Haberler


Çankaya’dan Başöğretmen Atatürk’e Saygı
  • Yorumlar: 0
  • 24 Kasım 2011 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 1793
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çankaya’dan Başöğretmen Atatürk’e Saygı

0 0

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla belediyece düzenlenen etkinlikleri, TBMM’ye bakan Emniyet Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak başlattı.

Sabah erken saatlerde Emniyet Parkı’na gelen Başkan Tanık, zabıtalar eşliğinde anıta çelenk koyduktan sonra, “Başöğretmen Atatürk’ün şahsında ülkeyi geleceğe taşıyan tüm öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

TANIK’TAN ÖĞRETMENLERE ANLAMLI MESAJ
Çankaya Kaymakamlığı ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çankaya Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü bir saygı geçidi özelliği taşıdı. Katılımcılar, Van Depremi’nde şehit düşen öğretmenlerin görüntüleri ve onların anısına yazılan dizeler karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Çankaya Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan ve Çankaya’daki okullardan gelen öğretmenlerin katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Türkiye’nin uygar ülkeler seviyesine ulaşması için ihtiyaç duyduğu genç, dinamik, özgürlükçü, yaratıcı, bağımsız, üretken nesillerini yetiştiren sevgili öğretmenlerim hepinizin gününü kutluyor sevgi ve saygılar sunuyorum,” diyerek başladığı konuşmasında Çankaya’nın eğitim düzeyinden söz ederek O’na layık bir anlayışla hizmet üretmeye çalışıyoruz, dedi.

Tanık, “Sunuştaki yitirdiğimiz canları yüreğim burkularak izledim, hepiniz gibi ben de çok duygulandım. Ölüp gidenlerle ilgili olarak toplumun belli bir duyarlılık göstermesi genel olarak karşılaştığımız bir şey. Aslında ölüp gidemeyenler ama ızdırap çekmesi devam edenlerle ilgili olarak bir şey söylemek isterim. Tam yılını hatırlamıyorum, 10 yıl kadar önceydi, imar planı çalışması yapmak üzere Van’ın bir sınır ilçesine gitmiştim. Otel olmayan ilçe merkezinde bir misafirhanede konakladım. Misafirhanedeki arkadaşlarımın, dostlarımın büyük çoğunluğu oradaki öğretmenlerdi. İlçe merkezinden köy okullarına her gün gidip geliyorlardı. Onların bir kısmının terör, bir kısmının deprem nedeniyle yaşamlarını kaybettiklerinin farkındayız ama, günlük yaşamdaki çektikleri çilelerin, eksik hizmetlerden nasıl etkilendiklerini kelimelerle ifade etmek çok zor. Bunlara rağmen, hizmet sürdürmekte ve gelecek kuşaklarımızı en sağlıklı şekilde yetiştirmek için büyük bir özveriyle çalışan öğretmenlerimizi, iş bulamadıkları için çalışamayan öğretmenlerimizi, öğretmen bulamadıkları için iyi yetişemeyen gençlerimizi dillendirmek gerektiğini de hissediyorum. Sağlıklı bir düzen kurmamız lazım. Atatürk’ün inşa ettiği Cumhuriyet değerlerine sahip, barış içerisinde, özgürlükçü, yaratıcı, emek vermeye hazır genç nesiller sadece ve sadece siz öğretmenlerimizin eseri olacak. Gerçekten gerekli formasyona sahip hale gelmiş yüzbinlerle ifade edilen öğretmenlerimizin değerlendirilmesini ve onların sadece işe alınma değil, güvenli bir ortamda hak ettikleri ücret karşılığında yaşam kalitesini kaybetmedikleri bir düzlem içerisinde çocuklarımızla ilgilenebilecekleri, onurlarını en yüksek seviyede tutacakları, saygıyı en hak edilmiş şekilde görecekleri bir ortamı kurmak hepimizin boynunun borcudur,” şeklinde konuştu.

Etkinlikte emekli olan öğretmenlere plaket ve teşekkür belgeleri sunulurken, bir stajyer öğretmen de “Öğretmen Yemini” etti.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.