Haberler


Çanlar Eymür için Çalıyor
  • Yorumlar: 0
  • 04 Kasım 2013 09:24
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1856
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çanlar Eymür için Çalıyor

0 0

Mimarlar Odası Ankara Şubesi bugün yaptığı basın toplantısında, ODTÜ’de yapımı devam eden yola ilişkin, askıya çıkan ODTÜ koruma amaçlı imar planını değerlendirdi. Plana dair endişeleri olduğunu söyleyen Oda yöneticileri Eymir’in tehlikede olduğunu söyledi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan: “ODTÜ planı değerlendiriyor, Koruma amaçlı imar planı konusunda harekete geçecektir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak biz  davamızı açtık. Hukuki süreç devam ediyor. Melih Gökçek’in çok uzun zamandır hayal ettiği ODTÜ’yü yok etme çabalarının sonucu olarak plan hayata geçti. Melih Gökçek Baskılarla ODTÜ binalarını yıkmaktan söz ederek alanla ilgili tehdit etmişti. İmar planında bütününde Eymire kadar giden tüm ODTÜ arazisi planlanmış durumda. Eymir konusunda endişeliyiz, plan dahilinde Eymir çevresi özel çevre korumaya devrediliyor. İmrahor Vadisi’nin devamında Altın Oran inşaatlarını referans göstererek Eymir’in halka açılmasını söylüyor. ÖÇK’ya( Özel Çevre Koruma) geçmesi ile birlikte Eymir gölünün yakın çeperinde yapılaşmanın yolu açılacaktır” dedi.

ODTÜ’ye gezi intikamı

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ’nün intikam operasyonu olduğunu vurguladı.  “ODTÜ koruma amaçlı imar planı notlarına baktığımızda, bir üniversite ile bir bakanlık ilişki içerisinde mutabakat sağlıyor. Bakanlık , üniversite ile yaptığı mutabakatı uygulamıyor. ODTÜ Türkiye’de mühendislik ve teknoloji alanında dünyanın en iyi üniversiteleri arsına giren tek üniversitedir. Dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında 177.sıradadır. Geçmişten gelen ODTÜ’nün muhalif geleneği,  bilimsel saygınlığı, Başbakana yönelik, Göktürk uydusu sırasında yapılan protestolar ve gezi direnişine ODTÜ’lülerin desteğinden kaynaklı plan süreci ile intikam alınıyor. Görüyoruz ki ODTÜ’ye verilen sözler dahi tutulmamıştır” dedi

“Çanlar Eymir için çalıyor”

Candan üç tane önemli plan notu olduğunu belirterek, çanların Eymir için çaldığını söyledi. Candan, “Mutabakat içerisinde, ODTÜ’deki yolun tünel olacağı kesinleşmişti. Ancak koyulan plan notunda bunun değişebileceğine dair bir ibare var. Tünelin yapım tekniği, yol genişliği, güzergâhı, kavşak çözümlemeleri ile ilgili ODTÜ ve Büyükşehir Belediyesi değerlendirmede bulunur bu değişebilir. Bunun değişmesi de planın değişmesini gerektirmez notu var. Bu büyük bir risktir. ODTÜ’den geçecek yol büyük ihtimalle tünel olarak geçemeyecek. Yerleşke parçalanacak. Eskişehir yolundaki araziyi kamulaştırma yöntemi ile üniversitenin kentin içinde kalması ile birlikte muhtemelen size yeni arazi tesis edelim, yaklaşımı gelişebilir. Eymir gölü ile ilgili Melih Gökçek’in uzun süredir, iyi olmayan emelleri var. Eymir Gölü sanki halka kapalıymış gibi Eymir’i talan edecek planların sinyalini vermekteydi. Oranın kullanım alanı ve yapılaşma alanının  Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından belirleniyor olması Eymir’in ciddi tehlike altında olduğunu gösteriyor. Planla beraber Eymir  Gölü Özel Çevre Koruma alanı ilan edilmesi, Gölbaşı Özel Çevre Düzeni planı ile yapılaşma alanının belirleniyor olması Eymir’in yapılaşma tehlikesinde olduğunu gösteriyor. Eymir Ankara’nın akciğeri, doğal sit alanı bu alanın yapılaşmaya açılması kabul edilemez bir durum.  EYmir Gölü’ne sahip çıkmamız gerekli.3 Kasımda ODTÜ’nun her yıl düzenlediği EymirGölü Şenliği ve Ağaç dikme bayramına tüm Ankaralıları davet ediyoruz. Bu süreçte herkese düşecek görev Eymir’e sahip çıkmak olmalı.” Şeklinde konuştu.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.