Haberler


Çankaya Belediyesi Kadın Temizlik İşçileri Korosu
  • Yorumlar: 0
  • 01 Mart 2013 00:00
  • Haber kategori: Çayyolu
  • Ekleyen:
  • Ziyaretler: 2339
  • Son Güncelleme: -/-
  • (Güncel Beğeni 0.0/5 Yıldızlar) Toplam Oylar: 0

Çankaya Belediyesi Kadın Temizlik İşçileri Korosu

0 0

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, özel  bir hafta ile kutlayacakları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programını Mithatpaşa Cadddesi’nde düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Siyasal ve ekonomik alanda kadının verdiği mücadeleyi desteklediklerine ve kadının çalışabilmesine, özgürleşebilmesine dayanak oluşturacak ortamlar yaratmaya özen gösterdiklerine dikkat çeken Tanık, kadınlara özel olarak hazırlanan kutlama haftasının 5 gün süreceğini söyledi. İlk olarak 5 Mart Salı günü “Çankayalı Emekçi Kadınlar Yönetim Yerinde” gündemi ile Bala’dan Çankaya’ya bağlanan köylerdeki emekçi kadınları ve Çankaya Belediyesi’nin kadın temizlik işçilerini bir araya getireceklerini belirten Tanık,  Anıtkabir ziyaretinin ardından, kadınların, siyasal yaşamın en önemli yerlerinde, siyasal ortamı tanımaları için TBMM CHP Grup Toplantısı ve Çankaya Belediye Meclis toplantısına katılımlarını sağlayacaklarını bildirdi.

İkinci gün Kuğulu Park’ta devam edecek etkinlikler kapsamında, saat  16:00-18:00 arasında Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ve Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu müzisyenlerinin konser vereceklerini duyuran Başkan Tanık, Galeri Kara’nın kuruluşunun 3. yıl dönümünü de  aynı gün, 6 kadın sanatçıdan 6 farklı sanat dalının yer aldığı ‘Acı Biber’ karma sergisinin açılışı ile kutlayacaklarını ifade etti. 6 Mart’ın kendileri için üzüntü veren bir durumun da yıldönümüm olduğunu vurgulayan Tanık, “6 Mart aynı zamanda Mustafa Balbay’ın tutukluluk süresinin 4. yılı, biz de o günü anmak adına Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bir buluşma gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

SİMGE KADINLAR, ÇANKAYA’NIN PARKLARINDA ÖLÜMSÜZLEŞECEK
Ülkeye hizmet veren ve olayların sembolü haline gelen önemli isimleri, parklarda yaşatmaya özen gösteren Çankaya Belediyesi, 7 Mart’ta, 2009 yılında kanserle mücadelesine yenik düşen, ekonomist, yazar ve öğretim üyesi Prof. Dr. Türkel Minibaş Parkı’nın açılışını da yapacak. Yüzüncü Yıl bölgesindeki Türkan Saylan ve Füsun Sayek parklarının arasında bir park olacağını belirten Bülent Tanık,  “Değerli üç kadının isimlerini parklarımızda yaşatacağız. Bu üç kadını, ‘3 Kadın’  başlığı ile 7 Mart akşamında Hürriyet gazetesi ile birlikte düzenleyeceğimiz söyleşide anacağız.” ifadelerinde bulundu. Tanık aynı gün Hürriyet gazetesi ile birlikte düzenlenecek, “Aile İçinde Kadına Şiddet” konulu panelin oturum başkanlığını sanatçı Sezin Akbaşoğulları’nın yapacağını ve konuşmacılarının ise Dr. Cem Keçe, gazeteci-yazar İlkim Öz ile Çankaya Belediyesi kadın temizlik işçisi Selma Özemir olacağını belirtti. Tanık, Behzat Ç. dizisinin aykırı polis karakteri Erdal Beşikçioğlu ve Hürriyet gazetesi yazarı Yaşar Sökmensüer’in de panele izleyici olarak katılacaklarını sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Berfo Ana Parkı’nın temel atma törenini de 9 Mart’ta gerçekleştireceklerini vurgulayan Tanık, “12 Eylül sonrası evladından bir daha haber alamayan ve Cumartesi Anneleri’nin simgesi olmuş, Berfo Ana’nın adını vereceğimiz parkın açılışını Sayın Genel Başkanımızın da katılımıyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” ifadelerinde bulundu. Tanık, Erdal Beşikçioğlu'nun da Berfo Ana Parkı temel atma törenine katılacağını ekledi.

ŞENLİĞİN ADRESİ YÜKSEL CADDESİ
Yüksel Caddesi’nde yapılacak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması şenlik havasında geçeceğini belirten Tanık, tüm Ankaralıları saat 13:00’de başlayacak ve 17:30’a kadar sürecek etkinliklere davet etti. Gün boyu Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Topluluğu, Hoy-Tur, Çankaya Belediyesi Kadın Temizlik İşçileri Korosu ve 1000 Çocuk Korosu performanslarının sergileneceği Yüksel Caddesi’ndeki şenlikte ayrıca Kadın Sığınma evi, Kadın El Emeği Pazarı, Gençlik ve Çocuk Merkezlerinin sokak sergileri de yer alacak. Tanık, Çankaya Belediyesi Kadın Sığınma evi’ne ayrı bir önem verdiklerini ve 8 Mart için onlara özel ve güvenliklerini tehlikeye atmayacak kapalı bir ziyarette bulunacağını sözlerine ekledi. Özel hafta ile kutlanacak Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı, akşam 18:30’da “Sahnede Kadın” fotoğraf sergisi ve Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Gençlik Derneği (HAMOY) Kadınlar Korosu konseriyle devam edecek.

Kaynak: www.cayyoluhaberbulteni.com
Haber Detayı: www.cayyoluhaberbulteni.com/CayyoluHaberDetaylari.asp?ID=5780

Paylaş
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Digg
  • Facebook
  • Technorati
  • Reddit
  • Yahoo Buzz
  • StumbleUpon

Hiç yorum yok...

Bilgi! Maalesef sadece kayıtlı ve giriş yapmış kullanıcılar yorum gönderebilir. Giriş yapın veya Kayıt olun.