Haberler


Çankaya Krize Rağmen Mülklendi…
  • Yorumlar: 0
  • 06 Ağustos 2010 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2046
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çankaya Krize Rağmen Mülklendi…

0 0

Ekonomik kriz nedeniyle belediyeler malvarlıklarını elden çıkararak ve daha fazla borçlanarak ayakta durmaya çalışırken BÜLENT TANIK başkanlığındaki Çankaya Belediyesi uyguladığı kriz karşıtı politikalar sayesinde mal varlıklarına yenilerini eklemeyi başardı ve borç yükünü de önemli ölçüde hafifletti.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Bülent Tanık başkanlığındaki belediye yönetiminin uyguladığı kriz karşıtı politikalar ve sonuçları hakkında bilgiler verildi.

Açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi kriz koşullarında bir yandan kira giderlerini azaltmaya; kişisel tahsisleri kaldırarak verdiği hizmetleri kamu yararı doğrultusunda kamu personeli eliyle uygulamaya çalışırken, diğer yandan da krizin vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için belediye hizmetlerini de en az maliyetle ve hatta ücretsiz olarak sunmaya özen gösteriyor.

Borç yükü azaltıldı
Çankaya Belediyesi geçtiğimiz bir yıl içerisinde, “yanlış nüfus hesaplaması” gerekçesiyle belediyenin devlet gelirlerinde geçen yıllara göre ciddi bir düşüş olmasına karşın, 320 milyon TL. olan borç miktarını, hazırlanan bir ödeme planı dahilinde bir yıl içerisinde yüzde 30 oranında azaltmayı başardı.

Krizde mal varlıklarını artırdı
Çankaya Belediyesi geçen yıl içinde hukuki mücadele yoluyla Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın ve 100. Yılda bulunan bir arazinin mülkiyetini Büyükşehir Belediyesi’nden devraldığı gibi, büyük bölümü Hazine arazisi üzerine kurulu olan Anadolu Gösteri Merkezi’ni de hazine payını satın alarak kendi mülkiyeti haline getirdi.

Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nı otopark kullanımı dışında çok amaçlı sosyal tesis olarak kullanmaya yönelik bir proje hazırlığı içerisinde olan Çankaya Belediyesi; 100. Yıldaki arazide geniş bir yeşil kuşak oluşturmayı planlıyor.

Çankaya Belediyesi, Çankaya ilçesine bağlı köylerdeki bazı ortak kullanım alanlarının belediyeye devri için yürüttüğü çalışmalarda ise son aşamaya gelmiş durumda. Belediye bu alanları köy ekonomisinin ve köy sosyal- kültürel yaşamının canlandırması amaçlı projeler için kullanmayı planlıyor…

Kişisel tahsisler kaldırıldı
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi geçmiş dönemde belediyeye ait mülklerdeki kişisel tahsisleri kaldırarak, bu kaynakları belediye bünyesinde topluyor.  Lozanpark, Ahlatlıbel gibi tesislerdeki tahsisleri kaldıran Çankaya Belediyesi buralardaki hizmeti hem daha kaliteli, hem daha ucuz hale getirmeyi başardı. Çankaya Belediyesi arsalar üzerindeki tahsisleri de kaldırarak kamusal hizmet doğrultusunda kullanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hizmete açtığı ilk park olma özelliğine de sahip olan Teoman Öztürk Parkı belediyenin bu çabasının en son örneği durumunda.

Temizlik, güvenlik, sağlık alanındaki hizmetleri de kademeli olarak taşeron şirketlerden önemli ölçüde belediye bünyesine aktarmaya başlayan belediye, bu yolla hem ciddi bir tasarruf, hem de ek istihdam sağlıyor. Daha önce özel şirkete yaptırılan Kızılay, Maltepe ve Emek bölgesindeki çöp toplama hizmetleri belediye personeli aracılığıyla yürütülmeye başlandı.

Kira gideri azaldı…
Geçtiğimiz yıl içerisinde Kızılay’ da ki SSK binasını ve TED Koleji’nin bir bölümünü boşaltan Çankaya Belediyesi kira giderlerinde 150 milyon TL’lik bir yükten kurtulurken, yeni kiralanan ve kira bedelleri toplam 29 milyon olan Galeri Kara ve Sosyal Projeler Merkezi ile birlikte düşünüldüğünde, bir yıl içinde kira harcamalarında yaklaşık 100 milyon TL’lik tasarruf sağlamayı başardı.

Yük vatandaşa bindirilmedi…
Çankaya Belediyesi uyguladığı kriz karşıtı politikalarda krizin faturasını vatandaşa çıkarmamaya özel bir önem gösterdiği gibi, geçen yıl çocuk gündüz bakım evleri ücretlerinde zam yapılmazken, asfalt katılım payında indirime gidildi… Çankaya Belediyesi krizin küçük esnaf üzerindeki etkilerini azaltmak için küçük esnafın çalışma sürelerini esneten kararlar aldı.

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.