyor. Bu başıboş hayvancıklara Kulübe yapıp işi hallettik sayıyorlar.
Bari Kulübeleri birkaç tane yapıp toplu olarak bir yerle koysaydınız. Üstünede TOKİ yazardınız. Yada Köpek Konut İdaresi (KÖKİ) olabilirdi.

Mehmet Kumrul

Etimesgut’ta yaşanan olay geçiştirilmeye çalışılıyor. Ama bu küçümsenecek bir olay değildir. Bir benzeri Çayyolu’nda da her an yaşanabilir. Artık yerel mi olur genel mi, yöneticilerin bir an önce önlem almaları, bu tehlikeyi gidermeleri gerekmektedir.
Her şikayette sert duvara çarptığımız belediye de bu konuda artık aktif olmalıdır. Sadece belediye değil, kaymakamlık da valilik de üzerlerindeki ölü toprağını atıp çare düşünmelidir.

Vatandaş

Çayyolu ve yaşamkent sınırları içerisinde gezen başıboş köpeklerle ilgili belediyeye yapılan onlarca şikayetle ilgili belediyenin vermiş olduğu cevap!!!:   ". BAŞIBOŞ HAYVANLAR konusundaki istek / öneriniz sonuçlandırılmıştır. Yapılan İşlem    Şikayet konusu adres ve çevresinde ekiplerimizce çeşitli tarihlerde yapılan çalışmalarda başıboş köpekler görülmüştür, ancak yakalanamamıştır. Yakalma çalışmalarımız devam etmektedir. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma  Kanunu  ve Hayvanların  Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğince Belediyelerin  sahipsiz hayvanlara yönelik alacağı tedbirler belirlenmiş olup ,bu doğrultuda ekiplerimizce yapılan çalışmalarda toplanan  sokak  köpekleri  Belediyemizin  Macunköy'de bulunan hizmet biriminde, iç-dış parazit tedavileri, diğer gerekli tedavileri, kuduz  aşıları  ile  kısırlaştırma  operasyonları  yapıldıktan  sonra kulaklarına  küpe  takılarak  bölgelere   bırakılmaktadır.  Ayrıca  sahiplendirme  işlemleri  de yapılmaktadır. Çalışmalarımız programlı bir şekilde devam etmektedir. BİLGİLERİNİZE ARZ EDERİZ.SAYGILARIMIZLA YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANLIĞISAGLIK ISLERI MÜDÜRLÜĞÜ"  !!!  bu köpeklerin gerekli sağlık kontrollerini yaparak, problemi çözdüklerini düşünen anlayışı gerçekten anlayamıyorum...

Vatandaş

Hiç Lami cimi yok!
Şapka düşmüş kel görünmüştür.
Eryaman'ın ortasında sokak köpeklerinin bir insan katletmesi, medeniyetin neresinde olduğumuzun en çıplak göstergesidir.
Yüz karasıdır.
Hayvan severliğin, hayvanların sokaklarda başıboş dolaşması sanılmasının utanç vesikasıdır.
Neymiş, Ankara Avrupa kentiymiş; Ödül almışmış!!
Geçin bu traşları.
Hergün Ankara sokaklarında yaşayan, insanlara sorun ne kadar çevre dostlu olduğunuzu, köpeklerin ne denli rahatsızlık ve korku saldığını.
Bunu anlamanız için illa ki, birilerinin son derece ilkel ve utanç verici şekilde ölmesi mi gerekir?
Büyük küçük tüm belediyeler, aynaya bakmanızın zamanı çoktan gelmiş geçmektedir.
Yaşamkent, ümitköy, Çayyolu ve civarı dikkate alındığında, Yenimahalle belediyesi bu soruna öncelikle el atmak zorunda olan ilk belediye olarak öne çıkmaktadır.  

Vatandaş

Köpek Isırmaz!

Köpeğin ısırmayını olur mu? Hiç, Bakın Eryaman'da bir vatandaş sabah sporu yaparken sokak köpekleri tarafından parçalanarak öldürüldü.
Şimdi Çayyolunda bu olay olmayacak diyebilir misiniz?
Düşünün okula giden bir çocuğunuz var sürü halinde aç gezen köpeklerle karşılaştığında neler olur?
Isırmasa sadece havlayarak üzerine gitse bile psikolojisi bozulu hayatı boyunca bu travmayı yaşar öyle değil mi?
Şimdi biz ne yapmalıyız Valilik,Kaymakamlık, Belediye kılını kıpırdatmıyorsa bu başıboş köpeklerin bir barınağa kavuşması için ne yapılmalıdır?
Barınak bitene kadar köpeklere anons mu yapılmalı? "Değerli Başı boş köpekler barınaklarınıza kısa sürede kavuşacaksınız! Ama bu arada kimseye saldırmayınız zaten sizler Köpek Maks kadar da akıllısınız lütfen şimdilik beklemede kalınız!" mı denilecek.

M. G.

Güzeltan Sitesinden arıyoruz ormandan inen kurt köpekleri küçük bir çocuğu ısırdı. Büyük bir amca bile köpekleri kovalayamadı. Ona da saldırdılar. Taksilerden inenler hep beraber ancak köpekleri kaçırabildi…

Öğrenci

GENEL ALARM
Sokak köpekleri okul yolunda bekliyor  sadece gelen geçeni  insanları değil arçları bile kovalıyorlar. Bir süre için öğrencilerimizin okul yolu 'nu mümkünse yayan olarak kullanmamaları kendilerinin can güvenliği açısından tehlike arz edebilir…

HAYVAN Hakları konusunda yasa var; belediyeye verilen görevler var.
Çok hayvansever bir toplum olmadığımız için vatandaşlar ile belediyeler arasında ciddi sorunlar yaşanıyor. Bir tarafta hayvanseverler diğer yanda da bundan uzak duranlar. Okurumuz Zeynep Sezgin’in anlattığı da şu:
“Okumuşsunuzdur... Eryaman’da bir İran uyruklu bir kişi köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bizler Çankaya’nın göbeğinde Atakule ile Swiss Otel arasındaki Çankaya Konakları Sitesi sakinleriyiz. Sitemizin hemen altında bulunan boş arsada, sezona göre, en az 10 ile 33 arasında değişen köpek sürüsü yaşamakta. Geçenlerde kızım açık otoparkımıza gelen köpekler tarafından kovalanmış, kendisini binaya zor atmıştır.
BİMER üzerinden yazdığım yazılara, Çankaya Belediyesi tarafından gönderilen cevap, kanunlar yönetmelikler v.s. şeklinde. Biz vatandaş olarak çözüm bekliyoruz. Köpeklere çözüm üretilmediği gibi, bu hayvanlara bırakılan kemikler ve yiyeceklerden dolayı, bu bahsettiğim alan kemik tarlası durumunda. Sorunun çözümü için illaki birilerinin böyle kötü bedel mi ödemesi gerekiyor?
İki belediyeyi de, daha çağdaş ve sorunlarla gerektiği gibi ilgilenmeleri için görev çağırıyorum.

Zeynep SEZGİN

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.